SR > Nyheter

Friday, 18 October, 23:53

SR - 10 okt 19 kl. 07:17

Uppgifter: Danmark kan införa gränskontrollerGränskontroller ska införas för personer som reser från Sverige till Danmark. Det väntas justitieminister Nick Hækkerup (S) meddela vid en presskonferens om säkerhet på torsdagsmorgonen, enligt uppgifter till etermediebolaget DR..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Danmark, Nick Hækkerup, DR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Danmarkkan , införa, gränskontroller
DI - 10 okt 19 kl. 07:26

Uppgifter: Danmark inför gränskontroller mot Sverige

Gränskontroller ska införas för personer som reser från Sverige till Danmark..

SR - 04 jan 16 kl. 12:40

Danmark inför gränskontroller mot Tyskland

Danmark inför gränskontroller mot Tyskland, det beskedet gav den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen på en presskonferens vid lunchtid i dag. Han tillägger att han känner sig tvingad att vidta denna åtgärd efter att Sverige vid midnatt infört id-kontroller..

SR - 04 dec 15 kl. 16:44

Så skulle Sverige påverkas om Danmark inför gränskontroller

Om Danmark inför gränskontroller vid sin gräns mot Tyskland, får man räkna med att flyktingströmmen mot Sverige tar andra vägar, säger Patrik Engström, chef för polisens nationella gränspolissektion..

Cornucopia - 10 okt 19 kl. 07:34

Danmark inför gränskontroller mot Sverige

Den danska regeringen inför gränskontroller mot Sverige på grund av skjutningar och bombattentat i Danmark utförda av svenskar.  Kontrollerna kommer starta i november och beröra samtliga överfarter flera gånger i veckan. Det rapporterar den danska tidningen Politiken.

Blekinge Läns tidning - 10 okt 19 kl. 09:50

Danmark inför gränskontroller mot Sverige

Gränskontroller införs för personer som reser från Sverige till Danmark. Det är en av 16 punkter i ett nytt åtgärdspaket från den danska regeringen som handlar om ökad övervakning, förstärkta möjligheter för polisen att utreda och en förstärkt insats mot explosiva varor. Inrikesminister Mikael Damberg välkomnar att Danmark vidtar åtgärder mot kriminaliteten..

UNT - 10 okt 19 kl. 09:16

Danmark inför gränskontroller mot Sverige

Gränskontroller införs för personer som reser från Sverige till Danmark..

SmålandsPosten - 10 okt 19 kl. 09:21

Danmark inför gränskontroller mot Sverige

Gränskontroller införs för personer som reser från Sverige till Danmark. Det är en av flera punkter i ett nytt åtgärdspaket från den danska regeringen..

Världen Idag - 11 okt 19 kl. 15:38

Danmark inför gränskontroller mot Sverige

Gränskontroller införs för personer som reser från Sverige till Danmark. Det är en av flera punkter i ett nytt åtgärdspaket från den danska regeringen. Den svenska regeringen välkomnar beskedet..

GöteborgsPosten - 04 jan 16 kl. 01:02

Danmark inför gränskontroller

Vid midnatt infördes id-kontroller på resor från Danmark till Sverige. Tolv timmar senare införde Danmark tillfällig gränskontroll mot Tyskland..

DN - 04 jan 16 kl. 12:32

Danmark inför gränskontroller


Vid midnatt infördes id-kontroller på resor från Danmark till Sverige. Tolv timmar senare införde Danmark tillfällig gränskontroll mot Tyskland..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Oroligt i Barcelona

En halv miljon människor deltar i protesterna mot fängelsedomarna mot katalanska separatistledare..

SR - 2 timmar sedan

Inställda operationer nästa vecka: ”Leveranserna helt opålitliga”

Fler operationer ställs in nästa vecka efter att problemen med sjukvårdsmaterial fortsätter. De leveranser som görs är helt opålitliga, säger Liselott Sjökvist, biträdande sjukhusdirektör, region Västmanland..

SR - 3 timmar sedan

Nordmakedonien och Albanien får vänta på medlemskap

Det blev inget beslut på EU:s toppmöte om att öppna medlemskapsförhandlingar med Nordmakedonien och Albanien – trots att EU tidigare utlovat grönt ljus idag..

SR - 5 timmar sedan

Oenighet om EU-budgeten – bäddar för hård strid

Det har varit svåra samtal om pengar i Bryssel. På toppmötet var EU:s ledare djupt oense om hur EU ska finansieras de kommande åren och hur pengarna ska fördelas..

SR - 5 timmar sedan

Attacker trots vapenvila – Turkiet anklagas för kemvapen

I nordöstra Syrien verkar den utlysta vapenvilan skakig. Den kurdiska sidan beskyller Turkiet för fortsatt artilleribombardemang mot Ras al Ain och strider har pågått i flera byar i utkanten av staden. Samtidigt tillbakavisar Turkiet anklagelser om att man skulle ha använt vit fosfor mot civila..

SR - 5 timmar sedan

Lilla partiet som kan avgöra om brexitavtalet

Nordirländska partiet DUP har bara tio ledamöter i brittiska parlamentet – ändå kan de avgöra omröstningen om det nya brexitavtalet. Stephanie Zakrisson är utrikesreporter på Ekot..

SR - 6 timmar sedan

Kritik mot lagen: Folk med svenskt pass får större frihet

Säpo har i år, med stöd av lagen om särskild utlänningskontroll, pekat ut flera personer som ett hot mot rikets säkerhet och ansökt om utvisning. Enligt de handlar det om personer som varit tongivande i verksamheter där radikalisering sker..

SR - 6 timmar sedan

Protestmarscher närmar sig Barcelona

Mängder av människor kommer ikväll att sammanstråla i centrala Barcelona för ännu en stor manifestation. Det är en protest mot fängelsedomarna för nio katalanska politiker och aktivister..

SR - 7 timmar sedan

Fem civila dödade i Syrien

Det kommer uppgifter om att fem civila personer dödats i ett anfall i nordöstra Syrien – där beskjutningen fortsätter, trots överenskommelsen i går om fem dagars eldupphör..

SR - 7 timmar sedan

Två medlemsaspiranter får kalla handen av EU

Samtidigt som Storbritannien nu kämpar för att lämna EU, så står andra länder i kö för att ta sig in. Men på EU:s toppmöte i natt fick två aspiranter – Nordmakedonien och Albanien – kalla handen från EU:s ledare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.