Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 20 October, 10:29

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 19 kl. 09:30

Kronan stärks efter inflationssiffrorInflationstakten, enligt måttet KPIF, var i september 1,3 procent, vilket är samma nivå som i augusti. Månadsförändringen var 0,5 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Ekonomer hade i genomsnitt räknat med en inflationstakt på 1,2 procent och.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
KPIF, Statistiska, SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronan, stärksefter , inflationssiffror
Affärsvärlden - 10 jul 15 kl. 10:49

Norska kronan stärks efter inflationssiffror

Den norska kronan stärks på valutamarknaden på fredagen efter att den norska konsumentprisdatan överraskat på uppsidan..

DI - 12 apr 16 kl. 17:18

Kronan stärks av inflationssiffrorna

Kronan stärks kraftigt på dagens inflationssiffror. Men Riksbanken kommer in i det sista undvika att intervenera på valutamarknaden, säger en expert som Di talat med..

Affärsvärlden - 11 maj 17 kl. 11:06

Kronan stärks efter inflationssiffror

Svenska statspappersräntor stiger i förmiddagens handel, och kronan stärks mot andra valutor efter att SCB redovisat ett oväntat högt inflationsutfall för april..

Affärsvärlden - 13 jul 17 kl. 10:19

Kronan stärks efter inflationssiffror

Kronan stärks rejält och svenska räntor stiger på torsdagsförmiddagen efter att KPI-statistiken för juni månad överraskat på uppsidan..

Affärsvärlden - 15 aug 17 kl. 09:59

Kronan stärks efter inflationssiffror

Kronan stärks cirka 5 öre mot såväl dollar som euro, till 8:09 respektive 9:50, efter ett högre KPI-utfall än väntat för juli..

Cornucopia - 11 jul 19 kl. 13:07

Stort ras för inflationen i juni - kronan stärks

SCB rapporterade om ett stort ras för infaltionen i juni månad. Svenska kronan stärks, även om detta minskade sannolikheten för framtida räntehöjningar från Riksbanken.Underliggande prisinlfation (KPIF) januari 2000 till juni 2019 (procent).

Dagens PS - 11 okt 19 kl. 07:51

Svenska storbanker: Kronan stärks 2020

”Riksbanken är helt inställd på att ta räntan till noll”, säger en expert. SvD konstaterar att den svenska valutans kräftgång pågått sedan 2012 och att kronan rasat omkring 30 procent mot euron och 50 procent mot dollarn under den tiden. Kronkursen är just nu den svagaste mot euron på tio år.

Affärsvärlden - 06 aug 13 kl. 09:17

Kronan stärks mot dollarn och euron

Euron stärks mot dollarn inför tyska industriorder som kommer i eftermiddag och handlas till 1:326 jämfört med 1:324 på måndagen. Kronan stärks, 3 öre mot både euron och dollarn..

DI - 11 jan 16 kl. 13:13

"Galenskap" när Riksbanken vill hindra att kronan stärks

Den svenska kronan är undervärderad med minst 20 procent och Riksbankens försök att hindra att kronan stärks är inget annat än galenskap, skriver Unicredits chefsekonom Erik F Nielsen i ett kundbrev..

Cornucopia - 14 jun 19 kl. 09:41

Inflationen stiger - kronan stärks på förmodade räntehöjningar

Inflationstakten KPIF steg i maj till 2.1% från 2.0% och enligt KPI är inflationstakten 2.

DI - 01 jul 13 kl. 09:19

Räntor och valutor: Kronan stärks

Europaräntorna pekar svagt nedåt i måndagens inledande handel samtidigt som euron är stabil. Svenska räntor stiger däremot något och kronan stärks efter att Silf/Swedbanks inköpschefsindex för industrin kommit in starkare än väntat..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Att utlysa ”klimatnödläge” – verktyg eller slagträ?

Runt hundra städer har utlyst ett så kallat klimatnödläge. Syftet är att erkänna allvaret i klimatförändringen och att agera därefter. Men vad innebär egentligen ett klimatnödläge – och är det mer än bara signalpolitik?

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kulturskolan ger konsert för Världens barn

Konsert tisdag 22 oktober i Bjuv – insamling i oktober..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kedjehus på 143 kvadratmeter sålt i Helsingborg – priset: 7 000 000 kronor

Fastigheten på Karl X Gustavs Gata 14 i Helsingborg är klar..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Råå jagar tränare: "Vi jobbar brett"

Sportchefen om ledaregenskaper, Anders Schönberg och läget i spelartruppen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Föremål undersöks efter smäll vid bostad

Polisen larmades tidigt under söndagsmorgonen till en bostad i Gislaved, där boende hade hört en smäll. Ett misstänkt föremål har hittats på husets altan. – Våra bombtekniker är på plats nu och undersöker det här, säger Thomas Agnevik, presstalesperson.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Glödhet höst gör Coleman till OS-utmanare

Simprofilen Michelle Coleman har en halv miljon anledningar till att glädjas över en glödhet höst. Dessutom har hon klivit upp som en potentiell OS-medaljkandidat i en för henne ny huvudgren. – Det känns ju dumt att inte satsa på det här när det går så.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Döms för att ha fuskat på högskoleprovet

En kvinna i 20-årsåldern döms för att ha fuskat på högskoleprovet hösten 2017, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Kvinnan har enligt åklagarens bevisning betalat ett företag 2 000 kronor i förskott för att fuska sig till ett provresultat på 1,6 poäng. D.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Skört läge för syriskt eldupphör

Turkiets försvarsdepartement uppger att den kurdiska YPG-milisen på söndagen genomförde en attack mot turkiska soldater i Tal Abyad, nordöstra Syrien. "En av våra hjältemodiga kamrater dog martyrdöden och en annan skadades efter skottlossning med handel.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nya uppgifter kring terrormålet i Östersund

Den man som greps i Östersund i augusti misstänkt för stämpling till terroristbrott ska ha pressats att utföra ett dåd i Sverige, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Enligt en personutredning av den misstänkte som Ekot tagit del av har mannen berättat at.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Styckning oftast ett sätt att gömma kroppen

Mördare som styckar sina offer gör det oftast i syfte att lättare göra sig av med kroppen, visar den första kartläggningen av svenska styckmord på 30 år. 43 fall av styckning har skett i Sverige mellan 1991 och 2017, och Stockholms län är överrepresente.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.