Dagen > Kultur

Wednesday, 23 October, 14:37

Dagen - 10 okt 19 kl. 09:25

TV-evangelisten: Trump håller på att förlora ”sitt himmelska mandat”Pat Robertson oroad över Trumps beslut att släppa Syrien till Turkiets kontroll..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Robertson, Trumps, Syrien, Turkiets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TV-evangelisten, Trump, hållerpå att , förlora, sitt, himmelska, mandat
Dagen - 10 okt 19 kl. 09:25

TV-evangelisten: Trump håller på att förlora ”sitt himmelska mandat”

Pat Robertson oroad över Trumps beslut att släppa Syrien till Turkiets kontroll..

YLE - 30 jan 17 kl. 17:06

Experter om Trump-yra på börsen: Den håller inte i sig

Analytiker överraskas av börsutvecklingen efter att Donald Trump tillträtt som president i USA. Börskurserna steg märkbart under de första dagarna. Det viktiga indexet Dow Jones nådde stundvis rekordhöjd över 20 000 poäng.

Ekonomistas - 12 mar 18 kl. 07:37

Hur kan/bör EU svara på Trumps tullar?

Gästinlägg av Henrik Horn, Institutet för näringslivsforskning President Trumps beslut att införa tullar på stål och aluminium har utlöst en debatt om hur EU bör svara på denna protektionistiska åtgärd. WTO-avtalet inkluderar ett antal möjligheter för medlemmarna att ha högre tullar än vad man bundit sig för, som t ex tullar vid dumping och offentlig subventionering, och skyddstullar enligt specialavtalet Agreement on Safeguards (SGA). De senare kan användas när import hotar att vålla allvarlig skada (George W.

YLE - 25 nov 16 kl. 18:21

Niondeklassister om fejknyheter i USA-valet - "man måste tänka själv"

Mediebevakningen kring det amerikanska presidentvalet har stötts och blötts efter valet. I högstadiet Norsen i Helsingfors har eleverna gjort sällsynt vakna iakttagelser om varför det gick som det gick, och vilka informationskällor och medier man kan lita på. Eleverna i klass 9 A i Norsen har före och efter det amerikanska presidentvalet följt med både inhemska och amerikanska medier och analyserat mediebevakningen.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

YLE - 30 dec 16 kl. 13:59

Ljusglimtar för den ryska ekonomin

Den ryska ekonomin har länge gått neråt, huvudsakligen på grund av det låga oljepriset, sanktionerna som EU och USA införde efter att Ryssland annekterade Krim och involverade sig i konflikten i östra Ukraina, samt Rysslands egna motsanktioner mot väst. EU förlängde nyligen sina sanktioner med ytterligare sex månader. Många utländska företag har lämnat Ryssland och ryssarna själva har fått se sina realinkomster sjunka med över en tredjedel.

Cornucopia - 09 mar 18 kl. 08:22

Handelskriget igång: USA inför tullar på stål och aluminium

USA:s president Donald Trump har skrivit under beslutet om att införa tullar på stål och aluminium. Enskilda länder kan få undantag om de är USA:s "verkliga vänner" och lägger sig i förhandlingar.
Innehåller fejkguldfärg aluminium för glansens skull?

Dagens PS - 28 jun 18 kl. 12:10

Ledarkoll: JAAAAAAAAA!

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och redovisar det viktigaste. Idag handlar det om Trumps handelskrig, de psykiskt sjuka i vården, Nordea och Arbetsförmedlingens misslyckande. Och om Sveriges succé´i VM.

YLE - 30 mar 17 kl. 05:27

Morgonkollen: Trumps kontakter till Ryssland synas i ny opartisk utredning, sju små partier utmanar de stora i kommunalvalet

I USA lovar senaten en opartisk, grundlig utredning om president Donald Trumps och hans stabs Rysslandskontakter;standard;]. I dag avslutar också de små partierna Svenska Yles serie Fokus på partiet. Här är de viktigaste nyheterna som har hänt under natten och lite vägkost inför dagen.

Cornucopia - 14 nov 16 kl. 15:01

Så hur lagar vi svenskt debattklimat?

Svenskt debattklimat har blivit allt mer utvecklingsstört (eng retarded). Själv bidrar jag förstås genom att kalla socialister för socialister, sverigedemokrater för folkhemsfundamentalister, rasister för rasister, putinister för putinister, faktaresistenta vetenskapsförnekare för nötter och idioter för idioter. Frågan är om det går att göra något åt eller är debattklimatet helt bortom all räddning?

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 30 minuter sedan

Nya Zeeland folkomröstar om dödshjälp

Folkomröstningen kommer att hållas i samband med 2020-valet. Medborgarna ska då även att få ta ställning till om de vill legalisera cannabis..

Dagen - 3 timmar sedan

”Klädhetsen skapar ångest bland unga i frikyrkan”

Mamman Karin och döttrarna Emmy och Elina Flenstet Waleij vill ta fokus från kläderna till gudsmötet..

Dagen - 3 timmar sedan

Kinesiska myndigheter rev megakyrka

Förstörde kyrka med 3 000 sittplatser – och arresterade pastorerna..

Dagen - 4 timmar sedan

Alkohol begränsas under fotbolls-VM i Quatar

Värdlandet Qatar ser till att ölen inte flödar fritt under VM-slutspelet 2022..

Dagen - 4 timmar sedan

”Shiamoskén är Irans förlängda arm i Sverige”

Anmärkningsvärt att svenska staten fortsätter finansiera Imam Ali Islamic Center trots hatpredikanter och koppling till ABWA..

Dagen - 4 timmar sedan

Frida Park: Tvärsäkert prat om dödshjälp skrämmer mig

Då vinner döden varje gång..

Dagen - 4 timmar sedan

Extremistiska tecken i hela Blekinge län

Ny kartläggning visar att såväl politisk och religiös extremism frodas. "Högerextremismen är mest synlig i det offentliga rummet"..

Dagen - 4 timmar sedan

Grattis på namnsdagen, Sören Dalevi,

biskop i Karlstads stift.

Dagen - 6 timmar sedan

Mikael Tellbe ställer Paulus mot väggen

Tre decenniers arbete med apostelns brev ledde fram till teologens nya bok..

Dagen - Igår: 11:10

Tv-profilen Bengt Feldreich död, 94 år gammal

Tv-profilen Bengt Feldreich död, 94 år gammal.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.