UT > Nyheter

Friday, 18 October, 06:35

UT - 10 okt 19 kl. 07:30

Föreläsning om bråkande barn: ”Vi förväntar oss att de ska kunna kommunicera som vuxna”I en öppen föreläsning på Folkets hus ska tidigare förskoleläraren och nuvarande föreläsaren Eva-Lena Larsdotter prata om vad det är som får barn att tjata och bråka. – Ju fler vuxna som är omkring barn som får ett gemensamt språk om de här frågorna desto bättre, säger hon. .
Läs mer på UT
Läs mer om:
Folkets, Eva-Lena Larsdotter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föreläsningom , bråkande, barnVi , förväntaross att de , ska kunna kommunicera som vuxna
YLE - 30 jun 17 kl. 09:30

Ellen blev ensamstående vid 20 års ålder

Wilda vände upp och ner på Ellens värld - Ibland när det är jättetungt lägger jag mig ner på golvet och gråter. Men så inser jag att ingen kommer och plockar upp mig härifrån. När Ellen Kackur får veta att hon är gravid står hon inne på toaletten på sin arbetsplats.

YLE - 21 feb 17 kl. 16:23

Vi ser er och tillsammans ser vi fler

På Wasa Teater ordnades senaste helg ett välbesökt evenemang med konst och föreläsning av österbottniska och irakiska artister till stöd för kampanjen We see you. - Vi tycker inte om Finlands flyktingpolitik just nu, konstaterar deltagaren Stina Stenros. För två år sedan ryckte hon in med kort varsel och tog emot flyktingar som anlände till Vasatrakten.

HBL - 17 feb 15 kl. 05:24

Talets mästare

Talarkulturen upplever ett uppsving i Finland. Fler och fler extraknäcker eller försörjer sig som talare, och vissa har fått lite stjärnstatus. – Nivån på talarkonsten har aldrig varit så här hög, säger Alf Rehn, själv flitigt anlitad talare.

Sydsvenskan - 18 okt 15 kl. 04:00

Ångest, ångest är vår arvedel

”Jag har en olycklig benägenhet att inte fungera normalt i avgörande stunder”. Så inleder Scott Stossel sin bok om ångest. Stossel är journalist, 45 år gammal och sedan barnsben ångestriden.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 15 kl. 04:00

Ångest, ångest är vår arvedel

”Jag har en olycklig benägenhet att inte fungera normalt i avgörande stunder”. Så inleder Scott Stossel sin bok om ångest. Stossel är journalist, 45 år gammal och sedan barnsben ångestriden.

YLE - 07 jul 17 kl. 09:48

När Sara är 15 år kommer beskedet: “Genetiskt sett är du en man”

Mellan två kön När Sara är 15 år får hon veta att hon har en manlig kromosomuppsättning. Mensen kommer inte. Det är första tecknet på att något är avvikande.

YLE - 22 nov 13 kl. 15:39

"Tusentals pyttesmå steg"

Yle Nyheter tackar för alla fina berättelser som ni har skickat in under veckan för mental hälsa! Vi frågade hur du har kommit över din depression eller hur du lyckas klara av vardagen trots mental ohälsa. Här en sammanställning över era överlevnadsberättelser och ett inslag som ingår i kvällens TV-nytt.

Skånskan - 05 maj 19 kl. 18:44

Filmgigant hedras med ny utställning

Malmö I samband med Max von Sydows 90-årsdag öppnar Teatermuseet på Kalendegatan en utställning för att berätta om hans fantastiska gärning inom scen- och filmkonsten.– Många har undrat ifall Max von Sydow skulle närvara själv. Men vi har svarat att han har valt att vara inkognito.

YLE - 27 apr 16 kl. 16:27

Han får jobba men inte öppna bankkonto

Ahmed Alalousi är en ung man som fick jobb i sin egen bransch trots att hans medieutbildning hemma i Irak blev på hälft då han tvingades fly. Men han begriper inte vad han ska ta sig till för att få sin lön in på ett bankkonto. - Jag blev glad och stolt över jobbet jag fick.

Skånskan - 12 apr 16 kl. 14:00

Volontärer hjälper vuxna med läxor

MALMÖ Flitens lampa lyser över Bellevuegårdens bibliotek varje måndag eftermiddag när Röda Korset ordnar hjälp med läxläsning för vuxna.Vid ett bord är volontären Andreas Matsson, till vardags sjuksköterska, i full färd med att förklara hemligheten bakom energi och koldioxid.
Bredvid sig har han de två nyfikna tjejerna Rem El-Sari och Esra Abduai Rahim, som ställer många frågor till Andreas.

Fler nyheter från UT

UT - 5 timmar sedan

Så många anställda påverkas av att Arbetsförmedlingen läggs ner i Ulricehamn

13 anställda påverkades på olika sätt när det tidigare i år stod klart att Arbetsförmedlingens kontor i Ulricehamn stänger ner. För de medarbetare som nu ska jobba i Borås sker flytten i november. – Det fanns en medvetenhet bland medarbetarna att vi var på väg åt det här hållet, säger Carina Landén, sektionschef.

UT - 5 timmar sedan

Veckans fråga: Vad tycker du om höjningen av pensionsåldern?

Under onsdag eftermiddag röstade riksdagen igenom förslaget att höja åldern för att ta ut allmän pension från 61 till 62 år. Pensionsåldern ska också fortsätta att höjas successivt under kommande år. UT har pratat med folk på stan för att se vad man tycker om förändringen.

UT - 10 timmar sedan

Så ser planerna ut för väg 27

Kortare restid och ökad trafiksäkerhet står i fokus för förändringarna av väg 27 utanför Länghem. – Vi ser potential i Länghem och vill ha en god samhällsutveckling som fungerar, säger kommunalråd Tony Hansen (S)..

UT - 12 timmar sedan

Politikerutfrågning på Oasen: ”En grannlaga uppgift framöver”

Hur ska vi klara framtidens äldreomsorg? Det var en av frågorna när Seniorföreningen Oasen frågade ut kommunens politiker. .

UT - 13 timmar sedan

Brexit i fokus på näringslivets träff

Vid lunchtid på torsdagen kom nyheten att det finns ett brexit-avtal. I samma stund satt företagare, tjänstemän och politiker samlade på Nuabs dialoglunch med temat brexit. .

UT - 14 timmar sedan

Saknades i derbyt – nu vill Nittorpsduon till UIF

Två viktiga spelare saknades i Nittorps derbytrupp, trots att de inte var skadade. Nu kommer förklaringen. Tim Wretmo och Linus Hjelm har sagt upp sina kontrakt och vill spela i UIF istället..

UT - 16 timmar sedan

Döms för stryptag på kvinna

En man döms för flera brott, bland annat för att ha tagit stryptag på en kvinna. .

UT - 18 timmar sedan

Togs påverkad av narkotika två gånger

Mannen har kört bil påverkad av narkotika vid två olika tillfällen på drygt en vecka, enligt åklagaren som nu åtalar mannen vid Borås tingsrätt. .

UT - 20 timmar sedan

Unga blir entreprenörer för en dag

Ett företag erbjuder trädgårdstjänster, ett annat hemkörning av chokladbollar. Eleverna på Tranängskolan är entreprenörer för en dag genom nationella tävlingen E-kampen..

UT - 20 timmar sedan

TV: UT:s krönikör expert i SVT hela hösten

Nadim Ghazale kommer att vara expert i SVT:s Veckans brott under hösten. – Det kändes jättesmickrande att få frågan, berättar Boråspolisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.