Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 23 October, 07:07

Världen Idag - 10 okt 19 kl. 09:00

Kurs i svenska lockar många till kyrkanI Smyrnaförsamlingens enhet i östra Göteborg, Kyrka för livet, står relationerna i centrum. Lifegrupper är en central del av gemenskapen och hälften av gudstjänstfirarna har andra nationaliteter än den svenska. – Vårt namn säger något om vad vi längtar efter att vara, säger föreståndaren Anders Svedstam..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Smyrnaförsamlingens, Göteborg, Anders Svedstam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kursi svenska , lockarmånga till , kyrkan
SN - 07 aug 13 kl. 14:18

Bildspel: Populär kurs lockar barn år efter år

Ett femtonbal barn i grundskoleåldern får i veckan lära sig grunderna i kajakpaddling hos Oxelösunds Kanotklubb. Verksamheten lockar nya barn år efter år..

DI - 05 sep 14 kl. 16:50

Historiskt låg kurs lockar

Denna veckas krönika bjuder på ett konkret köptips och berättar om de fortsatta köpen i en av börsens nya fastighetsaktier..

HBL - 02 dec 12 kl. 06:00

Julkyrkan lockar allt färre besökare

Julaftonen har traditionellt varit den dag som lockar flest besökare till kyrkorna. Under de senaste fyra åren har kyrkobesökarna under julen minskat med över en fjärdedel. Kyrkoherde Stefan Forsén tror att kyrkan måste bli bättre på marknadsföring.

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

"Det finns en rädsla för den helige Ande" Långström: Sanningen står inte högt i kurs i svenska kyrkor längre

kungsbacka. - Sommarkonferensen är nu insjungen med tillbedjan. Det förklarade Joachim Holmgren, kyrkoherde i Kungsbacka, efter lovsången under Oasmötets inledning på tisdagskvällen.

Dagen - 29 mar 12 kl. 03:00

Stöd den kristna kyrkan i Burma

Burmas kristna minoritet kan få en viktig roll att spela i samhällsutvecklingen. Nu måste den svenska kristenheten diskutera hur den på bästa sätt ska kunna stödjas.

När det tidigare så slutna Burma (även kallat Myanmar) nu öppnar dörren till omvärlden och regimen markerar sin vilja att ta ut en ny, demokratisk framtidskurs är en viktig fråga: Vad betyder det för den kristna minoriteten i landet?

YLE - 02 nov 16 kl. 16:05

Allt färre hör till kyrkan men många ber ändå flitigt

Kyrkan står inte högt i kurs bland unga stadsbor men en tredjedel säger sig be minst varje vecka eller oftare. Antalet medlemmar i den evangelisk lutherska kyrkan sjunker fortfarande. Personer bosatta på landsbygden är mera sannolikt medlemmar i kyrkan medan det är mindre vanligt i städerna.

Dagen - 11 feb 11 kl. 09:12

Svenska kyrkan erbjuder nygifta kurs i kärlek

20 000 par gifter sig varje år i Svenska kyrkan. På många platser i landet erbjuder kyrkan kurser för par som vill stärka sin relation.

Det är så kallade PREP-kurser, praktiska redskap för ett engagerat parförhållande.

Kristianstadsbladet - 05 jul 12 kl. 10:23

Vägkyrka lockar hemvändare

Foto: Johanna Wallin
Vägkyrkorna har för många blivit ett bra tillfälle att återse hembygden. Farstorp utgör inget undantag.
Vägkyrkan i Farstorp är inne på sin andra vecka och avslutas på fredag med kända harpisten Susan Enochsson som framför klassiska pärlor tillsammans med Anna Tengstrand Nugent på flöjt.

Dagen - 19 jan 11 kl. 03:00

Varför gör Svenska kyrkan så att jag inte får delta i nattvarden?

 Jag kom till tro för fem år sedan, är man och 65 år. Andaktsboken "Rätt kurs" gav mig en extra dimension till mina tankar om nattvarden, som jag vill skriva några rader om. Jag har under hela mitt liv levt i ett utanförskap, haft svårt med relationer till min omvärld.

HBL - 14 jul 14 kl. 16:09

Lumparland lockar med vigsel i träkyrka

Äktenskap blir ovanligare - men inte på Åland. Procentuellt sett ingås överlägset flest äktenskap i kommunen Lumparland. Där kan man gifta sig i en vacker träkyrka från 1700-talet.

YLE - 12 jan 15 kl. 11:36

”Kan man vila i kyrkan utan kista?”

Förväntningarna var anspråkslösa. Kantor och musiker Pami Karvonen hoppades på ett tjugotal intresserade till avslappningskursen som ordnas på söndagar i Sjundeå kyrka. Till Karvonens stora förvåningar dök betydligt flera upp.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Judiska extremister angrep soldater

I söndags vaknade israelerna till upprörande bilder på nyheterna. I reportaget såg man unga män med maskerade ansikten som kastade stenar mot soldater och skadade deras jeepar. Detta är ingen ovanlig syn; det händer nästan dagligen att arabiska ungdomar angriper soldater.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Minns du hur det var när du trodde, på riktigt?

Minns du hur det var när du trodde, på riktigt? Minns du vissheten? Minns du känslan att med all säkerhet veta att det Gud har lovat, det kommer han att hålla?

Världen Idag - 7 timmar sedan

Vi har fått en ny sorts åsiktsinkvisition

Efter den nästan två år långa krisen är Svenska Akademien tillbaka, åtminstone i så motto att man delar ut Nobels litteraturpris, dessutom för två år vid samma tillfälle. 2018 års pris tilldelas den polska författaren Olga Tokarczuk och 2019 år pris tilldelas den österrikiske författaren Peter Handke. Akademiens val har fyllt tidningarna med diskussioner, men det har inte varit diskussioner om litteratur – åtminstone inte när det gäller Peter Handke.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Ett argument emot en palestinsk stat

Ett av de stora beslut som nästa israeliska regering står inför är hur man ska förhålla sig till president Trumps förslag till fred i regionen; en viktig fråga är om den kommer att innehålla etableringen av en palestinsk stat. Den rådande tanken i det internationella samfundet är att ”det finns ingen annan lösning än en tvåstatslösning”. Men är det någon substans i det påståendet?

Världen Idag - 15 timmar sedan

Efter turkisk attack – här söker kurder fristad

Turkiets invasion av norra Syrien medför nya flyktingströmmar och många flyr över gränsen till den irakiska delen av Kurdistan. Världen idag har besökt denna mångkulturella tillflyktsort där även kristna är välkomna..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Walk for Freedom samlade hundratals på flera orter

På lördagen arrangerades Walk for Freedom i nio svenska städer. Sammanlagt deltog omkring tvåtusen människor i denna tysta manifestation mot människohandel. – Vi har sett att enskilda människors liv faktiskt förändrats, säger Hillsongpastorn Lina Nielsen om arbetet mot trafficking..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Lev hälsosamt och längre – tack vare fibrer i kosten

Personer som äter mycket kostfibrer och fullkorn löper en avsevärt lägre risk att drabbas av sjukdom och förtida död, jämfört med dem som äter mindre av dessa livsmedel. Minst 25 gram bör man få i sig varje dag, visar forskning..

Världen Idag - 20 timmar sedan

”Alla religionslärare vet vad vi åsyftar”

Trots kritiken mot förändringarna i läroplanen hävdar Skolverket att Bibeln och andra religiösa urkunders ställning i undervisningen faktiskt ska förstärkas. – Det finns ingen dold agenda, säger ansvarig på Skolverket till Världen idag..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Skolverket vill ta bort Bibeln ur läroplanen

Hänvisningar till Bibeln och andra religiösa urkunder har tagits bort i Skolverkets förslag till ny ämnesplan för religionskunskap i grundskolan. Nu ifrågasätts ändringen av Svenska Bibelsällskapet..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Sverigedemokraterna svänger i abortfrågan

Sverigedemokraterna har länge velat sänka veckogränsen för fri abort från vecka 18 till 12. Nu är en förändring nära förestående. Partistyrelsen är beredd att slopa kravet, sade partiledaren Jimmie Åkesson i ett tal i lördags..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.