Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 October, 01:15

Dagens PS - 10 okt 19 kl. 08:36

AFV tipsar om skållhet aktiekvartettAffärsvärlden rekommenderar köp av BTS Group, Fortum, Sbanken och Wilh Wilhelmsen i den senaste utgåvan. BTS har länge varit en favorit hos Affärsvärlden och senaste årets kursuppgång anses vara befogad. Tidningen ser inte någon anledning att ändra sitt köpråd från i fjol med tanke på en fin historik av lönsam tillväxt. I stället skruvas riktkursen upp till 220 kronor. Finska energijätten Fortum anses vara extra intressant på en svajig börs.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
AFV, BTS Group, Wilh Wilhelmsen, BTS, Affärsvärlden, Fortum, Uniperäventyret, Sbanken, banken, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AFV, tipsarom , skållhet, aktiekvartett
Dagens PS - 19 maj 17 kl. 08:14

Skållhet analys: ”Fem trygga aktier”

Di tipsar om aktierna, som historiskt sett haft ”låga kurssvängningar och synnerligen stabil intjäning vilket avspeglas i kontinuerliga utdelningshöjningar”. Aktierna som åsyftas och åtnjuter förtroendet är Swedish Match, Hufvudstaden, Axfood, Castellum och AAK. Enligt tidningen är dessa papper en säker hamn när Stockholmsbörsen, efter sex års uppgång, dyker.

Opinionen.se - 13 mar 13 kl. 13:45

AFV varnar för aktiekvartett

Här är fyra aktier som du bör hålla portföljen ren från, enligt Affärsvärlden..

Dagens PS - 31 jan 19 kl. 07:09

AFV bjuder på skållhet aktieduo

Affärsvärlden rekommenderar köp av Lyko och AAK i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Kappahl och lämnar säljråd för Sensys Gatso, där den sistnämnda rekommendationen blev känd redan på onsdagen. Hårvård och skönhetsbolaget Lyko är en av e-handelsboomens få tillväxtraketer som kan lyckas bygga skyddsvallar kring den framtida lönsamheten.

Dagens PS - 07 maj 18 kl. 10:58

Proffsen tipsar: Aktien är skållhet

Det anser Nordea och upprepar köprekommendationen på bolaget. Enligt analysen, som återges av Nyhetsbyrån Direkt, är vinstutsikterna för Swedish Matchs skandinaviska snusverksamhet solida, prishöjningarna på snus denna vecka inkluderade samt prishöjningen på 30 procent på de så kallade natural leaf-cigarrerna. Nordea höjer också riktkursen för tobaksbjässens aktie till 440 kronor från 420 kronor.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

Gigantiska summor när plan står stilla

I mars kraschade ett Boeing 737 MAX-plan i Etiopien. Eftersom den här plantypen inte flygs sedan dess medför det stora kostnader för flygbolagen. Det är sajten The Verge som rapporterar om kostnaderna för amerikanska flygbolag när Boeing 737 MAX-plan är tvingade till att stanna på marken.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Gasell ska spetsa till L:s företagarprofil

Liberalerna och partiledaren Nyamko Sabuni vill profilera sig mer mot företagarfrågor. Då plockas Gasellvinnaren Maria Mattsson Mähl in i partistyrelsen. Dagens Industri rapporterar om nyrekryteringen som ska profilera Liberalerna som ett näringslivsparti.

Dagens PS - 11 timmar sedan

LO alltmer splittrat efter nytt besked

Efter Kommunal kommer nu ytterligare ett avhopp från LO:s lönerörelse. Pappers har meddelat att de bryter sig ut. Det är Expressen som skriver om splittringen och hänvisar i sin tur till Dagens Nyheter.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Expert vill ha dubbelt så högt bensinpris

Ska vi minska bilåkandet för miljöns skull behövs det en rejäl skattehöjning. Det anser en expert som vill se ett dubbelt så högt bensinpris mot idag. Det är Maria Börjesson, professor vid Statens väg- och transportforskningsinstitut, som har uttalat sig för SVT.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Handelsbanken sparkar 800 anställda i sparpaket

Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800 personer i det aviserade omstruktureringsprogrammet. Det sade finanschefen Rolf Marquardt på onsdagens telefonkonferens, enligt Dagens industri. Omstruktureringsprogrammet ska spara 1,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Handelbanken sparkar 800 anställda i sparpaket

Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800 personer i det aviserade omstruktureringsprogrammet. Det sade finanschefen Rolf Marquardt på onsdagens telefonkonferens, enligt Dagens industri. Omstruktureringsprogrammet ska spara 1,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Kände till dopingen – nu avgår Nikes vd

Nikes vd Mark Parker avgår. Detta efter att han ska ha känt till dopningsaktiviteter inom Nikes friidrottsprojekt. Det är Expressen som skriver om Mark Parkers avgång.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Riksgälden: Underskott i statsbudgeten

Svensk ekonomi kommer att mattas av och statsbudgeten väntas vända till underskott från och med nästa år, vilket göra att statens lånebehov växer. Det uppger Riksgälden i sin nya prognos. ”Avmattningen i ekonomin gör att skatteinkomsterna växer långsammare samtidigt som utgifterna stiger, vilket bidrar till underskott i budgeten kommande år.

Dagens PS - 14 timmar sedan

SJ:s kvartalsrapport går som tåget

SJ rusar fram för tillfället. Tågoperatören kan visa upp en dubbelt så stor vinst jämfört med samma kvartal ifjol. SvD Näringsliv skriver om kvartalsrapporten.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Trump förlorar ännu en rådgivare

Vita Huset uppgav under tisdagen att Donald Trumps handelsrådgivare Kelly Ann Shaw lämnar presidentadministrationen för en position i den privata sektorn. Det skriver Reuters. Kelly Ann Shaw var en av de mest seniora kvinnorna av president Donald Trumps rådgivare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.