SR > Kultur

Wednesday, 23 October, 14:32

SR - 10 okt 19 kl. 06:30

Vad tycker våra grannländer om Nobelpriset efter krisen?Litteraturkritiker och kulturredaktörer från Finland, Danmark och Norge berättar om hur deras länder ser på Nobelpriset efter krisen i Svenska Akademien..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nobelpriset, Finland, Norge, Svenska Akademien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad tycker våra grannländerom , Nobelprisetefter , krisen
Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 17:15

Nya pengar till Syriens grannländer


Regeringen ger ytterligare 100 miljoner till Syriens grannländer Jordanien och Libanon. Beskedet kom från biståndsminister Isabella Lövin under en konferens på tisdagskvällen i Berlin där Syriens flyktingkris diskuterades. - Det finns ett enormt behov och det är en oroande situation för de grannländer som tagit emot så många flyktingar, säger Catarina Axelsson, presskontakt för Isabella Lövin.

BT - 28 okt 14 kl. 17:15

Nya pengar till Syriens grannländer

Regeringen ger ytterligare 100 miljoner till Syriens grannländer Jordanien och Libanon. Beskedet kom från biståndsminister Isabella Lövin under en konferens på tisdagskvällen i Berlin där Syriens flyktingkris diskuterades. - Det finns ett enormt behov och det är en oroande situation för de grannländer som tagit emot så många flyktingar, säger Catarina Axelsson, presskontakt för Isabella Lövin.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 14 kl. 17:17

Nya pengar till Syriens grannländer

Regeringen ger ytterligare 100 miljoner till Syriens grannländer Jordanien och Libanon. Beskedet kom från biståndsminister Isabella Lövin under en konferens på tisdagskvällen i Berlin där Syriens flyktingkris diskuterades. — Det finns ett enormt behov och det är en oroande situation för de grannländer som tagit emot så många flyktingar, säger Catarina Axelsson, presskontakt för Isabella Lövin..

Expressen - 25 sep 19 kl. 20:55

Den svenska nazistexporten – dömda svenskar marscherar i våra grannländer

Här marscherar svenska nazister i våra grannländer.Expressen har kartlagt den stora svenska nazistexporten – där inte sällan tongivande våldsbrottsdömda svenskar går i främsta ledet.– Den ger nazisterna i våra grannländer en möjlighet att vara en del av något större, säger Jonathan Leman, researcher på Expo, om nazistexporten..

YA - 29 aug 19 kl. 17:07

Jag förstår om våra grannländer vill säga upp avtalet

Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om våra nordiska grannländer, inom ett år, väljer att säga upp det avtal från 1954, om ger medborgare i dom nordiska länderna, att kunna röra sig fritt mellan våra länder utan pass. .

Expressen - 31 okt 13 kl. 05:45

Galenskaperna i våra grannländer i Norden

Vi är lika, men samtidigt så in i Norden olika i Norden. Och vi svenskar är beklagligt oengagerade i vad som sker i våra grannländer..

SVT - 29 jan 14 kl. 18:06

Sökningar visar vad vi tänker om våra grannländer

Varför är Sverige så tråkigt men bra på musik? Varför är Norge så dyrt och Finland så framgångsrikt? Våra vanligaste googlesökningar ger en bild av vad vi egentligen tänker om våra europeiska grannländer..

SR - 01 mar 14 kl. 12:39

Kinas smog drabbar grannländer

Det är inte bara i Peking och andra kinesiska städer som människor drabbas av Kinas smog med alarmerande nivåer av luftföroreningar. Också grannländer, däribland Sydkorea, påverkas..

SR - 28 okt 14 kl. 16:21

Regeringen ökar sitt stöd till Syriens grannländer

Regeringen har beslutat att ge ytterligare 100 miljoner kronor till Syriens grannländer som just nu tar emot miljontals syriska flyktingar. Det sa biståndsminister Isabella Lövin på en konferens i Berlin om flyktingproblematiken i Syrien..

SvD - 28 okt 14 kl. 17:15

Nya pengar till Syriens grannländer

Regeringen ger ytterligare 100 miljoner till Syriens grannländer Jordanien och Libanon. Beskedet kom från biståndsminister Isabella Lövin under en konferens på tisdagskvällen i Berlin där Syriens flyktingkris diskuterades..

SVT - 28 okt 14 kl. 18:03

Ökat bistånd till Syriens grannländer

Regeringen ger ytterligare 100 miljoner till Syriens grannländer Jordanien och Libanon. Beskedet kom från biståndsminister Isabella Lövin (MP) under en konferens på tisdagskvällen i Berlin där Syriens flyktingkris diskuterades..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Rapparen döms för hot mot tjänsteman

Rapparen Frej Larsson döms för hot mot tjänsteman i låten "Då ska hon skjutas" som han la upp på Spotify i februari 2018..

SR - 2 timmar sedan

Svenska Akademien: Busringningen kom inte från oss

Det var inte någon inifrån Svenska Akademien som ringde till författaren John Banville och lurade honom att han var en av Nobelpristagarna. Det bekräftar Svenska Akademien till Kulturnytt..

SR - 23 timmar sedan

Grada Kilomba hittar moderna förtryck bland antikens myter

Bildmuseet i Umeå hade nyligen världspremiär för ett nytt videoverk av den portugisiska konstnären Grada Kilomba..

SR - 5 timmar sedan

Ljudkonsten på Arkitekturskolan måste stängas av för att inte störa

Jonas Dahlbergs konstverk "An Imagined City" på Arkitekturskolan i Stockholm stängs stundvis ner eftersom ljudet ibland stör i verksamheten..

SR - 8 timmar sedan

Lermusan livar upp tröttsam tirad om rättvisa

Nya utställningen "Mud muses - en tirad om teknologi" på Moderna museet i Stockholm handlar egentligen handlar om något annat än teknologi, menar Kulturnytts kritiker..

SR - 9 timmar sedan

Knausgård stoppar Netflix-film

Netflix avbryter arbetet med en långfilm som skulle baseras på Karl Ove Knausgårds reseberättelse "My Saga"..

SR - 18 timmar sedan

Kvinnliga poeter var storstjärnor – redan för 500 år sedan

Ny forskning visar att kvinnliga poeter i historien lanserade sig själva utan hjälp av män. De presenterade sig som "nya Sapfo"..

SR - 20 timmar sedan

Danska Nationalmuseet och Roskildefestivalen gör DAB-radio ihop

Olika storheter som Danmarks nationalmuseum, Roskilde festivalen och teatern Mungo park ingår i det samarbete som ska driva Danmarks nya DAB-radiokanal med kulturinriktning..

SR - 20 timmar sedan

Stor studie: en knapp femtedel av Europas filmer regisseras av kvinnor

Bara 17% av all europeisk film som gjordes mellan 2003 och 2017 hade en kvinna som regissör. Sverige är dock ett av de länder med högst andel kvinnliga regissörer..

SR - Igår: 14:04

Nytt Knausgård-verk publiceras om 100 år

Karl Ove Knausgård blir nästa författare att väljas in och skriva en bok för det hundra år långa projektet "The Future Library"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.