YLE > Finland

Thursday, 17 October, 22:09

YLE - 10 okt 19 kl. 08:07

Nytt fuktsäkerhetscertifikat kan bli norm inom byggnadsbranschenAktörer inom byggbranschen hoppas på att ett nyutvecklat fuktsäkerhetscertifikat skulle bli en norm. Webbkursen för certifikatet är under utveckling, men kan tas i bruk redan vid årskiftet..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, fuktsäkerhetscertifikatkan bli , norminom , byggnadsbranschen
Barometern - 20 jan 14 kl. 07:20

Feminister med mannen som norm

Var tog särartsfeminismen vägen? Det är en berättigad fråga i Sverige, där valet står mellan likhetsfeminism eller antifeminism, och där den förras tendenser att leda till statligt tvång och indoktrinering får många att välja den senare. Från början handlade feminism om kvinnlig myndighet och rösträtt.

Barometern - 20 jan 14 kl. 07:20

Feminister med mannen som norm

Var tog särartsfeminismen vägen? Det är en berättigad fråga i Sverige, där valet står mellan likhetsfeminism eller antifeminism, och där den förras tendenser att leda till statligt tvång och indoktrinering får många att välja den senare. Från början handlade feminism om kvinnlig myndighet och rösträtt.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 18:46

Efterlyste p-norm närmare verkligheten

MALMÖ Både Moderaterna och Liberalerna reserverade sig när förslaget till parkeringspolicy diskuterades i stadsbyggnadsnämnden.
Partierna efterlyser en parkeringsnorm som ligger närmare verkligheten. ERWP.

YLE - 17 apr 17 kl. 15:06

Nytt affärscentrum planeras i Hangö

Ett affärscentrum inom byggnadsbranschen planeras på Sandövägen 1 i Hangö. Miljönämnden har inte beviljat undantagslov för byggnaden utan kräver en ny detaljplan. Det är fastighetsbolaget Kiinteistö Oy Hangon Santalantie 1 som vill att utvidga den nuvarande affärsbyggnaden och bygga en ny affärsbyggnad.

GöteborgsPosten - 01 nov 18 kl. 08:50

Nytt byggföretag startar i Falkenberg

Enligt Olssonworks AB själva kommer deras verksamhet bestå i att "bedriva försäljning av utrustning till eldrivna fordon, bedriva handel med utrustning inom byggnadsbranschen, äga och förvalta värdepapper, samt bedriva därmed förenlig verksamhet.".

Trelleborgs Allehanda - 08 nov 13 kl. 06:30

Trelleborg får inget nytt lasarettskök

Foto: Torbjörn Carlson
Det kommer inte att byggas något nytt kök på Trelleborgs lasarett så som tidigare sagts. Planerna har lagts på is och i stället kommer det göras en ny upphandling av färdiglagad mat.
– Planeringen har dragit ut så mycket på tiden att köket inte skulle hinna stå färdigt till när det avtal vi har i dag går ut i mitten av nästa år.

Kristianstadsbladet - 18 mar 13 kl. 04:00

Städa ut och köp nytt

För den som inte lejer bort vårstädningen till Rut eller någon annan i familjen, är det kanske inte bara ett tillfälle att tvätta fönster och frosta av frysen, utan också då man har tid att städa vinden och rensa ut bland skåpen.
På samma sätt som det är naturligt att samla på sig saker, är det naturligt att vilja göra sig av med grejer och att förnya sig själv och sitt hem. I bland talas det om konsumtionshets och att det slits och slängs för mycket.

Nya Wermlands Tidningen - 19 jun 18 kl. 10:35

Satsning på heltider och nytt äldreboende i Åmål

Satsningen på heltidsanställningar som norm fortsätter i kommunen. Dessutom höjs de kommunanställdas friskvårdsbidrag från 600 kronor till 2000. Det är några av de saker som finns med i den politiska majoritetens budgetförslag för 2019.

Sydsvenskan - 22 sep 12 kl. 06:30

Papyrusnytt. Nu kommer Bibelns bild av kvinnan i nytt ljus.

Ann Heberleindoktor i etikSällan har ett arkeologiskt fynd gjort mig så upprymd som den lilla papyrusbit som presenterades vid ?The International Congress of Coptic Studies? i Rom tidigare i veckan.

SvD - 08 sep 13 kl. 01:26

Äcklet som norm för förbud

Gränsen för samhällets inblandning flyttas på nytt..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Naturstigar, cykelleder och bollhallar – nu får alla Sjundeåbor önska vilka idrottsmöjligheter de vill ha

Med en öppen enkät som bas vill man planera utvecklingen av idrottsmöjligheter på lång sikt..

YLE - 4 timmar sedan

Näthandeln orosmoln på företagarhimlen i Raseborg - företagarföreningarna ger sin syn på utmaningarna

I Raseborg finns fyra olika företagarföreningar - här är de..

YLE - 4 timmar sedan

Maria Sid utsedd till teaterchef i Stockholm

Skådespelaren Maria Sid har utsetts till teaterchef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Tjänsten sträcker sig till slutet av år 2020..

YLE - 5 timmar sedan

Tre kvinnor fick gåva på över en halv miljon euro var av sin mamma – gåvan överfördes till Bermuda och ledde till domar för skattebedrägeri

90 dagsböter blev straffet i ett fall där tre kvinnor kommit undan skatt på mellan 80 000 och 100 000 euro per person. Kvinnorna fick var och en i gåva av sin mamma ett värdepapper värt över en halv miljon euro i en schweizisk bank, men betalade ingen gåvoskatt..

YLE - 5 timmar sedan

Linda Bondestam ny ledamot i Svenska barnboksakademin

Den finlandssvenska illustratören och författaren Linda Bondestam har valts till ny ledamot i Svenska barnboksakademin. Akademin är en ideel förening som har som uppgift att främja god barn- och ungdomslitteratur..

YLE - 5 timmar sedan

Inrikesminster Ohisalo om bostadslöshet: "Fokus har legat väldigt mycket på män"

Regeringen har som målsättning att halvera antalet bostadslösa i Finland. Trots att kvinnornas andel av de bostadslösa proportionellt sett ökar nämns de inte specifikt regeringsprogrammet..

YLE - 6 timmar sedan

100 år sedan sprit förbjöds i Finland – fortfarande svårt att prata om de lokala smugglarna

Smuggelspriten drygade ut kassan för skärgårdsfolk i Västnyland men orsakade våld och till och med dödsfall. Ännu i dag är det svårt att ta reda på lokala smuggelhistorier..

YLE - 10 timmar sedan

Tyska aktivister avslöjar djurplågeri i laboratorium - finsk expert: “svårt att veta vad som händer i finska laboratorier”

I Tyskland har aktivister avslöjat hemska förhållanden för apor och katter i ett laboratorium i Tyskland. På filmen ses djur i små burar som verkar vara fyllda av avföring och blod. Personalen behandlar också djuren hårdhänt i samband med testen..

YLE - 7 timmar sedan

Svenska Yle Live: Nu ska hotellfasaden rivas!

På torsdag strax efter klockan 12.30 inleddes rivningen av fasaden på Hotel Hamburger Börs i Åbo..

YLE - 8 timmar sedan

Folktinget kräver stödtelefon också på svenska för barn som utsatts för sexuellt våld

Folktinget efterlyser en svenskspråkig telefonlinje för barn som utsatts för sexuellt våld. Det journummer som Mannerheims barnskyddsförbund ansvarar för fungerar bara på finska..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.