Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 October, 18:21

Expressen - 10 okt 19 kl. 08:24

Röster inom L och M vill utreda dödshjälpInom både Liberalerna och Moderaterna kommer krav om utredningar i frågan om dödshjälp, rapporterar Sveriges Radio Ekot..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Liberalerna, Moderaterna, Sveriges Radio Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rösterinom L och M vill , utreda, dödshjälp
SvD - 13 jun 15 kl. 18:17

KD sågar MP-beslut om att utreda dödshjälp

Miljöpartiets kongress har sagt ja till att partiet ska driva på för att tillsätta en utredning om aktiv dödshjälp. Emma Henriksson, ordförande för socialutskottet för Kristdemokraterna, är starkt kritisk. – Det är allvarligt.

Världen Idag - 24 apr 17 kl. 15:16

Center-stämma kräver utredning av dödshjälp

Östgötacenterns distriktsstämma gick emot sin styrelse när den i mars ställde sig bakom en motion om att Sverige borde låta utreda dödshjälp. Motionären, riksdagsledamot Staffan Danielsson, kallar beslutet för "historiskt"..

News55 - 10 feb 16 kl. 06:33

ABBA-Björn sätter fart på debatten om dödshjälp

Den senaste tiden har rätten till dödshjälp debatterats ivrigt i media. I slutet av januari skriver bland andra Björn Ulvaeus och P C Jersild på DN Debatt och menar att riksdagspartierna duckar och inte vågar utreda frivillig dödshjälp. Man jämför med Kalifornien och ytterligare fyra amerikanska delstater och europeiska länder som Schweiz, Belgien, Luxemburg och Nederländerna där frivillig dödshjälp är tillåten.

News55 - 11 feb 16 kl. 16:17

Theodor Kallifatides: Vi bör inte tillåta dödshjälp i Sverige

Det pågår just nu en debatt i tidningar och tv om rätten till dödshjälp, något som tre av fyra svenskar ställer sig positiva till. I slutet av januari publicerade bland andra Björn Ulvaeus och P C Jersild ett debattinlägg i Dagens Nyheter där man menade att politikerna trots det inte vågar utreda frågan om frivillig dödshjälp. Den 11 februari utvecklade Ulvaeus i TV4:s ”Malou efter tio” sin förhoppning om att en dag se en lagändring så att svårt sjuka får rätt till dödshjälp.

SmålandsPosten - 09 okt 17 kl. 21:34

Jerker Nilsson (V) vill utreda aktiv dödshjälp

Jerker Nilsson, Vänsterpartiets ordförande i Älmhult, vill utreda aktiv dödshjälp. Han kommer att lägga en motion om detta på partiets kongress i februari..

SR - 10 okt 19 kl. 04:00

Krav inom L och M på att utreda rätt till dödshjälp

Ny lyfts krav i motioner både inför Moderaternas stämma och Liberalernas landsmöte om att legalisera eller utreda frågan om dödshjälp, något som i dag inte är tillåtet i Sverige..

Barometern - 04 feb 16 kl. 08:00

Dödshjälp ingen rättighet

Den rödgröna regeringen sa tidigt nej till att utreda frågan om aktiv dödshjälp och en bred politisk enighet finns om den linjen. Men Miljöpartiet ställde sig nyligen positivt till en utredning. Debatten om aktiv dödshjälp blossar upp med jämna mellanrum, senast nu i veckan..

SmålandsPosten - 08 feb 16 kl. 00:30

Dödshjälp ingen rättighet

Den rödgröna regeringen sa tidigt nej till att utreda frågan om aktiv dödshjälp och en bred politisk enighet finns om den linjen. Men Miljöpartiet ställde sig nyligen positivt till en utredning. Debatten om aktiv dödshjälp blossar upp med jämna mellanrum, senast under förra veckan..

Sydsvenskan - 18 okt 19 kl. 23:12

Dödshjälp fick M att våndas

Moderaterna lyfter frågan om aktiv dödshjälp. En intern arbetsgrupp ska ta fram ett underlag för beslut om vad partiet ska tycka. Moderaternas partistämma debatterade aktiv dödshjälp sent på fredagskvällen.

Världen Idag - 03 mar 14 kl. 14:12

Kung Philippe godkände lag om dödshjälp för barn

Uppgifterna kommer från belgiska tidningen La Libre på måndagen. I mitten av februari röstade det belgiska underhuset igenom lagen med 86 röster för och 44 mot, medan 12 ledamöter avstod från att rösta. Överhuset, senaten, hade godkänt lagen redan i december.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Jimmy Carter till sjukhus efter fall

Jimmy Carter, 95, bröt bäckenbenet när han föll i hemmet.Enligt CNN mår dock den före detta presidenten förhållandevis bra. .

Expressen - 3 minuter sedan

Omfattande strömavbrott – Södra länken stängd

Omkring 17 000 personer har drabbats av ett omfattande strömavbrott, skriver P4 Stockholm. Till följd av strömavbrottet har Södra länken stängts – och det finns i nuläget ingen prognos. .

Expressen - 15 minuter sedan

Unga män viftade med vapen utanför förskola

En stor polisinsats sattes under tisdag eftermiddag i gång i Skara.Detta sedan man fått flera larm att tre unga män handskats med ett vapen.– Det visade sig handla om en soft air gun, men vi ser väldigt allvarligt på detta.

Expressen - 45 minuter sedan

Kvinna misstänks ha försökt bränna och förgifta sambon

Hon hade spelat bort miljoner – ”allt hon äger och har.”Då tecknade kvinnan en miljonförsäkring på sambons liv.Därpå misstänks hon ha försökt förgifta och bränna honom till döds.

Expressen - 1 timme sedan

Kassaskåpstjuvarnas fiasko – satte eld på hela bytet

Stölden gick som tjuvarna hade tänkt.Ända tills de skulle bryta sig in i kassaskåpet.Med hjälp av skärbrännaren lyckades de elda upp bytet, skriver Hallandsposten..

Expressen - 1 timme sedan

Beskedet: P-bolagets vd arbetsbefrias året ut

Kommunens utredning av härvan i Parkeringsbolaget i Göteborg drar ut på tiden.Under tisdagseftermiddagen beslutade det kommunala bolagets styrelse om fortsatt arbetsbefrielse för vd Maria Stenström.Det nya beskedet innebär att hon och en hög chef blir borta som längst året ut.

Expressen - 1 timme sedan

Influencern Moa Murderess: ”Jag är pansexuell och vill gärna träffa en tjej ”

Facebookvideon om hur gulliga kycklingar levande maldes ner i en köttkvarn gjorde att Moa Murderess fick en depression.Men sedan hon blev vegan och började kämpa för klimatet känner hon inte längre samma hopplöshet.– Kan en 16-åring som Greta Thunberg åstadkomma så mycket så måste vi andra också göra allt vi kan, även om man får ta emot mycket hat och hot, säger den 25-åriga influencern.

Expressen - 2 timmar sedan

Råttbajs stänger skolans elevkök

Elevbistron på Halltorps komvux i Kalmar stänger har stängts.Detta efter att råttspillning hittats i lokalerna..

Expressen - 2 timmar sedan

Man gripen för mord 1995

En man har gripits för ett nästan 24 år gammalt mord som skedde i Upplands Väsby, uppger polisen.Gripandet kommer efter att Stockholms Kalla fall-grupp granskat ärendet..

Expressen - 2 timmar sedan

Så slår höstovädret över Sverige

Ett kraftigt oväder har dragit in över norra Sverige från Norge.I Västerbottens och norra Jämtlands län varnar SMHI för orkanbyar och i västra Västerbotten och Norrbotten även för snö.– Det som kan hända är att träd kan falla, det är lätt att det blir strömavbrott, säger Per Holmgren, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.