GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 23 October, 19:58

GöteborgsPosten - 09 okt 19 kl. 19:58

Rädda Barnen: Dubbla budskap från regeringenTrots Turkiets militäroffensiv i Syrien lämnar svenska regeringen inga nya besked om de svenska barn som befinner sig i läger i området..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Barnen, Turkiets, Syrien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rädda, Barnen, Dubbla, budskapfrån , regeringen
UNT - 09 okt 19 kl. 19:58

Rädda Barnen: Dubbla budskap från regeringen

Trots att Turkiet nu bekräftar att en militär insats inletts i Syrien lämnar svenska regeringen inga nya besked om de svenska barn som befinner sig i läger i området och som befaras hamna i kläm..

SVT - 12 sep 14 kl. 17:26

Rädda barnen: ”Offentliggör det kritiserade löneavtalet”

Svenska Rädda Barnen har tagit kontakt med Sidas generaldirektör för att få henne att offentliggöra det avtal som gav henne dubbla löner 2010. SVT:s avslöjande om de dubbla lönerna har lett till starka reaktioner från både medlemmar och givare..

YLE - 17 dec 14 kl. 20:14

Dubbla budskap inom byggnadstillsynen

Byggnadstillsynen i Raseborg fungerar och har inte gjort några fel men ska ändå ändras så mycket att samarbetsförhandlingar behövs. Allt är bra anser man från stadens håll trots hård kritik av byggare och att en tillrättvisning delats ut inom avdelningen. - Största problemet är den bild som målats upp av byggnadstillsynen.

Expressen - 09 sep 14 kl. 20:18

Sida-chefens dubbla lön – från Rädda Barnen

Sidas generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka fick ett generöst avgångsvederlag från sitt gamla jobb på Rädda Barnen. Pengarna - närmare en halv miljon - har hon inte betalat tillbaka trots att hon tjänar 100 000 kronor i månaden på sitt nya jobb, skriver SVT..

YLE - 10 sep 15 kl. 18:12

Kommer SFP med dubbla budskap om sparpaketet?

Svenska folkpartiets kommentarer till regeringens sparpaket väcker förundran. I ett första pressmeddelande skrev partiet att de föreslagna åtgärderna är "goda", att de är "ett steg i rätt riktning" och att man är beredd att stöda regeringen. Samtidigt gick övriga oppositionspartier till hårt angrepp mot regeringens planer.

Barometern - 20 maj 14 kl. 06:48

Rädda Barnen vill stoppa utvisningen

Rädda Barnen vill att familjen Diabs utvisnings-ärende prövas enligt den kommande lagen som ska ta mer hänsyn till barnperspektivet. Rädda Barnen i Oskarshamn har engagerat sig i ärendet och även tagit hjälp centralt inom organisationen för hur de kan påverka utvecklingen.
– Rädda Barnen har ju varit remissinstans under tiden det nya lagförslaget beretts.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:06

Rädda Barnen får hundratals önskemål om julklappar

Förra året beviljade Rädda Barnen 165 julklappar till åländska barn. Men mer behöver göras för att ge alla barn samma förutsättningar till ett gott liv, konstaterar Rädda Barnens verksamhetsledare Lotta Angergård.
– Innan jag började arbeta på Rädda Barnen trodde jag att vårt skyddsnät, vårt välfärdssystem var tätare, men arbetslöshet, sjukdom, separation, livskriser, långvarigt utkomststöd och annat kan förstöra familjers ekonomi.

Barometern - 10 maj 14 kl. 09:56

Rädda Barnen engagerar sig

Nu har även Rädda Barnen börjat engagera sig i familjen Diab/Saids utvisning till Libanon. Samtidigt är det osäkert om familjen släpps in i landet. – Vi har börjat med en research och tagit kontakt med vårt regionkontor i Malmö, berättar Eva-Marie Hansson, som är ordförande i Rädda Barnens Lokalförening i Oskarshamn.

Sydsvenskan - 11 jun 15 kl. 21:17

Pakistan kastar ut Rädda Barnen

För andra gången på tre år kastas Rädda Barnen ut ur Pakistan. På torsdagen satte polis ett lås på hjälporganisationens kontor och en lapp där det stod att kontoret var förseglat. Orsaken ska vara att Rädda Barnen motarbetat Pakistan.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 15 kl. 21:17

Pakistan kastar ut Rädda Barnen

För andra gången på tre år kastas Rädda Barnen ut ur Pakistan. På torsdagen satte polis ett lås på hjälporganisationens kontor och en lapp där det stod att kontoret var förseglat. Orsaken ska vara att Rädda Barnen motarbetat Pakistan.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Judas Priest till Sverige nästa år

Det brittiska heavy metal-bandet Judas Priest, som fyller ett halvt sekel i år, gör två stopp i Sverige nästa år..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Malmö värvar från KHL

Malmö värvar den landslagsmeriterade finländske KHL-centern Matias Myttynen, 29 år..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Abba-showen Mamma Mia kommer till Göteborg

Partyversionen av succéfilmerna flyttar in på ombyggt Rondo..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Ufo-arkiv vill öppna museum

Brev, böcker, studier och rapporter. Världens största ufo-arkiv sägs finnas i Norrköping..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Sara Olausson lyfter fram jordgubbsbarnen

I hårda tider behöver de yngsta hjälp att förbli empatiska, menar Sara Olausson. Med "Jordgubbsbarnen" skildrar hon barn som lämnas kvar i Rumänien när föräldrarna måste tjäna pengar utomlands. Nu är hon nominerad till årets Augustpris..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

39 döda hittade i lastbil i England – man gripen

Premiärminister Boris Johnson slår fast att det handlar om människosmuggling..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Studie: Få kvinnor regisserar europeisk film

Endast 17 procent av all film som gjordes i Europa mellan 2003 och 2017 hade en kvinna som regissör, enligt en omfattande studie från organisationen European Audiovisual Observatory, rapporterar.

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Spårfel stoppar tåg genom Karlstad

All tågtrafik förbi Karlstad stoppas av ett spårfel mellan Karlstad och Kil. Tåg mot Hallsberg, Stockholm, Göteborg, Oslo och Torsby finns bland de drabbade..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Greps på bar gärning för skadegörelse

En man i 30-årsåldern greps på bar gärning när han krossade rutor på en skola i Uddevalla på tisdagskvällen. Han har anhållits av åklagare..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Elin Ersson: "Gör vad jag kan för att rädda en persons liv"

Försökte stoppa avvisning till Afghanistan • Domen revs upp sedan nämndeman uttryckt sig olämpligt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.