Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 October, 09:23

Skånskan - 10 okt 19 kl. 08:32

Danmark kan införa kontroller på SverigegränsenDanmark Gränskontroller kan införas för personer som reser från Sverige till Danmark.
Förslaget förväntas presenteras av justitieminister Nick Hækkerup (S) på en presskonferens under torsdagsmorgonen, rapporterar Danmarks radio (DR).De nya gränskontrollerna ska gälla från mitten av november och omfattar både färjelägen och tågtrafiken. Resenärer på sträckan kan behöva uppvisa legitimation en till flera gånger i veckan om Danmarks regering genomför förslaget, rapporterar DR. Åtgärden ska vara en följd av den senaste tidens sprängdåd och gängvåld i Danmark, där svenskar misstänks ha varit inblandade vid flera tillfällen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverigegränsen, Gränskontroller, Sverige, Danmark, Nick Hækkerup, Danmarks, DR, Sveriges, EU, Öresundsregionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danmarkkan , införa, kontroller, Sverigegränsen
Dagens PS - 10 okt 19 kl. 10:23

Danmark inför kontroller vid gränsen mot Sverige

Danmark har nu bekräftat att det blir gränskontroller för personer som reser från Sverige till Danmark. Det införs den 12 november uppgav justitieminister Nick Hækkerup (S) vid en presskonferens, uppger bland annat Sveriges Radio. Det är bland annat de sprängdåd som drabbat Danmark som ligger bakom beslutet.

DN - 23 feb 16 kl. 17:28

Belgien inför kontroller vid gränsen mot Frankrike

Belgien inför kontroller vid landets gräns mot Frankrike, efter det att franska myndigheter beslutat stänga ett läger intill Calais där migranter som försöker ta sig över till Storbritannien uppehåller sig. Belgiska myndigheter befarar att Belgien kan bli ett transitland för dessa migranter, när fransmännen skärper kontrollen i Calaisområdet..

Skånskan - 10 okt 19 kl. 14:15

Nya gränskontroller på Sverigegränsen

Danmark Snart införs gränskontroller för personer som reser från Sverige till Danmark. En åtgräd mot den ökande organiserade brottsligheten i Öresundsregionen.
– Vi ser oroligt på utvecklingen i Sverige, sade Danmarks justitieminister Nick Hækkerup (S).

Skånskan - 10 okt 19 kl. 14:41

Gränslösa kontroller

Danmark inför gränskontroller mot Sverige för att förhindra ”import” av organiserad brottslighet. Danmark har såklart rätt att värja sig mot det de ser som ett ”svenskproducerat” problem.
Öresundspendlarna måste dock ha rätt att åter sucka tungt över att deras vardagsliv försvåras för ett system som inte varit särskilt effektivt när kontrollerna gick åt andra hållet.

Corren - 04 jan 16 kl. 15:02

Danmark svarar med egna kontroller

Sveriges krav på id-kontroller vid resor över sundet fick snabbt Danmark att införa kontroller vid gränsen mot Tyskland..

Corren - 04 jan 16 kl. 16:50

Danmark svarar med egna kontroller

Sveriges krav på id-kontroller vid resor över sundet fick snabbt Danmark att införa kontroller vid gränsen mot Tyskland..

SVT - 04 jan 16 kl. 19:03

Förvirrat vid gränsen efter de nya id-kontrollerna

Danmark införde tillfälliga id-kontroller vid gränsen mot Tyskland bara timmar efter Sveriges krav på id-kort. Men det råder förvirring kring vilka id-kort som gäller för resa till Sverige från Danmark. Flera personer uppges ha stoppats från att resa – trots att de ska ha haft giltiga handlingar..

SVT - 07 feb 18 kl. 09:10

Regeringen vill införa ”gränsnära” kontroller

Regeringen vill införa kontroller i zoner innanför gränsen för att bättre bekämpa internationella stöldligor. Förslaget finns med i ett åtgärdspaket mot gränsöverskridande brottslighet som presenteras i dag, erfar TT..

Sydsvenskan - 09 dec 15 kl. 15:43

Kärvt mellan Sverige och Danmark om flyktingar

Migrationsminister Morgan Johansson höll ett bistert möte med sin danska kollega Inger Støjberg i fredags i Bryssel.När statsråd från hela EU var samlade i Justus Lipsius-palatset för att dryfta flyktingkrisen passade Johansson på att ta en pratstund med Støjberg på tu man hand.Tonläget var kärvt.

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 15 kl. 15:43

Kärvt mellan Sverige och Danmark om flyktingar

Migrationsminister Morgan Johansson höll ett bistert möte med sin danska kollega Inger Støjberg i fredags i Bryssel.När statsråd från hela EU var samlade i Justus Lipsius-palatset för att dryfta flyktingkrisen passade Johansson på att ta en pratstund med Støjberg på tu man hand.Tonläget var kärvt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Seriekrock på väg 103 vid Lomma

Lomma En trafikolycka där flera fordon är inblandade har inträffat på onsdagsmorgonen.Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen för kontroll. Det är inledningsvis okänt om någon är skadad i samband med kollisionen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lunchen dyrare för pensionärer

lund Lunchen kan blir dyrare för pensionärerna på vård- och omsorgsförvaltningens restauranger.
Förvaltningen räknar med att tjäna 780 000 kronor om året på höjningen.Anledningen till att förvaltningen föreslår vård- och omsorgsnämnden att höja lunchpriserna är att deras budget minskas med 78 miljoner kronor från 2020.

Skånskan - 4 timmar sedan

Rivning kan ge plats åt ny gymnasieskola

MALMÖ Universitetsholmens nuvarande skollokaler kan komma att rivas och i stället ge plats åt en nybyggd gymnasieskola i Malmö. Den nya skolan ska ha plats för 1 200 elever, enligt ett förslag som ska diskuteras i berörd nämnd på fredag.Om allt går enligt planerna kan den nya skolan stå klar till höstterminen 2023.

Skånskan - 4 timmar sedan

Påsarna påverkar planeten

HÄSSLEHOLM Regeringen har lagt fram ett förslag om ökad beskattning på platspåsar.
För handlare i Hässleholm finns redan flera miljövänliga alternativ till engångskassarna i plast.Den ökade skatten på plastpåsar ska enligt regeringen bidra till att Sverige uppnår EU:s mål om 40 plastpåsar per person år 2025.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Jäkligt kul att bo på landsbygden”

Vill man ha action är det på landsbygden man ska leta. Det tycker i alla fall dokumentärfilmaren Rebecka Rasmusson.
– Det är där man hittar mest fantastiska karaktärer att skildra, säger hon.

Skånskan - 15 timmar sedan

Ny ägare tar över hus i Röstånga

Röstånga Björn Ingemar Johansson, 49 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Hagagatan 21 i Röstånga. Tidigare ägare var Sven-Erik Johansson. Ägarskiftet blev klart i augusti 2019.

Skånskan - 17 timmar sedan

Försökte köra från polisen

STAFFANSTORP I hög fart körde den narkotikapåverkade föraren om en polisbil på motorvägen.
När poliserna slog på blåljus och signalerade åt honom att stanna fick han panik och tryckte gasen i botten.Nu döms den 21-årige föraren för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

Skånskan - 17 timmar sedan

79 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på Killhult 6145 i Hörby av Stig Göran och Marta Christin Nilsson. Nya ägare är Anna Margaretha Linnéa Nilsson, 42, och Daniel Petrus Mattias Johansson, 43. Priset blev 675 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 17 timmar sedan

Störningskänsligt

Myndigheten för samhällsberedskap, MSB, och Socialstyrelsen varnar för att Sveriges kris- och katastrofberedskap inte är tillräckligt god. Materielbristen i Mellansverige visar på ett alltför störningskänsligt system.
Det är illa nog att patienter som väntat länge fått sina operationer inställda.

Skånskan - 17 timmar sedan

Ingen kompensation

Klimatkompensation genom att plantera träd är omdiskuterat ur både positivt och negativt perspektiv. Att återplantera träd är en bra koldioxidsänka: men hur väl fungerar de existerande trädbaserade projekten som klimatkompensation?
Enligt en undersökning av Dagens Nyheter skövlas skog som ska ingå i klimatkompensationsprogram för tidigt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.