SR > Kultur

Wednesday, 23 October, 15:03

SR - 10 okt 19 kl. 07:55

"En komikers uppväxt": En svart och storblommig 70-talssaga för vår tid.RECENSION. Jonas Gardell har skrivit manus till filmen "En komikers uppväxt" som bygger på hans bok från 1992. Rojda Sekersöz har gjort en lyhörd men självständig film..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Recension, Gardell, En, Sekersöz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En komikers, uppväxtEn , svartoch , storblommig, 70-talssaga, för vår tid
Sydsvenskan - 03 sep 15 kl. 04:00

Svart på vitt

Den svarta kvinnan är naken och håller ett spjut i handen, omgiven av djungelns vilda djur. Idag vållar Nils Dardels ”Svarta Diana” debatt, men när han målade den år 1924 höll han sig tryggt inom ramarna för konstens tradition. Det är också den traditionen Valérie Oka förhåller sig till när hon drygt nittio år senare placerar en naken svart kvinna i en järnbur.

YLE - 08 jun 16 kl. 10:31

Havets hus ska använda energi från uppvärmd asfalt

Just nu diskuteras hur Världsarvsporten eller Havets hus i Korsholm ska se ut. Förnybar energi ska spela en viktig roll. Bland annat ska man ta tillvara energi från uppvärmd asfalt.

DalaDemokraten - 13 maj 14 kl. 12:55

Johnny Cash – en man i svart

Robert Hilburn var en välmeriterade musikkritiker och musikredaktör för Los Angeles Times. Hans stora biografi "Johnny Cash – ett liv" finns nu översatt till svenska. För undertecknad har Cash funnits med i skuggorna genom uppväxten.

Vimmerby Tidning - 20 jul 15 kl. 00:52

Barnhemmen en svensk svart fläck

Willy Smedbäck är ett barnhemsbarn. Ett av många barnhemsbarn som farit fruktansvärt illa av sin barnhemsvistelse och av det tvångsmässiga omhändertagandet.


Willy har under sina första sexton levnadsår tillbringat sin uppväxt under mer eller mindre vidriga förhållande på sex eller sju olika barnhem samt ett antal misslyckade fosterhemsplaceringar.

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 15 kl. 16:12

Mannen i svart

Henning Mankell växte upp i tingshuset i Sveg. Pappan var domare och hade en tjänstebostad en trappa upp. När han skulle döma trafikmål hände det att han hämtade ner lille Hennings leksaksbilar och ställde dem i rättvisans tjänst, det vill säga använde dem som rekvisita i försöken att utröna vad som verkligen hänt.

Sydsvenskan - 05 okt 15 kl. 16:12

Mannen i svart

Henning Mankell växte upp i tingshuset i Sveg. Pappan var domare och hade en tjänstebostad en trappa upp. När han skulle döma trafikmål hände det att han hämtade ner lille Hennings leksaksbilar och ställde dem i rättvisans tjänst, det vill säga använde dem som rekvisita i försöken att utröna vad som verkligen hänt.

Dalarnas tidningar - 28 feb 17 kl. 22:45

Christopher blev överfallen av fem män "Allt blev bara svart"

Christopher Williams är uppväxt i Mora, men bor nuförtiden i Stockholm. I lördags fick Christopher genomgå en fasansfull upplevelse..

Dalarnas tidningar - 28 feb 17 kl. 22:45

Christopher blev överfallen av fem män "Allt blev bara svart"

Christopher Williams är uppväxt i Mora, men bor nuförtiden i Stockholm. I lördags fick Christopher genomgå en fasansfull upplevelse. Han skrev och berättade om sin skräckupplevelse på Facebook, som efter ett antal anmälningar valde att radera hela inlägget..

GT - 12 jun 18 kl. 21:39

Lindberg: ”Minns inte ens uppvärmningen”

Jonas Lindberg fick en stenhård boll i huvudet. Sedan uppstod stor förvirring – och gaisaren minns inte ens att han har spelat match. – Det är helt svart, säger han efter derbyt.

Skånskan - 18 okt 16 kl. 09:00

Författarpar som fann friheten i romanens form

Efter tre böcker och ett tv-manus om Tom Stilton och Olivia Rönning tog det plötsligt stopp när Rolf och Cilla Börjlind skulle skriva den fjärde boken i serien. Men som så många gånger förr satte paret fingret i luften och tog tempen på vår samtid. Resultatet blev Sov du lilla videung, som kretsar kring ensamkommande flyktingbarn.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Rapparen döms för hot mot tjänsteman

Rapparen Frej Larsson döms för hot mot tjänsteman i låten "Då ska hon skjutas" som han la upp på Spotify i februari 2018..

SR - 2 timmar sedan

Svenska Akademien: Busringningen kom inte från oss

Det var inte någon inifrån Svenska Akademien som ringde till författaren John Banville och lurade honom att han var en av Nobelpristagarna. Det bekräftar Svenska Akademien till Kulturnytt..

SR - 23 timmar sedan

Grada Kilomba hittar moderna förtryck bland antikens myter

Bildmuseet i Umeå hade nyligen världspremiär för ett nytt videoverk av den portugisiska konstnären Grada Kilomba..

SR - 6 timmar sedan

Ljudkonsten på Arkitekturskolan måste stängas av för att inte störa

Jonas Dahlbergs konstverk "An Imagined City" på Arkitekturskolan i Stockholm stängs stundvis ner eftersom ljudet ibland stör i verksamheten..

SR - 8 timmar sedan

Lermusan livar upp tröttsam tirad om rättvisa

Nya utställningen "Mud muses - en tirad om teknologi" på Moderna museet i Stockholm handlar egentligen handlar om något annat än teknologi, menar Kulturnytts kritiker..

SR - 9 timmar sedan

Knausgård stoppar Netflix-film

Netflix avbryter arbetet med en långfilm som skulle baseras på Karl Ove Knausgårds reseberättelse "My Saga"..

SR - 19 timmar sedan

Kvinnliga poeter var storstjärnor – redan för 500 år sedan

Ny forskning visar att kvinnliga poeter i historien lanserade sig själva utan hjälp av män. De presenterade sig som "nya Sapfo"..

SR - 20 timmar sedan

Danska Nationalmuseet och Roskildefestivalen gör DAB-radio ihop

Olika storheter som Danmarks nationalmuseum, Roskilde festivalen och teatern Mungo park ingår i det samarbete som ska driva Danmarks nya DAB-radiokanal med kulturinriktning..

SR - 20 timmar sedan

Stor studie: en knapp femtedel av Europas filmer regisseras av kvinnor

Bara 17% av all europeisk film som gjordes mellan 2003 och 2017 hade en kvinna som regissör. Sverige är dock ett av de länder med högst andel kvinnliga regissörer..

SR - Igår: 14:04

Nytt Knausgård-verk publiceras om 100 år

Karl Ove Knausgård blir nästa författare att väljas in och skriva en bok för det hundra år långa projektet "The Future Library"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.