Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 23 October, 16:17

Sydsvenskan - 10 okt 19 kl. 06:30

Fick inget socialbidrag – hotade skära halsen av slumpvis utvalt offerMalmöbon sökte upp socialsekreteraren i hemmet och försökte hota till sig bidrag..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fick inget, socialbidrag, hotade, skära, halsenav , slumpvis, utvalt, offer
Helsingborgs Dagblad - 04 okt 11 kl. 15:49

Inget socialbidrag för 38-åring

EN 38-årig man i kommunen får inget socialbidrag efter att det stod klart att han sålt en bil och fått 4 000 kronor i ersättning.Socialnämnden ansåg att han fick tillgodogöra sig pengarna från försäljningen och avslog hans ansökan om socialbidrag. 38-åringen överklagade beslutet till förvaltningsrätten som dock kom fram till samma slutsats som socialnämnden i en dom nyligen..

Helsingborgs Dagblad - 29 sep 11 kl. 11:41

Inget socialbidrag för bilägare

Ett par som bor i kommunen fick inget socialbidrag av socialnämnden och överklagade beslutet till förvaltningsrätten.Orsaken till att inget bidrag betalades ut var att socialnämnden ansåg att paret inte sökt arbeten i den omfattning som var möjlig. Dessutom uppgav paret att de saknade tillgångar men vid en kontroll med bilregistret stod en bil registrerad på mannen..

Expressen - 10 okt 19 kl. 18:23

Nekades socialbidrag – hotade skära halsen av slumpvisa offer

När mannen nekades socialbidrag blev han rasande och åkte hem till handläggaren och hotade henne.Tidigare hade han hotat att skära halsen av ett slumpvisa offer på Malmös gator om han fick avslag.Nu har mannen dömts, rapporterar Sydsvenskan.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 14:00

Lägenheten för dyr –får inget socialbidrag

ESLÖV En Eslövsbo har fått avslag på sin ansökan om socialbidrag.Eslövsbon menar att hyran för hans lägenhet, 8 400 kronor i månaden, är för hög för att han ska klara av att betala den själv.
Socialtjänsten i Eslöv säger nej med motiveringen att Eslövsbon haft en inkomst som gott och väl räckt till en skälig levnadsnivå.

YA - 01 jan 18 kl. 16:32

Inget socialbidrag för lån till hyra

En Tomelillabo som överklagat ett beslut om socialbidrag till förvaltningsrätten fick inget gehör. Det blir inga pengar till ett lån som togs innan ansökan kom in..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Inget socialbidrag för katten

Kostnader för en katt kan inte anses ge rätt till socialbidrag. Det slår Förvaltningsrätten i Falun fast..

DalaDemokraten - 23 maj 17 kl. 12:01

Då får du inget socialbidrag – om de här politikern får bestämma

Nu vill även Moderaterna öka trycket på dem som får socialbidrag.
"Aktivitetskrav ska råda utifrån individens arbetsförmåga", heter det i en motion skriven av Markus Munkhammar och Andreas Strandberg..

Dalarnas tidningar - 23 maj 17 kl. 12:01

Då får du inget socialbidrag – om de här politikern får bestämma

Nu vill även Moderaterna öka trycket på dem som får socialbidrag.
"Aktivitetskrav ska råda utifrån individens arbetsförmåga", heter det i en motion skriven av Markus Munkhammar och Andreas Strandberg..

Dalarnas tidningar - 23 maj 17 kl. 12:01

Då får du inget socialbidrag – om de får bestämma

Nu vill även Moderaterna öka trycket på dem som får socialbidrag.
"Aktivitetskrav ska råda utifrån individens arbetsförmåga", heter det i en motion skriven av Markus Munkhammar och Andreas Strandberg..

DI - 19 okt 16 kl. 07:45

Hårdare krav för socialbidrag

Sök jobb, annars blir det inget socialbidrag. Regeringen skärper nu kontrollen av den som söker försörjningsstöd, rapporterar Aftonbladet..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Hot från kriminella mot socialsekreterare ökar

Hot och påtryckningar mot socialsekreterare i Göteborgs norra delar har ökat kraftigt de senaste två åren. Orsaken är att polisen tagit i hårdare mot de kriminella grupperingarna, enligt en rapport till kommunstyrelsen i Göteborg. Samverkan med polisen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

FN-utredning: Svåra övergrepp vid Irakprotest

Irakiska myndigheter begick allvarliga människorättsövergrepp när de försökte slå ner en våg av protester mot landets regering tidigare i oktober, enligt en rapport från FN:s hjälporgan i Irak (Unami). Rapporten anser det bevisat att säkerhetsstyrkorna.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Nya norska stjärnan jämförs redan med Zlatan

Real Madrid och Manchester City har tagit kölappar, och fler lär följa..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Har satt guldkant på Staffanstorp i 40 år

Teaterföreningen firar 40 år med bland andra Viktoria Tolstoy på scenen..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Sjukvårdens beredskap får inte vara så usel.

Att något gått snett i denna upphandlingsprocess verkar uppenbart..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Malmö värvar från KHL

Malmö värvar den landslagsmeriterade finländske KHL-centern Matias Myttynen, 29 år. Myttynen är spelklar redan till torsdagens SHL-match mot Oskarshamn och han ersätter Emil Molin som i tisdags lämnade Malmö och skrev på för Brynäs. Kontraktet med Mytty.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

39 döda hittade i lastbilsutrymme

39 personer har hittats döda i ett lastbilsutrymme i Grays i England, skriver polisen i Essex på sin hemsida. En 25-årig man har gripits, misstänkt för mord. Lastbilen tros komma från Bulgarien, skriver polisen..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

River Plate till final igen – trots förlust

De regerande mästarna i Copa Libertadores, River Plate, är klart för ytterligare en final. Det blev förlust mot fjolårsfinalisten Boca Junior i den andra matchen (0–1), men River Plate gick ändå vidare med 2–1 totalt. Den förra finalen i den sydamerikan.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

De vill stoppa bluffakturor med artificiell intelligens

Skånska bolag samarbetar för att sätta dit bedragarna..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Little Dragon drar på världsturné

Det elektroniska bandet Little Dragon från Göteborg är mer kända i USA och Storbritannien än i Sverige. Nästa år drar de ut på världsturné, med start i Stockholm, rapporterar Pitchfork. Den 9 mars spelar bandet i huvudstaden innan de fortsätter till Köp.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.