SVT > Utrikes

Thursday, 24 October, 06:09

SVT - 10 okt 19 kl. 09:42

Turkiska offensiven fortsätter trots kritikenTurkiets militäroffensiv mot kurdisk milis i nordöstra Syrien fortsätter med oförminskad styrka. Omvärlden håller andan i fruktan för ett nytt storskaligt krig..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Syrien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turkiska, offensivenfortsätter trots , kritiken
SVT - 16 okt 19 kl. 15:43

24 delgivna misstanke om brott efter att kritiserat turkiska offensiven

Av ett stort antal frihetsberövade delges nu 24 personer misstanke om brott efter att ha varit kritiska mot den turkiska offensiven. De tilltalade ska ha spridit ”svart propaganda” i sociala medier enligt det turkiska rättsväsendet..

SVT - 15 okt 19 kl. 21:25

SVT:s USA-korre: ”Den massiva kritiken är ovanlig”

Donald Trump får massiv kritik för tillbakadragandet av amerikanska trupper från Syrien, det beslut som öppnade för den turkiska offensiven. – Att dra sig ut ur Syrien beskrivs som impulsivt och ogenomtänkt, säger Carina Bergfeldt, SVT:s USA-korrespondent..

SR - 12 okt 19 kl. 16:11

Extra nyhetspodd: Den turkiska invasionen

I onsdags gick turkiska trupper över gränsen mot norra Syrien. Men vad är bakgrunden? Och vad har reaktionerna varit under veckan?

Expressen - 14 okt 19 kl. 10:15

Allt du behöver veta om offensiven i norra Syrien

Dag sex av den turkiska offensiven i norra Syrien har börjat.Här är allt du behöver veta om konflikten – och det senaste: .

SR - 13 okt 19 kl. 17:05

Turkiska styrkor avancerar i Syrien

Mer än 700 IS-anhängare ska ha lyckats fly i samband med den turkiska offensiven mot nordöstra Syrien. De har tagit sig ur lägret Ain Issa..

SR - 13 okt 19 kl. 21:36

Kurdiska källor: Syriska styrkor till turkiska gränsen

Syriska regimstyrkor kommer att placeras ut vid gränsen mot Turkiet för att stoppa den turkiska offensiven mot nord-östra Syrien..

SR - 11 mar 18 kl. 14:35

Erdogan: Nato måste stödja den turkiska offensiven mot Afrin

I Syrien fortsätter Turkiet och dess allierade att närma sig den kurdkontrollerade staden Afrin nordväst om Aleppo..

Aftonbladet - 09 okt 19 kl. 18:34

Turkiska offensiven oroar svenska politiker

DI - 09 okt 19 kl. 21:22

Tusentals civila flyr Syrien efter turkiska offensiven

Tusentals civila flyr från områdena i nordöstra Syrien som Turkiet inledde en militäroffensiv mot på onsdagen..

YLE - 10 okt 19 kl. 14:01

Turkiska offensiven: Rinne och Haavisto satte locket på - vänsterns Li Andersson: Bra att det äntligen blev stopp på vapenexporten till Turkiet

Turkiet har beskjutit över 180 kurdiska ställningar i nordöstra Syrien det senaste dygnet. I går stoppade regeringen vapenexporten till Turkiet, men det är fortfarande oklart vad som händer med beviljade exporttillstånd..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Nio personer funna vid liv i lastbil på motorväg

Nio personer har upptäckts i den bakre delen av en lastbil som färdades på en motorväg i grevskapet Kent, söder om London, meddelar polisen. Samtliga är vid liv..

SVT - 10 timmar sedan

Google bekräftar bygget av överlägsen kvantdator

Google bekräftar att de byggt en överlägsen kvantdator. En beräkning som skulle ha tagit 10 000 år för en superdator att genomföra tog enbart 3 minuter för kvantdatorn. – Det här är ett stort framsteg, säger kvantfysikprofessorn Göran Johansson till SVT Nyheter..

SVT - 10 timmar sedan

Gantz får uppgift att bilda regering i Israel

Tidigare militärchefen Benny Gantz får i uppgift att bilda Israels nästa regering, efter att premiärminister Benjamin Netanyahu misslyckats..

SVT - 12 timmar sedan

Trump lyfter sanktionerna om Turkiet

Donald Trump uttalar sig nu efter att Ryssland och Turkiet nått en uppgörelse om den turkiska invasionen i norra Syrien. Han lyfter också alla sanktioner mot Turkiet. – Så länge de inte gör något som vi inte är nöjda med, säger presidenten..

SVT - 12 timmar sedan

Boris Johnson efter lastbilsupptäckten: ”Människosmugglare ska jagas”

De som smugglar människor ska jagas och ställas inför rätta. Det säger Storbritanniens premiärminister Boris Johnson efter att 39 människor hittats döda i en lastbilscontainer utanför London..

SVT - 13 timmar sedan

Ambulansfallet i Oslo – det här vet vi

Under tisdagen skadades flera personer i Torshov i Oslo efter att en man kört på fotgängare med en stulen ambulans. Den norska polisen meddelade samma dag att de gripit två personer, en man och en kvinna, för brottet..

SVT - 13 timmar sedan

Misstänkta i ambulansfallet i Oslo ska förhöras i dag

Den man som anklagas för mordförsök efter att ha kapat en ambulans och kört på flera personer i Oslo i går planeras att förhöras av polis under onsdagen. Den 25-åriga kvinnan som greps i samband med händelsen ska även hon höras..

SVT - 15 timmar sedan

Johnson och Corbyn inte överens i brexit-möte

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson träffade i dag Labour-ledaren Jeremy Corbyn, efter att parlamentet fällde hans tidplan för hur snabbt utträdeslagen ska godkännas, under gårdagen. Men mötet blev resultatlöst då de båda inte kunde komma överens om en ny tidsplan..

SVT - 19 timmar sedan

39 döda upptäckta i lastbil utanför London

Under natten upptäcktes 39 döda kroppar i en lastbilscontainer i den brittiska staden Grays nära London. En man i 25-årsåldern från Nordirland har gripits misstänkt för mord..

SVT - 20 timmar sedan

Impopulärt lagförslag i Hongkong läggs ned

Hongkongs regering har formellt dragit tillbaka det lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar till centralregeringen i Kina, som utlöst enorma protester i den semiautonoma staden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.