SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 23 October, 09:23

SVT Debatt - 10 okt 19 kl. 09:20

”Uppdrag Granskning vantolkar vår utredning””Vi ställer oss något undrande till Uppdrag Gransknings sätt att snäva in på denna enda fråga, det vill säga fullbordade självmord, när problemet om unga med könsdysfori är så oerhört komplext och har så många dimensioner”, skriver debattörerna..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Granskning, Uppdrag Gransknings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppdrag, Granskning, vantolkarvår , utredning
SVT Debatt - 11 apr 14 kl. 14:17

Fel av Uppdrag granskning att äventyra tystnadsplikten

DOLD KAMERA Om det finns anställda inom kyrkan som kränker människor behöver det uppmärksammas och åtgärdas. Men att göra det genom att bryta tystnadsplikten är inte rätt väg att gå.  De senaste dagarna har det förts en debatt om tystnadsplikten i kyrkan.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenska präster säger att övergrepp kan leda till homosexualitet"Försökte förändra min personlighet"Uppdrag granskning

Med hjälp av berättelser från drabbade och dolda kameror kan SVT:s Uppdrag Granskning i avsnittet "Bögbotarna i Svenska kyrkan" visa hur präster inom Svenska kyrkan ser homosexualitet som något man kan "skulle vilja bli fri ifrån".Reportrarna gav sig ut och frågade präster om de trodde att man kunde bli av med sin homosexualitet. Många sa nej – andra inte.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenska präster tror sig kunna bota homosexuella"Försökte förändra min personlighet"Uppdrag granskning

Med hjälp av berättelser från drabbade och dolda kameror kan SVT:s Uppdrag Granskning i avsnittet "Bögbotarna i Svenska kyrkan" visa hur präster inom Svenska kyrkan ser homosexualitet som något man kan "skulle vilja bli fri ifrån".Reportrarna gav sig ut och frågade präster om de trodde att man kunde bli av med sin homosexualitet. Många sa nej – andra inte.

Ekonomistas - 16 sep 14 kl. 09:06

Uppdrag granskning om ”Jobb-bluffen” – oklart och missvisande

Uppdrag gransknings program ”Jobb-bluffen” onsdag kväll den 10 september gick i stort sett ut på att alla aktörer – regeringen, socialdemokraterna, LO, TCO, Riksbanken och Konjunkturinstitutet – istället för att verka för ”full sysselsättning” okritiskt accepterar beräkningar av en ”jämviktsarbetslöshet” på 6,8 procent, under vilken nivå arbetslösheten inte skulle kunna sjunka utan att inflationen skulle ta fart. Uppdrag granskning har rätt i att 6,8 procents arbetslöshet knappast kan kallas full sysselsättning. Men det var mycket som oklart och missvisande i programmet.

Nyheter 24 - 17 okt 11 kl. 14:30

"Glada Hudik-skådespelarna mår dåligt efter Uppdrag granskning"


"De säger att de bryr sig om de funktionshindrade men det gör de inte ett dugg." HUDIKSVALL. I förra veckans Uppdrag granskning fick Glada Hudik-teaterns ledare Pär Johansson hård kritik för att han ska ha tjänat grova pengar på gruppens framgången samtidigt som de utvecklingsstörda fått uselt betalt.

Nyheter 24 - 01 apr 14 kl. 17:19

Pedofil spred bilder på sin egen dotter: "Tänkte att det var bra bilder"Uppdrag granskning

I kvällens avsnitt av SVT:s Uppdrag Granskning berättas historien om hur en bild på en rysk hemsida kan spåras till en svensk pedofil. Det hela börjar med att australisk polis identifierar bilden som svensk innan ärendet skickas vidare till Rikskriminalen."Ville dela dem med folk"
På bilden, som inte är barnpornografisk, finns en ung svensk flicka.

SVT - 16 mar 11 kl. 13:56

Uppdrag granskning om sexmisstänkt läkare

Ikväll berättar Uppdrag granskning om fallet med den läkare i Sörmland som misstänkts för våldtäkt på en patient i Eskilstuna i december förra året. Programmet visar att läkaren kunnat jobba i tio års tid trots upprepande anmälningar från patienter om sexuella övergrepp både i Sörmland och i Örebro län. Uppdrag granskning berättar också att polisen i Eskilstuna fått påtryckningar från landstinget i sörmland.

Cornucopia - 07 apr 16 kl. 10:24

Varför ljuger Uppdrag Granskning om skattefelet?

Public Service/SVT:s program "Uppdrag Granskning" (UG) ljuger grovt om det sk skattefelet ("skattefusket") på grund av pengar utomlands. Inte ens Skatteverket anser att de siffrorna stämmer, utan tvärt om minskats kraftigt.

I avsnittet "Springnotan" hävdar UG att kapital hållet utomlands resulterar i ett skattefel (skattefusk) på 7 miljarder kronor om året.

Cornucopia - 22 maj 17 kl. 16:39

Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning

Uppdrag Granskning har begärt ut loggar från en svart låda på en sjöräddningshelikopter efter att en helikopter piskat upp grus och jord vid en landning, som filmades av ett TV-team. Sjöfartsverket har vägrat och det hela har överklagats till Kammarrätten. Helikopterbesättningar har sjukskrivit sig och basen i Norrtälje är just nu ej operativ.

BT - 27 feb 13 kl. 08:36

Skidförbundet sågar Uppdrag Granskning

I kvällens Uppdrag Granskning i SVT berättas att flera skidstjärnor under 1990-talet hade onormalt höga blodvärden. Nu går svenska skidförbundet till motangrepp. Flera skidstjärnor hade under 1990-talet onormalt höga blodvärden, enligt SVT:s Uppdrag Granskning som har fått ta del av listor med värden från enskilda åkare.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Vi kan inte säga upp oss för att vara klimatsmarta”

Långa avstånd och bristande kollektivtrafik på glesbygden gör att Inez Abrahamzon, initiativtagare till Inlandsupproret, vill se diffrentierade bränslepriser. – Det är inte ovanligt att ha tre mil till en butik eller 25 mil till ett lasarett. Då är det på tok för långt att cykla, säger hon..

SVT Debatt - 20 timmar sedan

Sveriges Radios replik: ”Ekot sätter inte etiketter på riksdagspartierna”

”När det gäller de svenska riksdagspartierna använder Ekot inte stående epitet för att beskriva dessa. Vi säger inte ”socialistiska Vänsterpartiet”, inte ”liberalkonservativa Moderaterna”. Inte heller när det gäller Sverigedemokraterna använder vi en sådan etikettering”, skriver Olle Zachrison i en replik till Salam Karam..

SVT Debatt - Igår: 08:45

”Om SD inte är främlingsfientligt – vad är då främlingsfientlighet, enligt Sveriges Radio?”

”Att Sverigedemokraterna inte längre ska kallas för främlingsfientligt av Sveriges Radios nyhetsredaktion, Ekot, är inget annat än en del av främlingsfientlighetens normaliseringsprocess i Sverige”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 22:52

Ska public service bantas eller bevaras?

Moderaternas partistyrelse har föreslagit att framtidens public service ska bli ”smalare och vassare” och finansieras med mindre skattemedel. SSU:s ordförande Philip Botström (S) håller inte med. – Ett fritt och oberoende public service är avgörande för vår demokrati..

SVT Debatt - 19 okt 19 kl. 10:10

Bostadsbristen bland unga: ”Vi riskerar ett generationssvek!”

”Staten behöver ytterligare stimulera byggandet av hyresrätter med hyror människor har råd att efterfråga. Satsningen på statligt investeringsstöd är ett steg på vägen – och justera den skattemässiga obalansen mellan olika bostadsformer”, skriver debattören..

SVT Debatt - 18 okt 19 kl. 10:56

Kriget i Syrien kan leda till ny flyktingvåg – hur ska Sverige agera?

Ska Sverige ta emot färre flyktingar eller inte? Maria Hind Alias (S) tycker att flyktingmottagandet ska halveras men får mothugg från Dana Pourkomeylian (C). – Det går inte att sätta en siffra på hur många vi ska ta emot.

SVT Debatt - 17 okt 19 kl. 06:00

”Kroppar utanför normen censureras på sociala medier”

Kvinnokroppar diskrimineras på sociala medier menar kroppsaktivisten Nikki Svärdsén. – Det pågår en systematisk censurering av kroppar som faller utanför normen, säger hon..

SVT Debatt - 16 okt 19 kl. 21:11

Rickard Söderberg: ”När jag föddes så ansågs jag psykiskt sjuk”

I år är det 40 år sedan som homosexualitet slutade vara en sjukdom. – När jag fyllde tre år beslutade Socialstyrelsen att homosexualitet och att älska inte är en sjukdom, säger operasångaren Rickard Söderberg..

SVT Debatt - 16 okt 19 kl. 07:00

”Ta hem barnen från Syrien – innan det är för sent!”

”Ingen kan rädda hela världen men det finns uppskattningsvis ett 70-tal svenska barn som Sverige skulle kunna rädda, och det är regeringens ansvar att bistå barn vid kriser och katastrofer utomlands”, skriver debattören Patricio Galvéz, som tidigare lyckats få hem sina sju barnbarn från ett fångläger i Syrien..

SVT Debatt - 15 okt 19 kl. 12:34

”Migrationen är inget hot – Sveriges behöver nya samhällsmedlemmar!”

”Nu gäller det att ställa krav på individen! Ja, det måste ställas krav på varje infödd, svensk individ att ta sitt ansvar för att välkomna nya samhällsmedlemmar och erbjuda dem förutsättningar för att komma till ro och fortsätta bidra – var och en på sitt sätt – till vårt gemensamma Sverige, vårt växande hem”, skriver debattören..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.