SR > Nyheter

Tuesday, 22 October, 21:26

SR - 10 okt 19 kl. 06:23

Kurder på flykt undan turkiskt anfallDet är mindre än ett dygn sedan Turkiet inledde sin militäroffensiv mot det kurdkontrollerade området i norra Syrien. Turkiet vill neutralisera de kurdiska miliserna och skapa en buffertzon i norra Syrien, något som fick grönt ljus av USA:s president Donald Trump i måndags morse. Nu flyr civila kurder och frågar sig varför de övergivits av världen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Turkiet, Syrien, USA, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kurder, flykt, undan, turkiskt, anfall
YLE - 30 aug 13 kl. 12:44

På flykt undan inbördeskrig i Syrien

Det är tisdag 13 augusti 2013. Jag sitter på inrikesministeriet i den autonoma republiken Kurdistan i Irak. Tjänstemannen på andra sidan skrivbordet ber att få se mitt pass, det enda ljud som hörs kommer från luftkonditioneringsapparaten som surrar och det är jag glad för.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

150 000 på flykt undan tyfon

Över 150.000 människor befinner sig på flykt undan tyfonen Saolo som drabbat Sydkinesiska havet. Fjorton människor har dött i Filippinerna där huvudstaden Manila med 15 miljoner invånare hör till de värst drabbade områdena.

SR - 22 sep 14 kl. 06:30

Hundratusentals på flykt undan Isis i Syrien

Över 100 000 människor, de flesta kurder, har flytt till Turkiet från Syrien sedan i fredags. Massflykten fortsätter sedan extremisterna i Isis intagit över 70 kurdiska byar och samhällen och närmar sig den viktiga gränsstaden Ain al-Arab..

Trelleborgs Allehanda - 04 mar 12 kl. 10:00

På flykt undan romarna

Foto: Tomas Nyberg
Hur känns det att vara på flykt? Fråga 350 konfirmander från församlingarna i Skytts kontrakt.
Men troligen inte ändå.

DalaDemokraten - 07 dec 17 kl. 11:19

Johanna från Gagnef på flykt undan katastrofbränderna i Kalifornien: "Skrämmande"

Johanna Nyström från Gagnef flyr undan bränderna i och omkring Los Angeles. – Elden sprider sig skrämmande fort och här varnar myndigheterna för stormvindar, har hon meddelat familjen hemma i Nordåker. – Just nu ska hon – efter en äventyrlig flykt per bil – vara i relativ trygghet, berättar föräldrarna Ulla och Stefan Nyström..

Dalarnas tidningar - 07 dec 17 kl. 11:19

Johanna från Gagnef på flykt undan katastrofbränderna i Kalifornien: "Skrämmande"

Johanna Nyström från Gagnef flyr undan bränderna i och omkring Los Angeles. – Elden sprider sig skrämmande fort och här varnar myndigheterna för stormvindar, har hon meddelat familjen hemma i Nordåker. – Just nu ska hon – efter en äventyrlig flykt per bil – vara i relativ trygghet, berättar föräldrarna Ulla och Stefan Nyström..

HBL - 20 mar 15 kl. 21:55

Flykt undan polisen slutade med krock på Åboleden

En personbil som flydde undan polisen krockade med en annan bil på Åboleden i Helsingfors på fredagskvällen. Flyktbilen körde på mötande fil. Två personer skadades i frontalkrocken.

SR - 07 aug 14 kl. 17:41

200 000 på flykt undan militanta islamister

I norra Irak fortsätter militanta islamister sina attacker mot minoritetsgrupper i området. Uppemot 200 000 människor uppges vara på flykt..

UNT - 27 sep 14 kl. 06:00

På flykt undan kriget - asylboende öppnat utanför Uppsala

Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt i världen..

Dagen - 23 okt 14 kl. 03:00

På flykt undan svält och utanförskap

Eunsun Kim (i samarbete med Sébastien Faletti) ”Nordkorea – nio år på flykt från helvetet” (Libris).

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Omröstning i brittiska parlamentet om brexit-fortsättning

Debatten i London är avslutad. Underhusets ledamöter har nu gått ut för att rösta om att ge klartecken till fortsatt behandling av utträdeslagen..

SR - 1 timme sedan

Sänkta straff för pedofilnätverk: ”En snäv tolkning”

Hovrätten sänker idag straffen för fyra personer i det nätverk av män och kvinnor som utnyttjat barn i sexuellt syfte, både fysiskt och via nätet..

SR - 2 timmar sedan

Stridande kurder lämnar zon i norra Syrien

På tisdagen avslutades det dagslånga mötet med Rysslands president Putin och Turkiets Erdogan..

SR - 2 timmar sedan

Historiskt stor utställning 500 år efter da Vinci

På torsdag öppnar utställningen Leonardo da Vinci på Louvren i Paris. Det har gått 500 år sedan renässansmästaren dog och det här är den största utställningen av hans verk hittills..

SR - 3 timmar sedan

Därför dröjer EU med brexitbeskedet

Det finns ett brexitavtal som EU-länderna och den brittiska regeringen kommit överens om. Men trots att Europaparlamentet är samlat i Strasbourg kommer man inte rösta om förslaget. Hör Ekots korrespondent Andreas Liljeheden..

SR - 3 timmar sedan

Advokatkritik: Myndigheterna kan inte göra självständig bedömning

Att inte heller de myndigheter som prövar Säpos ansökningar om utvisning får ta del av all bevisning innebär att myndigheterna blir utelämnade till att lita på Säpos bedömning. Det menar advokaten Fredrik Åkerblom som företrätt flera personer som pekats ut som säkerhetshot..

SR - 4 timmar sedan

Kommunal: Vi är rätt förbannade

Det blir ingen gemensam LO-samordning i den kommande avtalsrörelsen. Det största facket i LO, Kommunal, ställer sig utanför samarbetet, vilket innebär att det förbundet kommer att driva sina egna krav..

SR - 4 timmar sedan

Stora protester i Bolivia efter ifrågasatt rösträkning

I Bolivia har stora protester blossat upp efter valet där i söndags. Demonstranter tänt eld på regeringspartiets kontor och valdomstolar runt om i landet. Valdomstolen anklagas för att försöka manipulera resultatet för att ge president Evo Morales segern redan i första omgången..

SR - 4 timmar sedan

Professor: LSU-process kan strida mot Europakonventionen

Rättsprocessen där Säpos ansökningar om att utvisa potentiella säkerhetshot prövas är en skenprocess som kan strida mot Europakonventionen. Det anser Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap vid Göteborgs universitet..

SR - 5 timmar sedan

EU: Vill inte ha ett brexit utan avtal

Efter Boris Johnsons begäran att skjuta upp brexit konsulterar nu EU:s ordförande Donald Tusk stats- och regeringscheferna. Och beslut om förlängning kan komma snart..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.