Nyan > Svenskfinland

Friday, 18 October, 03:42

Nyan - 10 okt 19 kl. 09:17

Statsministern till ÅlandStatsminister Antti Rinne (SDP) kommer till Åland på måndag. Då ska han delta i en presskonferens tillsammans med lantrådet Katrin Sjögren och flera andra ministrar. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Antti Rinne, SDP, Katrin Sjögren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsministerntill , Åland
YLE - 20 okt 16 kl. 04:00

Professor: Föråldrat att tala om militärt vakuum på Åland

Den pågående diskussionen om Ålands demilitarisering riskerar att öka på spänningarna kring Östersjön, anser professorn i internationell rätt Martin Scheinin. Enligt Scheinin är Ålands demilitarisering en viktig fråga - både symbolisktoch strategiskt. - Ålands ställning i sig är ju en viktig fråga av historisk betydelse, av allmän politisk betydelse för Norden och till och med allmänt för internationell säkerhet är det ganska viktigt att det finns sådana arrangemang som Ålands demilitarisering.

YLE - 30 jun 16 kl. 18:14

Inga löften om mera pengar till Åland

Det blev inga löften om mera pengar till Åland då statsminister Juha Sipilä (C) och kommunikationsminister Anne Berner (C) på torsdagen gjorde en blixtvisit i Mariehamn. Ålänningarna hade väntat sig ett besked om tilläggspengar efter att Berner i våras sa att man kunde tänka sig att höja den så kallade åländska klumpsumman. Ministrarna avlade ett drygt två timmars besök för att träffa representanter ur den åländska landskapsregeringen och diskutera aktuella politiska frågor.

Nyan - 01 jul 16 kl. 12:45

Statsministern ler men lovar lite

Personligen är statsminister Juha Sipilä positiv till en höjning av den åländska klumpsumman. Om de övriga regeringspartierna står bakom en höjning kan han inte svara på. Frågan om en höjd klumpsumma avgörs i höst.

Nyan - 11 feb 16 kl. 16:01

Statsministern till Åland i mars

Finlands statsminister Juha Sipilä besöker Åland den 8 mars. Det meddelade statsministern själv under riksdagens frågetimme i dag när han fick frågan av Ålands riksdagsledamot Mats Löfström om hur statsministern tänker förbättra förtroendet mellan riket och landskapet..

Nyan - 07 mar 16 kl. 21:22

Statsministern ställer in Ålandsbesök

Nej, det blir inget statsministerbesök till Åland för Juha Sipilä den 8 mars. Det bekräftar Sipiläs medarbetare för Nya Åland sent på måndag kväll.

Anledningen till det inställda besöket är att statsministern stannar kvar i Bryssel där mötet dragit ut på tiden.

Nyan - 09 feb 18 kl. 06:00

Skriver till statsministern om åländsk EU-plats

Nu kan Åland få en plats i EU-parlamentet utan att man måste omfördela en befintlig plats. Det är kontentat i ett brev från Ålands riksdagsledamot Mats Löfström till statsminister Juha Sipilä (C). Som Nya Åland berättade i går röstade Europaparlamentet på onsdagen om Storbritanniens platser efter brexit.

YLE - 16 jun 17 kl. 10:45

Kommitté föreslår: Lättare för Åland att få mera makt

Det ska bli lättare för Åland att ta över behörigheten att stifta lagar inom olika områden med åländskt intresse. Det föreslår den parlamentariska Ålandskommittén som på fredagen överlämnade sitt betänkande till kommunikationsminister Anne Berner (C) som har hand om Ålandsfrågorna i regeringen. Kommittén föreslår också att det ska bli lättare att överföra rätt att uppbära skatter till Åland.

YLE - 18 sep 15 kl. 10:46

När statsministern talar ...


När statsministern talar, då lyssnar man. Gammalt (eller nytt) finländskt ordspråk? Upplägget var unikt: Juha Sipilä tog till ordet på Yle, bandat och utan att bli ifrågasatt, och talade direkt till medborgarna.

YLE - 21 mar 17 kl. 10:00

Finlandssvenska symbolfrågor förvånar statsministern

Språkklimatet är bistrare och oginare än tidigare i Finland, enligt en färsk Agenda-pamflett. Men statsministern är förvånad: Varifrån kommer stämpeln att vi inte beaktar språkliga rättigheter? Är det SFP som odlar idén i opposition?

Nyan - 05 dec 17 kl. 08:00

De firar Finland med statsministern

Precis som i många andra skolor runt om på Åland ska även eleverna i Brändö få gå på bal idag. Två som dock inte kommer att vara på plats är Onni Lumme och Zakaria Al Khateb. De firar i stället dagen i Helsingfors tillsammans med 600 andra barn från kommuner runt om i Finland, inbjudna av statminister Juha Sipilä.

Nyan - 13 maj 15 kl. 10:28

Åland – Brantings lyckade fiasko

För Hjalmar Branting var Ålandsfrågan hans livs största misslyckande. Paradoxalt nog blev det en succé menar Olle Svenning, författaren bakom boken ”Hövdingen”. – Numera ses modellen som ett exempel på en lyckad konfliktlösning, säger han.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Barn snackar politik

Vem bestämmer på Åland och vad gör en politiker egentligen? Så här inför lagtings- och kommunalvalet på söndag kan man ha många funderingar. Nyan ställde sina frågor till barnen vid Bullerboda daghem i Lemland.

Nyan - 8 timmar sedan

Marken hinner suga i sig

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - 9 timmar sedan

Nittio euro för tömd plånbok

Tingsrätten dömer en medelålders man till 15 dagsböter på totalt 90 euro för lindrig förskingring. .

Nyan - 10 timmar sedan

Nya öppettider för FPA på Nygatan

Framöver kan det vara en god idé att boka tid på förhand om man har ärenden till FPA, i alla fall om man har många ärenden att reda ut. FPA skriver i ett pressmeddelande att deras öppettider på Nygatan 7A ändras från och med denna vecka. De råder också kunder som har många ärenden eller vilkas livssituation har ändrats att boka tid till servicestället eller telefonservicen.

Nyan - 12 timmar sedan

ÅFD avvisar Storagatanbesvär

Bråket om ombyggnaden av Storagatan 2016 har fått ett avslut. .

Nyan - 14 timmar sedan

Liberalerna störst bland gallupens förtidsväljare

528 deltagare i Åland Gallup uppgav att de redan har förtidsröstat. .

Nyan - 15 timmar sedan

IFK Mariehamn presenterar huvudtränare i morgon

I morgon, fredag, klockan 14.30 presenteras IFK Mariehamns nya huvudtränare. Det skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Nyan - 16 timmar sedan

Vetriö uttagen i landslagsgrupp

Den åländska volleybollspelaren Verneri Vetriö har tagits ut i den finländska landslagsgruppen i beachvolleyboll. Gruppen består av åtta spelare och ska som första mål delta i kvalturneringen till OS i Tokyo 2020. Vetriö som var med i det ö-spelsvinnande laget tillsammans med Aldis Jaundzeikars har tidigare spelat traditionell volleyboll med det finska laget Loimu i den finländska mästerskapsserien.

Nyan - 16 timmar sedan

Vyer från Pisciotta

I slutet av september var konstnären och -läraren Lin Simons tillsammans med tio konststuderande från Medis på målarresa i södra Italien. .

Nyan - 17 timmar sedan

Anmälde man som tafsade

En kvinna som varit med sitt barn på en allmän badstrand i staden var med om ett otrevligt möte med en äldre man som nöp henne i rumpan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.