Kristianstadsbladet > Nyheter

Saturday, 19 October, 20:12

Kristianstadsbladet - 10 okt 19 kl. 09:30

Unikt projekt för vattenrening: Kan spridas till resten av landetBiologisk rening av metallhalter i lakvatten. Det testas av Hässleholms Kretsloppscenter (HKC) i ett nytt unikt projekt. Om försöket faller väl ut kan användningen av kemikalier försvinna. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Hässleholms Kretsloppscenter, HKC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unikt, projektför , vattenreningKan , spridastill , restenav , landet
Nerikes Allehanda - 08 okt 14 kl. 06:18

Unikt projekt: De lär sig läsa och skriva med Ipad

I ett unikt projekt använder elever med låg eller ingen skolbakgrund på Sfi en Ipad för att lära sig att skriva och läsa svenska. Metoden har fungerat bra..

Västerbottens Folkblad - 10 jun 16 kl. 09:00

[PLUS] Unikt projekt ger åter liv i torrfårorna vid Bullerforsen

Ett för norrlandsälvarna unikt projekt pågår just nu i Vilhelmina. Vid Bullerforsen i Ångermanälven....

SVT - 02 jan 18 kl. 07:13

Unikt projekt: Lockar lärarstudenter med lön på 18.000 kronor

Lärarkrisen är akut och det behövs 77.000 nya lärare och förskollärare de kommande fem åren, enligt Skolverket. I ett unikt projekt i Dalarna har ett antal kommuner därför gått samman och betalar ut lön till studenter för att locka fler att bli lärare..

BT - 04 mar 19 kl. 14:09

Unikt projekt ska utveckla stadskärnan: ”Kända för att vara i framkant”

Ett nytt, unikt projekt för att stärka och utveckla Borås stadskärna är i sin linda. Borås stad bidrar med upp till en miljon kronor under första året..

DN - 06 maj 19 kl. 20:24

Unikt projekt motar torkan på södra Gotland

BURGSVIK. Storsudret på södra Gotland har dålig tillgång till grundvatten. Klimatförändringen med kraftigare men kortare regn, längre torrperioder och längre växtsäsong hotar att förvärra situationen.

Sydsvenskan - 14 jan 12 kl. 22:42

Unikt projekt i Egypten

Foto: AP
Tusentals historiska dokument kan ha förstörts när förra årets oroligheter nådde Egyptens riksarkiv i Kairo. Nu pågår ett projekt som ska rädda det som räddas kan av ett unikt kulturarv.
Det är ett enormt arbete som väntar Mona Mohammed Abdo och hennes kollegor.

SR - 30 sep 14 kl. 11:01

Unikt projekt förhindrar unga danskar att åka till Syrien

Inom kort väntas den danska regeringen driva igenom ett förslag för att förhindra unga att åka till Syrien för att delta i konflikten där. Med hjälp av indragna pass och flygbladsutdelning och framför allt förebyggande arbete, så hoppas man kunna stoppa den oroande trenden. Det är ett unikt samarbete i Århus som står som förebild..

SN - 09 okt 14 kl. 06:38

Unikt projekt ska minska övergödningen

I ett unikt försök ska näringsrika bottensediment sugas upp från Östersjöns botten för att sedan läggas ut på jordbruksmark. På onsdagen kontrollerades en djupbotten för projektet utanför Oxelösunds kust..

Skånskan - 03 mar 15 kl. 16:58

Unikt projekt ger döva bättre museumbesök


Projektet ”Vi hör det vi ser”, är ett unikt samarbete mellan Skånes Dövas Distriksförbund och 15 av landets museum, däribland Skansen och Nationalmuseet..

Västerbottens Folkblad - 16 aug 16 kl. 22:46

Unikt projekt undersöker fritidsbåtars effekt på havet

Forskare vid Umeå universitet deltar just nu i ett unikt samarbetsprojekt som undersöker hur fritidsbåtarnas giftiga avgasutsläpp påverkar havsmiljön. De ämnen forskarna har specialiserat sig på är de så kallade polycykliska aromatiska kolvätena, PAH, som är giftiga och i vissa fall starkt cancerframkallande. Forskarna undersöker bland annat hur blåmusslor och ostron tar upp föroreningarna.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Tarantino går emot Kinas filmkrav

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Läsartext: Det behövs en ny upplaga av de religiösa skrifterna

Hur vi pratar och skriver, påverkar vårt samhälle. Det är en vishet som är uppenbar idag då språkbruket, inte minst på internet, är sådant att man förfäras. I Kristianstadsbladet den 17 oktober bjöd två personer från Ekumeniska Rådet i Kristianstad, Stefan Rosén och Louise Nyman, in oss att delta i debatt om ordets betydelse i dagens samhälle..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Debatt: ”Greta framstår som mycket klokare än Björn Söder”

Jag läser att Björn Söder i Kristianstad uttrycker att "Klimathotet är bara en enda stor bluff" och samtidigt försöker förnedra Greta Thunberg. Själv sympatiserar jag på en del punkter med Sverigedemokraterna och är vetenskapsman, professor i industriell elektroteknik i Lund, skriver Mats Alaküla..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Libanons regering viker sig för demonstranter

De planerade skattehöjningarna har orsakat en våldsam protestvåg i Libanon de senaste dagarna. Nu säger finansminister Ali Hassan Khalil att regeringen lägger fram en slutlig statsbudget som inte innehåller några höjda skatter eller avgifter..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Man skjuten i benet i Botkyrka

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

HV71 körde över Brynäs i seriefinalen

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

101-åriga Ruth Larsson snuvad på rekord

Siktet var inställt på rekord, men tyvärr blev det ingen omnämning i Guinness rekordbok – den här gången. Ruth Larsson, som vid 101 års ålder gjort sitt första fallskärmshopp, kan tänka sig att göra om det..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Attacker mot militären i Burkina Faso

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Vapen och skyddsvästar på Kronofogdens auktion

Är du på jakt efter en skottsäker väst? Bitcoin eller kanske en revolver? På Kronofogdens nätauktioner är det mesta till salu..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ljungskile tillbaka i superettan

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.