Dagens PS > Ekonomi

Friday, 18 October, 21:37

Dagens PS - 10 okt 19 kl. 08:11

Uppåt i New York på dagens handelssamtalDe amerikanska börserna steg för första gången på tre dagar. Återigen stod förhoppningar på ett handelsavtal mellan USA och Kina bakom uppgången. De två handelsnationerna tar upp samtalen igen under torsdagen. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,9 procent till 2 919,4.
S&P 500 index handlades under dagen inom intervallet 0,5 procent som lägst och 1,3 procent som högst.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
New York, USA, Kina, Nasdaq Composite, IT, WTI, Kurs Diff, DJIA, Composite, TSE, Uppåt, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåt i New, York, dagens, handelssamtal
Dagens PS - 08 okt 19 kl. 07:55

Det drog ner stämningen i New York

New York-börserna vände nedåt på måndagen, tyngd av dämpade förväntningar inför veckans handelssamtal mellan USA och Kina. Inför samtalen har Kina signalerat att de är alltmer motvilliga till att ingå en bred handelsuppgörelse, medan USA med Donald Trump i spetsen vill ha en bred uppgörelse. På den breda marknaden sjönk S&P 500-index med 0,4 procent till 2 938,8.

Dagens PS - 16 nov 16 kl. 10:22

Hans New York-krog glittrar

Dagens PS har tidigare uppmärksammat världens 207 bästa matkrogar, där Sverige har tre restauranger med på listan. Vi har även berättat om de 50 bästa barerna på klotet. Men nu handlar det om den svenskägda restaurangen Aska som öppnade i somras i den amerikanska metropolen New York efter att ha varit stängd i över två år.

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 11:00

Hon får egen supershow i New York

Anna-Karins business är konst och musik. ”Våga göra något annorlunda”, tipsar hon.
I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv.

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 14:51

Privat ö i New York till salu för 120 miljoner

Har du drömt om en egen, privat ö utanför Manhattan i New York? Nu har du din chans. Bloomberg rapporterar om det ovanliga objektet som dykt upp på en av världens dyraste och mest exklusiva bostadsmarknader – en helt egen ö.

Dagens PS - 18 okt 17 kl. 06:55

New York-börsen slog precis historiskt rekord

Full fart på börsgolvet när Dow Jones passerade ny drömgräns. New York-börsen var överlag uppåt under tisdagens handel med det gamla benchmarkindexet Dow Jones Industrial Average för första gången över 23 000-nivån. Positiva rapporter från United Health och Johnson & Johnson gav stöd för uppgången.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 09:38

Google köper byggnad för 2 miljarder i New York

Google uppges vara på väg att köpa byggnaden Chelsea Market i New York, rapporterar The Real Deal. Affären väntas bli slutförd inom två månader, uppgav personer med insyn som tillade att köpeskillingen hamnar på över två miljarder dollar. Google är redan i dag den största hyresgästen i Chelsea Market, som ligger på 75 Ninth Avenue på Manhattan.

Dagens PS - 29 aug 19 kl. 08:20

Oljepriserna eldade på New York-börsen

New York-börsen steg på onsdagen med oljebolag i täten efter att stigande oljepriser lyft kurserna. Detta trots att räntekurvan inverterades ytterligare, vilket brukar ses som en klassisk recessionssignal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,65 procent till 2 887,9.

Dagens PS - 20 sep 19 kl. 08:34

New York-börsen stängde kring nollan

Indexen på New York-börsen stängde kring nollan på torsdagen, i närheten av tidigare toppnoteringar, efter negativa signaler om handelskriget mellan USA och Kina raderat ut tidiga uppgångar. Trump-rådgivaren Michael Pillsbury varnade för att USA är redo att eskalera handelskriget om inte en uppgörelse nås snart, samtidigt som det från kinesiskt håll kom uppgifter om att Kina inte är i någon brådska om att sluta ett avtal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,00 procent till 3 006,8.

Dagens PS - 11 okt 19 kl. 08:12

Munter handelsdag på New York-börsen

Kurserna på New York-börsen steg på torsdagen på förhoppningar att de pågående handelssamtalen mellan USA och Kina ska utmynna i någon form av avtal. Den amerikanska presidenten twittrade att han ska möta Kinas vice premiärminister på fredagen i Vita huset. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,6 procent till 2 938,1.

Dagens PS - 10 okt 16 kl. 07:30

New York-bons unika turisttips

Argot Murelius bor i New York sedan 16 år tillbaka och hon berättar i tidningen Metro om sina smultronställen i The Big Apple. Turister som vill uppleva staden inifrån rekommenderas att kontakta organisationen Big Apple Greeter, som har en massa volontärer som guidar dig i storstaden. ”Boka en guide minst 3–4 veckor i förväg och specificera eventuella önskemål på deras hemsida, packa sedan dina bekvämaste skor.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 11 timmar sedan

Hushållens lån fortsätter växa

De svenska hushållens lån fortsätter att öka i en oförändrad takt, visar siffror från SCB:s senaste mätning. Huvuddelen av lånen, 82 procent, är bostadslån, resten är konsumtionslån och lån med övriga säkerheter. I augusti 2019 låg den årliga tillväxttakten på 4,9 procent för bostadslån och 6,4 procent för konsumtionslån.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Teknik för en bättre upplevelse

Det har blivit allt vanligare att använda ny teknik för att förbättra kundupplevelsen, genom exempelvis virtuell realitet eller möjligheten att själv välja design på en produkt. Vi har nog alla stött på blipp, att du blippar ditt bankkort istället för att krångla med att sätta i det i chipp-hållaren, vilket gör betalningen smidigare samtidigt som risken att du glömmer kortet i kortläsaren minskar. Det är bara en av de saker som den nya tekniken har bidragit till för en bättre och smidigare köpupplevelse.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Norwegian säljer flygplan för att betala av skuld

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian säljer av fem plan ur flottan för att amortera skuld och förbättra bolagets likviditet. Det framgår av ett börsmeddelande. Planen är av modell Boeing 737-800, alltså inte olycksplanet 737 Max.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Kraftig sänkning av boräntor hos storbanken

Handelsbanken sänker sina bundna bolåneräntor. Sänkningen är driven av sjunkande marknadsräntor samt en anpassning av erbjudandet utifrån rådande konkurrensläge. ”Handelsbankens boräntor styrs av marknadsräntorna.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Getinge rusar på börsen efter stark rapport

Medicinteknikbolaget Getinge redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Aktien rusar på börsen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Grosshandlarvillan bräcker det mesta

Lyxmäklare utlovar oslagbart boende. För den som har råd förstås… Blott 9 kilometer från Lidingöbron ligger den välbevarade grosshandlarvillan, Gamla Bjälbo, byggd 1897 och en gång i tiden boende åt en förmögen Stockholmsfamilj, framgår det i beskrivningen från mäklaren Eklund Stockholm New York. Den välbevarade grosshandlarvillan från 1897 har givetvis sjötomt.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Facebooks varumärke rasar i värde

Facebooks varumärke fortsätter att tappa i värde för andra året i rad, enligt Best Global Brands Report. Det skriver CityAm. I senaste rapporten uppges varumärket vara värt 39,9 miljarder dollar, vilket är en minskning med nästan tolv procent från året innan.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Juul slutar sälja e-cigg med fruktsmak

Juul, som tillverkar e-cigaretter, stoppar nu försäljningen av produkter med fruktsmak inför en kommande reglering från myndigheter. Bolaget fortsätter dock att sälja e-cigaretter med smak av mint, mentol och tobak, rapporterar CNBC. Trumpadministrationen förbereder nu ett förbud mot försäljning av smaksatta e-cigaretter för att handskas med den växande användningen bland tonåringar.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Vatikanens nya radband mäter din böneaktivitet

Dagens techbrief handlar om Mark Zuckerbergs tal om yttrandefrihet, en säkerhetsrisk i Googles nya telefon samt Vatikanens nya fitnessarmband. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Mark Zuckerberg uttalar sig om Kina och yttrandefrihet i långt tal I ett livesänt tal vid Georgetown University i Washington, D.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Litar du på SCB efter tabben med jobbsiffrorna?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går kom nyheten att Statistiska Centralbyrån, SCB, överskattat arbetslösheten i Sverige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.