Cornucopia > Ekonomi

Monday, 21 October, 17:57

Cornucopia - 10 okt 19 kl. 06:23

Kurderna hjälpte USA i Irakkriget 2003"They didn't help us in the Second World War; they didn't help us with Normandy" - USA:s president Donald TrumpMinnet och tacksamheten till forna allierade är kort för USA:s president Donald Trump. Kurderna hjälpte USA i Irakkriget 2003.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
USA, Irakkriget, Second World War, Normandy, Donald TrumpMinnet, Donald Trump, Storbritanniens, HMMWV, Donald Trumps, Vita Huset, Normandie, Saddam Husseins, Special Forces Group, Baskrarna, CIA, SAD, Irak, Obama, Dagen, Omaha Beach, Nato

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kurderna, hjälpte, USAi , Irakkriget, 2003
SVT - 10 okt 19 kl. 08:26

Donald Trump: Kurderna hjälpte oss inte i Normandie

USA:s president Donald Trump försvarar sitt beslut att dra tillbaka USA:s stöd till kurderna. Han säger att kurderna inte hjälpte USA under andra världskriget. – De hjälpte inte oss i Normandie, säger Trump..

SmålandsPosten - 10 okt 19 kl. 07:08

Trump: Kurderna hjälpte inte oss i Normandie

Donald Trump försvarar USA:s tillbakadragande av soldater i Syrien, och säger att kurderna inte hjälpte USA under andra världskriget. – De hjälpte inte oss i Normandie som ett exempel, säger Trump..

BT - 10 okt 19 kl. 17:07

UTRIKES: Trump: Kurderna hjälpte inte oss i Normandie

Donald Trump försvarar USA:s tillbakadragande av soldater i Syrien, och säger att kurderna inte hjälpte USA under andra världskriget. – De hjälpte inte oss i Normandie som ett exempel, säger Trump..

UNT - 10 okt 19 kl. 05:00

Trump: Kurderna hjälpte inte oss i Normandie

Donald Trump försvarar USA:s tillbakadragande av soldater i Syrien, och säger att kurderna inte hjälpte USA under andra världskriget..

DN - 10 okt 19 kl. 05:55

Trump: Kurderna hjälpte inte oss i Normandie

President Donald Trump försvarar USA:s tillbakadragande av soldater i Syrien, och säger att kurderna inte hjälpte USA….

NSD - 10 okt 19 kl. 05:00

Trump: Kurderna hjälpte inte oss i Normandie

Donald Trump försvarar USA:s tillbakadragande av soldater i Syrien, och säger att kurderna inte hjälpte USA under andra världskriget..

GöteborgsPosten - 10 okt 19 kl. 05:01

Trump: Kurderna hjälpte inte oss i Normandie

Donald Trump försvarar USA:s tillbakadragande av soldater i Syrien, och säger att kurderna inte hjälpte USA under andra världskriget..

Expressen - 09 okt 19 kl. 16:02

Sveket mot kurderna visar att USA inte går att lita på

Turkiska trupper har korsat gränsen till Syrien. Det kan bli en mardröm för både kurderna och Europa – med massakrer, fritagna IS-krigare och nya flyktingströmmar..

Aftonbladet - 10 okt 19 kl. 00:15

Trump: Kurderna hjälpte inte oss i Normandie

Cornucopia - 12 jul 14 kl. 14:40

Kurderna tar kontroll över oljefält i Irak - kräver royalties

Kurdernas egna militär, peshmerga, har tagit kontrollen över minst två större oljefält i norra Irak. Det regionala kurdiska styret, KRG (Kurdish Regional Government), kräver nu att oljebolagen ska betala den kurdiska andelen på 17% i royalties direkt till KRG och inte via centralmakten i Irak. 
Iraks oljeproduktion 1965 - 2013Financial Times rapporterar att peshmerga och KRG tagit kontrollen över Kirkuk och Bai Hassan-fälten, med en daglig produktion på ca 500 000 fat olja eller ca XX% av Iraks oljeproduktion.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Plastpåseskatten blir 3:- per påse och 30 öre per fruktpåse - Svensk Handel tror på 7:- för en påse

Enligt regeringens remiss till lagrådet blir skatten på plastpåsar 3:- SEK per kasse. Med moms blir det således 3:75 SEK per påse. Även så kallade fruktpåsar kommer beläggas med skatt om 30 öre per kasse.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Stor ojämnställdhet på landets högskolor och universitet

Det råder stor ojämnställdhet på landets högskolor och universitet. Nästan två tredjedelar av de som tar examen är kvinnor, och bara en dryg tredjedel är män.
Fördelning högre examina kvinnor respektive män.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Höga planer i Göteborg

I Göteborg har man höga planer, vilket som vanligt är ett tecken på att konjunkturen toppat ur. Som bekant kommer alla skyskrapor (ett relativt begrepp) ut när konjunkturen toppat, på grund av ledtiderna för dessa projekt.
Nej, inte den typen av hög.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Nytt börsrekord - motståndet brutet

Fredagen bjöd på nytt börsrekord och knäckte även motståndsområdet. De amerikanska börserna stängde dock negativt, så vi får se om det blir en nedrekyl eller om vi får nio handelsdagars uppgång på raken.Veckochart OMXSPI.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Kommer alla gamla stipendiefonder en dag frysa inne?

Det finns order av mer eller mindre obskyra stipendiefonder liggande i form av stiftelser, som är mer eller mindre hårt reglerade i vad de får dela ut. En dag kanske helt enkelt pengarna fryser inne permanent, eftersom det inte finns någon som längre kan kvalificera för stipendium nedstolpade för ett sekel sedan. Världen har helt enkelt förändrats en del på 100+ år.

Cornucopia - Igår: 15:39

Prepping: Hur mycket kontanter har du hemma?

Dags för en liten söndagsenkät igen, denna gång relaterad till hushållsekonomisk prepping. Hur mycket kontanter har du hemma?293:- kronor i mynt.

Cornucopia - Igår: 13:07

S vill ha kriskommission om sjukvårdsmaterielkrisen - visade sig vara S-politiker som skrev på avtalet

I veckan krävde Socialdemokraterna i Uppsala län en kriskommission kring krisen med tillgången till sjukvårdsmateriel via skandalbolaget Apotekstjänst. Enligt Aftonbladet visade det sig dock att det är en socialdemokrat som skrev på avtalet med Apotekstjänst. Så var det med den saken.

Cornucopia - Igår: 12:24

God litterär smak? Lägenhetsvisning i Sollentuna idag!

Har du god litterär smak? Letar du efter en fantastisk trea på 81 m2 i Sollentuna? Då har du visning idag klockan 15:30 - 16:00.

Cornucopia - I förrgår: 13:59

Fortsatt oklart läge om Brexit-votering

Det parlamentariska läget i Storbritannien i dagens eventuella Brexit-votering är fortsatt oklart. Premiärminister Johnson hotar att inte lägga fram avtalet för votering, om ett annat förslag om att avtalet fördröjs tills nödvändig lagstiftning godkänns. Samtidigt bedömer Downing Street (regeringen) att man nu har parlamentets stöd för Brexit-avtalet, men måste eventuellt skjuta fram en faktisk de facto omröstning till tisdag.

Cornucopia - I förrgår: 12:31

Ny pressbild på Lars Wilderäng

Får väl göra ett relativt ovanligt undantag och faktiskt lägga ut en bild på mig, även om det bär mig emot. Bloggen handlar inte om mig som person.Lars Wilderäng.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.