Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 October, 13:55

Nyan - 10 okt 19 kl. 08:00

Talmannen på möten i BrysselLagtingets talman Gun-Mari Lindholm har under tre dagar deltagit i olika möten i Bryssel, berättas i ett pressmeddelande. På måndagen var det möte för talmännen för de regionala parlamenten inom Europa, och på eftermiddagen samma dag öppnades Europeiska veckan för städer och regioner. På tisdagen hade Regionkommittén plenarsession och då deltog lagtingets talman i en debatt om hållbarhet. – Lindholm berättade om lagtingets beslut från 2014 och om hur offentlig sektor, näringsliv, föreningsliv samt bildningsväsendet skrivit kontrakt tillsammans om att Åland ska ha vara ett hållbart samhälle 2051. (ms)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Bryssel, Gun-Mari Lindholm, Europa, Europeiska, Regionkommittén, Åland, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Talmannen, möteni , Bryssel
Nyan - 24 mar 16 kl. 14:00

Talmannen skickar kondoleanser till Bryssel

Lagtingets talman Johan Ehn (MSÅ)har skickat en kondoleans till det flamländska parlamentets talman Jan Pauman med anledning av terrorattacken i Bryssel i tisdags.
– Det var skrämmande att höra om de brutala attackerna mot civila i Bryssel i tisdags. Våra tankar går till till offren, de skadade och till deras familjer och vänner.

Barometern - 18 sep 14 kl. 08:13

Nya möten med talmannen

Talmannen Per Westerberg fortsätter i dag ansträngningarna för att få till stånd en ny regering. Samtidigt fortsätter Centerpartiet att markera avstånd till S-ledaren Stefan Löfven. Efter att han samrått med de vice talmännen under förmiddagen kommer Westerberg vid lunchtid att hålla korta uppföljande samtal med företrädarna för samtliga riksdagspartier.

TA - 18 sep 14 kl. 08:13

Nya möten med talmannen i dag

Foto: Henrik Montgomery/TT
Talmannen Per Westerberg fortsätter i dag ansträngningarna för att få till stånd en ny regering. Samtidigt fortsätter Centerpartiet att markera avstånd till S-ledaren Stefan Löfven.
Efter att han samrått med de vice talmännen under förmiddagen kommer Westerberg vid lunchtid att hålla korta uppföljande samtal med företrädarna för samtliga riksdagspartier.

Skånskan - 30 okt 18 kl. 08:35

Talmannen träffar partierna gruppvis

Val Efter gårdagens besked om att Stefan Löfven inte lyckats bilda regering ska talmannen idag möta partiledarna gruppvis för samtal om makten.Igår kom beskedet av Stefan Löfven att han inte lyckats hitta ett sätt för att bilda en regering som skulle tolereras av riksdagen. Tidigare har moderatledaren Ulf Kristersson haft samma uppgift, men inte heller han klarade av det.

SVT - 10 dec 18 kl. 08:50

I dag träffar Stefan Löfven talmannen

I dag måndag börjar en intensiv politisk vecka för Sverige. Efter en helg fylld av möten ska Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven i dag träffa talmannen för att uppdatera honom om hur det går med regeringsbildningen. Senare under dagen väntas talmannen kommentera regeringsbildningen..

EU-Parlamentet - 24 jun 15 kl. 11:20

Artikel - Talmannen i det indiska underhuset besökte Europaparlamentet

Allmän information : Den 23 juni besökte Sumitra Mahajan, talmannen i det indiska underhuset Lok Sabha, Europaparlamentet i Bryssel. Vid besöket välkomnades hon av Europaparlamentets talman Martin Schulz. Under mötet diskuterade de båda talmännen diskuterade möjligheten till ett frihandelsavtal mellan EU och Indien, hur relationerna mellan Europa och Asien kan breddas, Indiens roll när det gäller mänskliga rättigheter och EU-Indien-toppmötet i november.

UNT - 18 sep 14 kl. 06:55

Nya möten med talmannen i dag

Talmannen Per Westerberg fortsätter i dag ansträngningarna för att få till stånd en ny regering..

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 14 kl. 06:57

Nya möten med talmannen i dag

Talmannen Per Westerberg fortsätter i dag ansträngningarna för att få till stånd en ny regering. Efter att han samrått med de vice talmännen under förmiddagen kommer Westerberg, enligt ett pressmeddelande från riksdagen, vid lunchtid att hålla korta uppföljande samtal med företrädarna samtliga riksdagspartier..

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 06:55

Nya möten med talmannen i dag


Talmannen Per Westerberg fortsätter i dag ansträngningarna för att få till stånd en ny regering. Efter att han samrått med de vice talmännen under förmiddagen kommer Westerberg, enligt ett pressmeddelande från riksdagen, vid lunchtid att hålla korta uppföljande samtal med företrädarna samtliga riksdagspartier.Trots låsta positioner blocken emellan och Sverigedemokraternas vågmästarposition väntas S-ledaren Stefan Löfven ändå få uppdraget att bilda regering och allt tyder på att det blir en minoritetsregering med S och MP..

BT - 18 sep 14 kl. 06:55

Nya möten med talmannen i dag

Talmannen Per Westerberg fortsätter i dag ansträngningarna för att få till stånd en ny regering. Efter att han samrått med de vice talmännen under förmiddagen kommer Westerberg, enligt ett pressmeddelande från riksdagen, vid lunchtid att hålla korta uppföljande samtal med företrädarna samtliga riksdagspartier. Trots låsta positioner blocken emellan och Sverigedemokraternas vågmästarposition väntas S-ledaren Stefan Löfven ändå få uppdraget att bilda regering och allt tyder på att det blir en minoritetsregering med S och MP..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Provkörning av ”Barnens val”

I valet på söndag anordnar JCI ett parallellt ”Barnens val” i flera av vallokalerna, för att lära ut vad val är och hur det går till. .

Nyan - 2 timmar sedan

Ny vänkurs för frivilliga vänner

Röda korset håller en vänkurs för de som vill bli Röda kors-vänner till en som behöver det. Den frivilliga vännen erbjuder personligt stöd till till exempel någon äldre, ung med psykisk ohälsa eller en inflyttad genom att lyssna och vara närvarande. – Tillsammans kan ni till exempel besöka ett café, gå på teater eller promenera.

Nyan - 3 timmar sedan

Avkörning vid tekniska verken

En förare är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter en avkörning vid rondellen vid Tekniska verken i Mariehamn på fredagen. Föraren hade kört genom rondellen och över gång- och cykelbanan. Färden tog slut när föraren körde in i ett metallstaket som omgärdar personalparkeringen.

Nyan - 18 timmar sedan

Dahlmans inviger energieffektivt lager

W. J. Dahlmans nya lager på Karlbergsvägen är nu färdigställt.

Nyan - 19 timmar sedan

Green Key till Rundbergs stugor

Rundbergs stugor i Jomala har som första stugby på Åland beviljats hållbarhetsmärkningen Green Key. ”Hållbarhetsarbetet blir en allt viktigare del av turismen. För några år sedan var det främst hotell som valde att bli miljömärkta.

Nyan - 20 timmar sedan

Två sökande till kaplantjänst i Mariehamn

Alexandra Äng, församlingspastor i Finström-Geta församling, och Jessica Bergström-Solborg, kaplan i Korsholms svenska församling har sökt kaplantjänsten i Mariehamns församling. Det meddelar domkapitlet i Borgå stift. De sökandes behörighet kontrolleras vid domkapitlets sammanträde den 22 oktober.

Nyan - Igår: 13:51

Lukas Syberyjski blir IFK Mariehamns huvudtränare.

IFK Mariehamns nya huvudtränare heter Lukas Syberyjski.
Han efterträder Peter Lundberg som lämnar IFK Mariehamn för U-19-landslaget. - Jag är mycket nöjd över att vi kunnat göra klart med Lukas som vår nya tränare.

Nyan - Igår: 13:21

Satsningen på sjöfartsakademi förnyas

De åländska sjöfartsutbildningarnas anseende och popularitet måste höjas. Nu nysatsar landskapsregeringen. .

Nyan - Igår: 11:22

Grönt ljus om du spelar rätt

Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad, Åbo Akademi i Vasa och New York University samarbetar sedan en tid tillbaka inom ramen för forskningsprojektet ”Musikteori i praktiken”, där man utvecklar nya pedagogiska metoder för musikteoriundervisningen. .

Nyan - Igår: 10:00

Ännu inget beslut om flygtrafiken

Den 15 september gick landskapsregeringens anbudstid ut för flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm. Inget tilldelningsbeslut har ännu kunnat göras eftersom landskapsregeringen väntar på förtydliganden. – Det har tagit onormalt lång tid, säger Per-Erik G.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.