SR > Nyheter

Saturday, 19 October, 13:55

SR - 10 okt 19 kl. 08:15

”Maktlöshet, tomhet och besvikelse”Turkiska trupper har gått in i norra Syrien. Civila kurder flyr området och vill ha hjälp från omvärlden. – De vill bara ut, säger Shiyar Ali, representant för det kurdiska självstyret i norra Syrien, i P1-morgon..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Syrien, Shiyar Ali, P1

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maktlöshet, tomhetoch , besvikelse
YLE - 18 jun 12 kl. 05:59

Känsla av maktlöshet i Korsnäs

Uppgivenhet, besvikelse och maktlöshet. Så beskriver några Korsnäsbor känslorna i kommunen en vecka efter att Vasa sjukvårdsdistrikts fullmäktige tog beslutet om att dra in ambulansen i Korsnäs. Annika Nyfors.

Barometern - 24 jul 14 kl. 13:49

Bestulen fårägare känner maktlöshet

Maktlöshet. Det är det första ord Göran Jonasson får fram efter att ett av hans lamm blivit stulet av för­modade tjuvslaktare. 22 stycken av de lamm och får som i nuläget betar i en hage vid Järnsida gård tillhör Göran Jonasson.

Barometern - 24 jul 14 kl. 13:49

Fårägare känner stor maktlöshet

Maktlöshet. Det är det första ord Göran Jonasson får fram efter att ett av hans lamm blivit stulet av förmodade tjuvslaktare. 22 stycken av de lamm och får som i nuläget betar i en hage vid Järnsida gård tillhör Göran Jonasson.

Expressen - 01 dec 13 kl. 21:32

Expert: Maktlöshet bakom protesterna

Demonstranterna i Kiev protesterar inte enbart för att de tror på EU, de protesterar även för att de känner en utbredd politisk maktlöshet. Det menar Mi Lennhag, statsvetare i Lund. - De jag har pratat med som är på plats säger att demonstrationerna känner att den politiska ledningen gör som den vill, säger hon..

YA - 19 jul 18 kl. 00:01

Biskopen förklarar Guds maktlöshet – i Kivik

Att inse Guds maktlöshet är kanske till slut en styrka. Och en insikt människor kan använda sig av i en tid när föraktet för svaghet växer sig allt starkare. Det menar biskop Martin Lind när han inleder Convenium Österlens fyrhövdade föreläsningsserie nu på söndag i Kiviks kapell..

Newsmill - 19 dec 12 kl. 17:55

Maktlöshet bakom upploppen i Göteborg

http://www.newsmill.se/trackback/48333Medarbetare på Fryshuset: Vi håller på att uppfostra en blodtörstig och hämndlysten generation.

Supermiljöbloggen - 26 apr 17 kl. 16:12

Unga känner hopplöshet för miljöfrågor – positiva budskap behövs

I avhandlingen ”Miljökollaps eller hållbar framtid? Hur gymnasieungdomar uttrycker sig om hållbarhet” har gymnasiestudenter fått beskriva sin syn på framtiden. Det visar sig att många unga har en mörk syn på framtidens miljö och klimat.

SvD - 24 feb 15 kl. 13:10

Maktlösheten skapar teknikdeterminism

KULTURDEBATT Dagens teknikdeterminism är inte en längtan efter underkastelse, utan ett sätt att hantera vår maktlöshet inför miljöförstöring och andra konsekvenser av mänsklighetens rörelse framåt. Det skriver Helena Granström i en replik på Håkan Lindgren text i lördagens SvD..

Västerbottens Folkblad - 04 sep 15 kl. 23:00

Vem tvingas fly när maktlösheten tar över?

Det lilla barnet i de små shortsen, den lilla t-shirten med ansiktet ner i sanden och armarna efter sidorna. Barnen blev ofrivilligt en symbol för barns maktlöshet inför världens krig, konflikter, lagar och byråkrati då hans lilla, livlösa kropp i vattenbrynet vid turistorten Bodrum i Turkiet fotograferades och spreds över världen. Han heter Aylan Kurdi.

NSD - 18 okt 16 kl. 12:12

Strömavbrotten i norr: "Man känner sig så jäkla maktlös"

Folkligt uppror mot elavbrotten tog skruv i Muoniodalen – men fortfarande är känslan på många håll maktlöshet..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Människor i Nordirland är trötta på situationen

I Nordirland är förhoppningarna låga om ett bra brexitavtal. Vår korrespondent Caroline Kernen är på plats i Belfast för att höra vad invånarna där tycker..

SR - 30 minuter sedan

M-ledaren i stämmotal: ”Regeringen är politikens posörer”

Brottsligheten var ett dominerande tema när moderatledaren Ulf talade nu på förmiddagen på partiet stämma i Västerås. Otryggheten skadar det förtroende och den tillit som hela samhällsbygget vilar på, enligt Moderatledaren..

SR - 45 minuter sedan

Efter brexit – så blir det att resa till Storbritannien

Så blir det att resa och jobba i Storbritannien efter utträdet ur EU – hör tidigare Londonkorrespondent Claes Aronsson..

SR - 45 minuter sedan

Exklusiv intervju: Bolivias vicepresident inför valet

På söndag går Bolivia till val. President Evo Morales ställer upp för en fjärde mandatperiod, trots att folket sagt nej till det i en omröstning..

SR - 1 timme sedan

Kristersson målar mörkt

Moderatledaren Ulf Kristersson målade en dyster bild av läget i Sverige när han talade till den moderata partistämman. Men frågan är hur han ska övertyga väljarna om att just Moderaterna har lösningen på problemen, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 1 timme sedan

Stora protester i Libanon

I Libanon demonstrerar tiotusentals människor i de största protesterna i landet sedan 2015. Demonstranterna anklagar den politiska eliten för korruption och premiärministern kräver att hans koalitions-partners hittar en lösning, annars hotar han att avgå..

SR - 2 timmar sedan

Kristersson talar på moderatstämman

Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, håller sitt tal till den pågående partistämman i Västerås klockan 11.00..

SR - 3 timmar sedan

Historisk dag i det brittiska parlamentet

Nu samlas det brittiska underhuset för att ännu en gång ha en viktig omröstning i Storbritanniens största inrikespolitiska fråga sen andra världskriget, brexit. Det är första gången sen 1982 och Falklandskriget som parlamentet samlas på en lördag..

SR - 5 timmar sedan

Fler rekryteras till pressad bombgrupp

Polisens bombskydd har aldrig haft så mycket att göra som i år. Nästan varje dygn går larmet någonstans i landet, och nu ska fler bombtekniker rekryteras..

SR - 5 timmar sedan

Mexiko – bakslag för presidenten i kriget mot knarkkartellen

I Mexiko får president Andres Manuel López Obrador nu hård kritik för sin hantering av krisen i delstaten Sinaloa. Det var i torsdags som polis och militär försökte gripa knarkkungen El Chapo Guzmáns son, men tvingades släppa honom när Sinaloakartellen svarade med skottlossning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.