Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 October, 06:33

Dagens PS - 10 okt 19 kl. 08:06

Fondförmögenheten sätter nytt rekordNettosparandet fortsatte uppåt på den svenska marknaden under september. Bäst gick korta räntefonder med ett nysparande på 6,2 miljarder kronor, följt av långa räntefonder med 4,4 miljarder kronor och blandfonder med 2,2 miljarder kronor. Det visar färska siffror från Fondbolagens förening. Det totala inflödet var 9,9 miljarder kronor. Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under månaden med 76 miljarder kronor och uppgick vid utgången av september till rekordhöga 4 789 miljarder.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Fondbolagens, Sverige, Totalt, Aktiefonder, Fondförmögenheten, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fondförmögenheten, sätter, nytt, rekord
DI - 09 dec 16 kl. 11:45

Fondförmögenheten på rekordnivå

Den svenska fondförmögenheten fortsätter växa. Vid utgången av november uppgick den samlade fondförmögenheten till 3.480 miljarder kronor vilken var den högsta noteringen någonsin.

SR - 13 jan 16 kl. 16:12

Fondsparandet slår nytt rekord

Svenskarna fortsatte under förra året att öka sitt sparande i fonder och den samlade fondförmögenheten slog nytt rekord. Den typ av fond som fick överlägset mest av de nya sparpengarna var blandfonder som investerar både i aktier och räntepapper..

DI - 12 aug 19 kl. 07:23

Nytt rekord för svenskarnas fondförmögenhet

Svenskarna fortsatte att tanka fonder i juli och vid utgången av månaden uppgick den samlade fondförmögenheten till rekordhöga 4.737 miljarder kronor. Det framgår av statistik från Fondbolagens förening.

Dagens PS - 10 sep 18 kl. 08:45

Fondförmögenheten slår rekord

I augusti noterade fonder ett nettoinflöde på totalt 4,5 miljarder kronor. Aktiefonder, blandfonder och långa räntefonder hade nettoinsättningar, medan uttag gjordes från korta räntefonder samt hedgefonder. Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under månaden med 130 miljarder kronor och uppgick vid utgången av augusti till rekordhöga 4 434 miljarder.

Realtid - 22 aug 18 kl. 15:58

Svenskars fondförmögenhet fortsätter växa

Svenska hushålls fondförmögenhet ökade under andra kvartalet 2018, enligt färsk statistik från SCB. Den totala fondförmögenheten i Sverige uppgick till 3,9 miljarder kronor vid utgången av juni..

Realtid - 22 aug 18 kl. 15:58

Fondförmögenhet fortsätter växa

Svenska hushålls fondförmögenhet ökade till 765 miljarder kronor, under andra kvartalet 2018. Den totala fondförmögenheten i Sverige uppgick till 3.979 miljarder kronor vid utgången av juni..

DI - 10 okt 19 kl. 07:52

Svenskarnas fondförmögenhet fortsätter att växa

Den totala fondförmögenheten i Sverige ökade med 76 miljarder kronor under september och uppgick vid utgången av….

Cornucopia - 21 aug 16 kl. 10:40

Fondförmögenhetens kräftgång fortsätter

SCB rapporterar att hushållens direktägande av fonder fortsätter minska. Det inkluderar dock inte fonder som inte är direktägda, t ex via pensionssparande och kapitalförsäkringar (eventuellt även via investeringssparkonto, som dock ska fungera som direktägande för aktier). Däremot fortsätter fondförmögenhetens kräftgång i takt med börsen.

Dagens PS - 10 okt 17 kl. 08:48

Nytt fondrekord – rusch till Sverigefonder

Så mycket pengar satsade svenskarna i september. Närmare 5 miljarder kronor – netto. Det placerade svenskarna i fonder under september varav merparten hamnade i aktiefonder och i synnerhet på Sverigefonder, enligt månadsstatistik från Fondbolagens förening som återges av Privata Affärer på nätet.

Realtid - 18 jan 18 kl. 14:20

Svenskarnas fondsparande slog rekord 2017

Den totala fondförmögenheten ökade med drygt 450 miljarder kronor under 2017, och den samlade fondförmögenheten i Sverige översteg vid årsskiftet för första gången 4 000 miljarder kronor..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Gigantiska summor när plan står stilla

I mars kraschade ett Boeing 737 MAX-plan i Etiopien. Eftersom den här plantypen inte flygs sedan dess medför det stora kostnader för flygbolagen. Det är sajten The Verge som rapporterar om kostnaderna för amerikanska flygbolag när Boeing 737 MAX-plan är tvingade till att stanna på marken.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Gasell ska spetsa till L:s företagarprofil

Liberalerna och partiledaren Nyamko Sabuni vill profilera sig mer mot företagarfrågor. Då plockas Gasellvinnaren Maria Mattsson Mähl in i partistyrelsen. Dagens Industri rapporterar om nyrekryteringen som ska profilera Liberalerna som ett näringslivsparti.

Dagens PS - 16 timmar sedan

LO alltmer splittrat efter nytt besked

Efter Kommunal kommer nu ytterligare ett avhopp från LO:s lönerörelse. Pappers har meddelat att de bryter sig ut. Det är Expressen som skriver om splittringen och hänvisar i sin tur till Dagens Nyheter.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Expert vill ha dubbelt så högt bensinpris

Ska vi minska bilåkandet för miljöns skull behövs det en rejäl skattehöjning. Det anser en expert som vill se ett dubbelt så högt bensinpris mot idag. Det är Maria Börjesson, professor vid Statens väg- och transportforskningsinstitut, som har uttalat sig för SVT.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Handelsbanken sparkar 800 anställda i sparpaket

Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800 personer i det aviserade omstruktureringsprogrammet. Det sade finanschefen Rolf Marquardt på onsdagens telefonkonferens, enligt Dagens industri. Omstruktureringsprogrammet ska spara 1,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Handelbanken sparkar 800 anställda i sparpaket

Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800 personer i det aviserade omstruktureringsprogrammet. Det sade finanschefen Rolf Marquardt på onsdagens telefonkonferens, enligt Dagens industri. Omstruktureringsprogrammet ska spara 1,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kände till dopingen – nu avgår Nikes vd

Nikes vd Mark Parker avgår. Detta efter att han ska ha känt till dopningsaktiviteter inom Nikes friidrottsprojekt. Det är Expressen som skriver om Mark Parkers avgång.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Riksgälden: Underskott i statsbudgeten

Svensk ekonomi kommer att mattas av och statsbudgeten väntas vända till underskott från och med nästa år, vilket göra att statens lånebehov växer. Det uppger Riksgälden i sin nya prognos. ”Avmattningen i ekonomin gör att skatteinkomsterna växer långsammare samtidigt som utgifterna stiger, vilket bidrar till underskott i budgeten kommande år.

Dagens PS - 19 timmar sedan

SJ:s kvartalsrapport går som tåget

SJ rusar fram för tillfället. Tågoperatören kan visa upp en dubbelt så stor vinst jämfört med samma kvartal ifjol. SvD Näringsliv skriver om kvartalsrapporten.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Trump förlorar ännu en rådgivare

Vita Huset uppgav under tisdagen att Donald Trumps handelsrådgivare Kelly Ann Shaw lämnar presidentadministrationen för en position i den privata sektorn. Det skriver Reuters. Kelly Ann Shaw var en av de mest seniora kvinnorna av president Donald Trumps rådgivare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.