Skånskan > Nyheter

Tuesday, 22 October, 20:35

Skånskan - 10 okt 19 kl. 08:00

Ostron – havets läckerheterMat Ostronsäsongen är i full gång. Det tackar vi havet för. Livets goda – med eller utan tillbehör.Människan är snillrik när det gäller att hitta sätt att ta tillvara på naturens gåvor. Redan de gamla stenåldersborna kalasade på ostron i mängder.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ostronsäsongen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ostron, havets, läckerheter
Sydöstran - 13 jul 18 kl. 17:20

Firar med havets läckerheter

En av bygdens senaste tillskott av restauranger firar nu drygt ett halvår - och slog under dagen på stort med att servera ostron med franska drycker..

Expressen - 22 jun 19 kl. 09:16

”Havets renhållare” odlas på Västkusten

Havets läckerheter hör sommaren till. Sill, lax, havskräftor och musslor.Nu görs även ett försök att odla sjögurkor på Västkusten.

Aftonbladet - 11 sep 12 kl. 13:42

Här kan du njuta av havets läckerheter

Boka kryssning med måltid till kanonpriserNjut av god mat..

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 14 kl. 09:20

En guide till havets läckerheter

Hallå hjälper dig att sluta vara hemmablind och guidar dig till det lilla extra i havet utanför vår kust..

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 15 kl. 08:19

Havets läckerheter kommer att odlas långt från kusten

Räkor är inte det första man kommer att tänka på när man hör namnet Bjuv. Men det kan bli ändring på det, tack vare en ny världsunik odlingsanläggning på Findus..

Sydsvenskan - 11 mar 15 kl. 08:19

Havets läckerheter kommer att odlas långt från kusten

Räkor är inte det första man kommer att tänka på när man hör namnet Bjuv. Men det kan bli ändring på det, tack vare en ny världsunik odlingsanläggning på Findus..

Nyheter 24 - 15 okt 13 kl. 09:54

Simma med delfiner ? samtidigt som du äter delfinerFörsvarar sig

TAIJI. Den japanska staden Taiji är tidigare mest känd från dokumentären The Cove. En dokumentär som helt enkelt visar hur man varje år brutalt slaktar omkring 23 000 delfiner.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 12 kl. 15:42

Minikockar tog över på Gastro

"Minikockarna" slog ett slag för fisk under tisdagen på Restaurang Gastro, där köket befolkades av knattar. Kampanjen ska få stressiga barnfamiljer att minska på köttkonsumtionen och äta havets läckerheter..

Sydsvenskan - 31 okt 13 kl. 14:23

Stormen blåser upp fiskpriser

Stormen Simone omöjliggjorde fiske och fisktransporter. Nu stiger priserna på havets läckerheter till skyhöga nivåer. Det rapporterar Politiken.

BT - 04 dec 15 kl. 01:00

Han har tillbringat ett helt yrkesliv i fiskbutiken

Han är uppvuxen vid kusten. Han säger att han har "havet i blodet". "Den godaste makrillen fångar man på våren", påpekar Lennart Gustafsson.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Succéutställning går i repris nästa sommar

Skurup Sommarens utställning på Johannamuseet ”För sådär en 50-60 år sen” blir den första att stå kvar till nästa säsong.
– Det känns som att det kan vara ett rekordår, säger delägare Elisabeth Almquist.Siffrorna är inte helt klara än, men det syns redan nu att sommarens utställning ligger över snittet.

Skånskan - 30 minuter sedan

Pristagaren lurades med till festen

SJÖBO Åsa Hallqvist trodde hon skulle följa med chefen på en middag med handelsklubben.
Men det var inte i första hand för att äta som hon var inviterad.Chefen, Ros-Marie Lundin Eriksson och ägare till Norregatans skor, lyckades behålla sitt pokerfejs och lura med sig en intet ont anande Åsa Hallqvist till företagarfesten i Folkets park för ett tag sedan.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal motorcykel från garage

ESLÖV En motorcykel stals från ett garage på Bergavägen natten mot tisdagen.
Mc:ns ägare, en 30-årig man, hade ställt motorcykeln i garaget och när han kom ut på morgonen var den borta..

Skånskan - 1 timme sedan

Slut med fri skolmat för gymnasieelever

STAFFANSTORP Nu kan det vara slut med gratisluncherna för Staffanstorps gymnasieelever.
Från och med vårterminen 2020 föreslås en avgift för skolmaten på 800 kronor per termin.Pengarna kommunen får in, cirka 1,5 miljon kronor, ska satsas på högre kvalitet i Staffanstorps förskolor och grundskolor.

Skånskan - 1 timme sedan

Kärleken fyllde hela Medborgarhuset

ESLÖV Det blev en känslosam dag på Medborgarhuset under måndagen. En kärleksmässa fyllde huset och lockade många besökare.Bakom mässan med namnet ”Kärlek & känslor” stod daglig verksamhet inom Eslövs kommun.

Skånskan - 1 timme sedan

En växande elit utan flygskam

LUND En ny rapport har kartlagt tio internationell Känslan av flygskam har mer eller mindre spritt sig till stora delar av befolkningen, i alla fall i Sverige.
En ny studie visar dock att internationellt kända, köpstarka personer knappast har ändrat sin livsstil. Åtminstone inte de tio mer eller mindre slumpvalda personer, från fyra kategorier, vars flygresande en grupp forskare från Lunds universitet noggrant kartlagt under ett års tid.

Skånskan - 1 timme sedan

Falluckor ska sänka farten

Genarp Byalaget i Genarp vill öka trafiksäkerheten i tätorten genom aktiv hastighetsdämpning.
Istället för vägbulor vill Miljöpartiet ha farthinder där en fallucka öppnas om man kör för fort.– Fallucka istället för bump, som Karin Svensson Smith (MP) uttrycker det.

Skånskan - 2 timmar sedan

Upptäckte rariteter bland kommunal konst

Kävlinge – Första gången jag såg henne stod hon under ett lakan i källaren.
Tisdagens konstvandringen inleddes med Ulla Lantz minnesbilder av Dockans ankomst till Kävlinge 1980.Kävlinge har hög kvalitet på sin offentliga konst.

Skånskan - 3 timmar sedan

Privata boenden får klartecken

SVEDALA Kommunstyrelsen säger ja till att öppna upp för att särskilda boenden ska kunna drivas i privat regi i Svedala kommun.– Det handlar om valfriheten för den enskilde, man ska få möjlighet att välja var man vill bo, hos kommunen eller hos en privat operatör.
Det säger Per Mattsson (M), ledamot i kommunstyrelsen samt ordförande i socialnämnden, som i förra veckan tog beslutet vid ett extrainsatt möte.

Skånskan - 3 timmar sedan

43-åring ny ägare till mindre hus i Sjöbo

Sjöbo Jenny Therése Johnsson, 43 år, är ny ägare till fastigheten på Fjällsippevägen 38 i Sjöbo. Det 50 kvadratmeter stora huset är byggt 1966. Säljare är Kristoffer Palmquist.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.