Expressen > Kultur

Tuesday, 22 October, 18:02

Expressen - 10 okt 19 kl. 06:30

Hon hjälpte mig att slåss för min frihetÄntligen händer det – en författare som man älskar får Nobelpriset i litteratur.Nalin Pekgul skriver, inför tillkännagivandet av dagens två pris, om författarskapet som styrkte henne i kampen mot konservatismen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nobelpriset, Pekgul

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon hjälptemig att , slåssför min , frihet
Västerbottens Folkblad - 03 mar 17 kl. 09:35

[PLUS] Gränsvakterna hjälpte krigsflyktingar till frihet

Många länsbor blev hjältar under andra världskriget, när de hjälpte flyktingar över fjället till....

Barometern - 20 dec 13 kl. 08:26

Tomtägare kan få mer frihet

En Oknöbo fick betala 33 375 kronor i straffavgift för att ha fällt fyra träd utan lov. Men nu vill kommun­ledningen ge tomtägarna mer frihet under ansvar. – Vi måste belysa frågan om det är rimligt att man inte får ta ställning till hur man ska göra med träden på sin egen tomt.

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Alingsås tidning - 22 dec 15 kl. 08:30

”En 28 år lång resa med årets julklapp”

AT-redaktionens tomteblogg är tillbaka. Tänkvärda inlägg i juletid från sju av våra medarbetare. Ett avsnitt varje dag hela julveckan.

Barometern - 12 dec 13 kl. 07:38

Vänner ger integration

”Att få bekräftelse och förståelse, att behandla andra som man vill bli behandlad själv, det är grundläggande för att skapa ett fördomsfritt samhälle där såväl infödda svenskar som nyanlända känner sig välkomna.” Jag kom till Sverige för 22 år sedan. Jag lärde mig snabbt det svenska språket och har sedan dess följt samhällsdebatten, och framför allt den om invandrare och integration.

YLE - 30 okt 14 kl. 16:25

Pia-Karin Helsing och den dyrköpta friheten

Pia-Karin Helsing är musiker och bosatt i Piteå. För Pia-Karin är musiken ett kall, men eftersom hon växte upp inom Jehovas vittnen har hon varit tvungen att göra flera svåra vägval för att kunna leva det liv hon vill leva.
- Jag har fått betala ett högt pris för min frihet, säger hon.

YLE - 07 mar 13 kl. 11:07

"Varför är inte vårt blod lika värt?"

Hos familjen Saloum i Esbo följer man med trötta blickar med tv-rapporterna om det som händer hemma i Syrien. I två år har de nåtts av den ena hemskheten efter den andra. - Mina barn börjar gråta när jag säger att nu åker jag dit för att hjälpa, säger Adnan Saloum.

Sydsvenskan - 27 mar 13 kl. 06:30

Forskade om svampars kemi

Börje Wickberg, Lund, har avlidit i en ålder av 87 år. Hans närmaste är hustrun Ingrid och barnen Jenny, Marie, Andreas och Ylva med familjer.Börje Wickberg kom till Lund 1966 som Lunds tekniska högskolas förste professor i organisk kemi.

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 06:02

Nationellt monument för krigshundar


På måndagen invigde den amerikanska militären USA:s första nationella monument över hundar i strid.Bronsstatyn, bestående av fyra hundar och deras förare med inskriptionen "Beskyddare av Amerikas frihet", finns på flygbasen Lackland i San Antonio, Texas. - De här hundarna var patrioter lika mycket som någon annan i tjänst, sade den militära hundföraren John Baker, vars militärpoliskompani Detachment A var känt som "Helvetet på tassar".

BT - 29 okt 13 kl. 06:05

Nationellt monument för krigshundar

På måndagen invigde den amerikanska militären USA:s första nationella monument över hundar i strid. Bronsstatyn, bestående av fyra hundar och deras förare med inskriptionen "Beskyddare av Amerikas frihet", finns på flygbasen Lackland i San Antonio, Texas.- De här hundarna var patrioter lika mycket som någon annan i tjänst, sade den militära hundföraren John Baker, vars militärpoliskompani Detachment A var känt som "Helvetet på tassar".

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Hon skriver så att det gör ont

Längtan efter närhet, skrivkramp och äktenskapliga fasor. Victor Malm hittar några av den litterära ensamhetens huvudingredienser i Sara Villius ”Madonna”. .

Expressen - Igår: 18:00

Fel titlar nominerade till Augustpriset – i år igen

Victor Malm kommenterar nomineringarna till Augustpriset 2019..

Expressen - Igår: 11:30

Hans blick kunde se rakt igenom din själ

Det är den första stora biografin om Carl von Linné på över hundra år.Therese Uddenfeldt ser ett detaljerat porträtt men saknar de stora penseldragen..

Expressen - Igår: 06:30

Hej flumskolan 2.0 – Visa hur du tänker!

Forskare varnar för konsekvensen av svenska elevers sjunkande resultat i matematik. Daniel Sjölin undrar om det inte är bättre att lära sig division i stället för att tänka fram den..

Expressen - I förrgår: 14:03

Teaterchefens avsked innan han ändrar sitt liv

Mattias Anderssons sista föreställning som konstnärlig ledare för Backa teater i Göteborg undersöker svenska folkets livsval. Hanna Johansson har sett ”Vi som fick leva om våra liv”..

Expressen - I förrgår: 07:05

Jag tog ett jägarbevis – och hittade min pappa

Det som var fattigdom då är rikedom och god smak i dag.Anna Gullberg gav sig ut i barndomens jaktmarker..

Expressen - I förrgår: 07:00

Jag vet ju att hon är smartare än så här

Sally Rooney tog världen med storm med sin ”Samtal med vänner”.Elin Grelsson Almestad tycker att hon slarvar i uppföljaren..

Expressen - I förrgår: 20:34

Strävsamma skådisparet tar saken i egna händer

Gunilla Röör och Per Sandbergs pjäs handlar om sorg inför åldrande, sjukdom och död.Margareta Sörenson ser snälla narrar i en stygg tid..

Expressen - 19 okt 19 kl. 14:34

Männen måste göra sig förtjänta av kvinnors kärlek

Bifigurerna stjäl showen i Malmöoperans uppsättning av ”Skönheten och odjuret” .Charlotte Wiberg ser en underhållande lektion i kärlek..

Expressen - 19 okt 19 kl. 09:42

Musikaliskt sorgespel om att förlora ett barn

Uppsala stadsteater ger en hybrid mellan teater och konsert.Loretto Villalobos blir knockad av sorgens oförlösta kraft..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.