Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 18:05

Affärsvärlden - 10 okt 19 kl. 09:25

Unicredit inför negativ räntaDen italienska storbanken Unicredit planerar att tvinga kunder med stora belopp insatta på sparkonton att betala ränta med start nästa år och kommer således föra över negativa räntor till slutkunden, enligt uttalanden från vd Jean Pierre Mustier till franska nyhetskanalen BFM..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Unicredit, Jean Pierre Mustier, BFM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unicreditinför , negativ, ränta
Cornucopia - 28 aug 19 kl. 15:27

Varför vill man köpa obligationer med negativ ränta?

Det pratas nu om att svenska staten ska låna upp pengar på 100 år, och att samtliga svenska statsobligationer nu har negativa räntor, dvs att staten får betalt för att låna. Men varför vill någon köpa obligationer med negativ ränta? Svar nedan.

Cornucopia - 16 feb 15 kl. 18:59

Skatteverket: Negativ ränta på bankkonto är inte avdragsgill

Skatteverket har uttalat sig om skattemässiga konsekvenser av negativ ränta. Negativ ränta på inlåningskonto betraktar Skatteverket som en avgift, och kan alltså inte kvittas mot inkomst av kapital. Om statslåneräntan per november blir negativ kommer dock schablonbeskattningen av investeringssparkonton bli noll.

Cornucopia - 27 apr 15 kl. 11:31

Vart flyttar man pengarna när bankerna inför negativ ränta?

Så vart flyttar man sina likvider när bankerna inför negativ ränta? Det finns ett svar, där lagstiftningen gör att räntan aldrig kan bli negativ (eller ens lägre än idag), nämligen skattekontot hos Skatteverket.

Skatteverkets ränta på skattekontot är 45% av basräntan.

Cornucopia - 27 apr 15 kl. 08:10

Schweiz begränsar kontantuttag för att stödja negativ ränta

Forbes rapporterar att schweiziska banker begränsar kontantuttag. Detta för att hindra kontohavare att ta ut pengar för att ducka den negativa räntan.

Ursprungligen kommer uppgifterna från radio- och TV-bolaget SRF:s websajt.

Cornucopia - 19 jan 17 kl. 08:14

Kraftigt negativ realränta

Realräntan har blivit extremt negativ med tanke på att icke-inflationen inte längre existerar utan inflationstakten nu är uppe i 1.7%. I december hade vi den mest negativa reala reporänta vi sett sedan åtminstone millennieskiftet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Negativ realränta för Riksgälden

Riksgälden tog på torsdagen upp ett tioårigt obligationslån på 500 miljoner kronor med en negativ realränta på ?0,095 procent. ?

Cornucopia - 02 sep 14 kl. 08:09

Rogoff: Slopa kontanter och inför negativ ränta i eurozonen

Ekonomen Kenneth Rogoff säger i en artikel hos Bonnier/DN på döda träd att ECB borde slopa kontanter och införa negativa räntor i eurozonen. Detta för att driva upp inflationen genom att därmed hindra sparande.
-1.

SvD - 23 okt 14 kl. 05:58

Japan: sÄljer statspapper till negativ rÄnta fÖr fÖrsta gÅngen

Japan sålde på torsdagen tremånaders statsskuldväxlar till negativ ränta, -0,0037 procent. Det var första gången någonsin som Japan sålde statspapper till negativ ränta..

SvD - 23 okt 14 kl. 05:58

Japan säljer statspapper till negativ ränta för första gången

Japan sålde på torsdagen tremånaders statsskuldväxlar till negativ ränta, -0,0037 procent. Det var första gången någonsin som Japan sålde statspapper till negativ ränta..

SvD - 29 jan 15 kl. 10:47

”Riksbanken borde sänka till negativ ränta”

Det vore önskvärt med ytterligare lättnader från Riksbanken i form av en negativ reporänta, säger Konjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén. "Vi skulle nog inte protestera om man sänkte styrräntan så att vi får en negativ styrränta och inte heller att man prövar okonventionella åtgärder"..

Affärsvärlden - 13 jul 16 kl. 13:51

Tyskland säljer med negativ ränta

Tyskland har för första gången någonsin sålt en tioårig statsobligation med en negativ ränta.Försäljningen av obligationen med en kupong på noll procent och med en storlek på 4,1 miljarder euro skedde till en negativ ränta på 0,05 procent..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

USA pressar Estland om penningtvättsutredningar mot Danske Bank

USA har satt Estland under press gällande att de penningtvättsutredningar som pågår mot Danske Bank ska leda till fällande domar. Det rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Så väntas ECB agera på torsdag

Europeiska centralbanken väntas på torsdag inte vidta några nya åtgärder, men kan ge mer detaljer om hur de nya nettoköpen av obligationer ska se ut..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

SKF förlorare på börsen

Stockholmsbörsen handlades något högre på tisdagen och tendensen påminde om utvecklingen på flera av kontinentens ledande börser..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Bioarctic tokrusar på Biogenansökan

Biogen planerar att lämna in en ansökan om marknadsgodkännande i USA till läkemedelsmyndigheten FDA för läkemedelskandidaten aducanumab vid behandling av alzheimers sjukdom. Bioarctic stiger med nästan 48 procent på nyheten..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Förlust för Studsvik

Studsvik, som är leverantör till kärnkraftsindustrin, redovisar ett resultat efter skatt på -5,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (4,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:71 kronor (0:55)..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

SKF spår lägre efterfrågan

Kullagerbolaget SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.288 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Arjos vinst under förväntan

Medicinteknikbolaget Arjo redovisar ett justerat ebitda-resultat på 381 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019, framgår det av delårsrapporten..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Saab och Husqvarna åt motsatta håll på börsen

Stockholmsbörsen steg i tisdagens inledande handel och visade en något bättre utveckling än de ledande börserna på kontinenten..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Aktierna som plockas i i Swedbanks fokusportfölj

Swedbank byter Telia och JM mot ett hygienbolag och ett byggbolag..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Carola Lemne kan ta klubban i Engelska Skolan

Carola Lemne förslås bli ny styrelseordförande för Engelska Skolan inför bolagsstämman den 21 november..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.