SR > Nyheter

Thursday, 24 October, 06:34

SR - 10 okt 19 kl. 06:13

Gärningsmannen i Halle agerade ensamI Tyskland utgår myndigheterna nu ifrån att gärningsmannen som sköt ihjäl två människor i staden Halle igår agerade ensam. Dådet har satt strålkastarljuset på det ökande antalet antisemitiska brott i landet, och sent igår kväll besökte förbundskansler Angela Merkel Berlins största synagoga för att visa solidaritet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Halle, Tyskland, Angela Merkel Berlins

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gärningsmanneni , Halle, agerade, ensam
SR - 02 okt 19 kl. 11:12

Polisen: Gärningsmannen agerade ensam

Gärningsmannen vid tisdagens attack mot en skola i Kuopio i Finland agerade ensam. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande dagen efter dådet..

NT - 04 mar 11 kl. 11:47

Tysk soldatmördare agerade ensam

Den 21-årige man som sköt ihjäl två amerikanska soldater i Frankfurt i onsdags agerade ensam och tillhörde inte någon extremistgrupp, uppger tyska åklagare..

Sydsvenskan - 05 mar 11 kl. 06:30

Soldatmördare agerade ensam

En domare i Glostrup fastslog på fredagen att det finns grund att häkta den svenske man som misstänk?
BERLIN. Den 21-årige man som sköt ihjäl två amerikanska soldater i Frankfurt i onsdags agerade ensam och tillhörde inte någon extremistgrupp, uppger tyska åklagare.

Nyhetskanalen - 07 dec 11 kl. 10:23

Utredare: Abdulwahab agerade ensam

Utredningen av självmordsbombningen på Bryggargatan i Stockholm för ett år sedan har långt kvar, enligt åklagaren. Utredarna vidhåller att Taimour Abdulwahab agerade ensam..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

USA: Soldat agerade ensam

Den soldat som dödade 16 civila afghaner i deras bostäder tidigt på söndagsmorgonen agerade ensam. Det hävdar USA:s försvarshögkvarter Pentagon, som kallar dådet för en isolerad händelse.Nio av offren var barn och Afghanistans president Hamid Karzai har kallat morden för rena avrättningar.

SR - 14 feb 18 kl. 19:04

Åklagaren vill visa att Akilov agerade ensam

I dag lade åklagare Hans Ihrman fram en detaljerad beskrivning av Akilovs agerande under dagen för attentatet på Drottninggatan i Stockholm. Syftet är att visa att Akilov agerade ensam..

BT - 15 jul 16 kl. 19:35

Man bakom Nicedåd agerade ensam

Minst 84 människor dödades i lastbilsattentatet i Nice – varav tio barn. Gärningsmannen Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 31, har agerat ensam. Men dådet bär terrorns signum, enligt fransk åklagare..

UNT - 15 feb 15 kl. 20:18

Attentatsmannen agerade ensam

Den misstänkte gärningsmannen vid attentaten i Köpenhamn var 22 år, född och uppväxt i Danmark..

DN - 03 nov 13 kl. 20:29

Flygplatsskytten agerade ensam

Den 23-årige man som sköt ihjäl en 39-årig säkerhetskontrollant och skadade fyra andra på Los Angeles flygplats i fredags säger att han agerade på egen hand..

Sydsvenskan - 21 mar 19 kl. 11:49

Åklagare: Misstänkt agerade ensam i Utrecht

Den 37-årige man som misstänks för att ha dödat tre personer i en spårvagn i nederländska Utrecht kommer under fredagen att göra sitt första framträdande i rätten, meddelar åklagarna i ett uttalande. Enligt åklagarna agerade mannen utan hjälp av andra..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Partierna öppnar för att se över reglerna efter materialbristen

Efter materialbristen på flera sjukhus öppnar nu sex av åtta riksdagspartier för att se över lagen om offentlig upphandling, skriver Dagens Medicin..

SR - 15 minuter sedan

Super-Mario eller Greve Draghila?

Är han Super-Mario eller Greve Draghila? Efter åtta år som chef för för Europeiska centralbanken går åsikterna om Mario Draghi isär. – Han går till historien som eurons räddare, säger Markus Zydra, ekonomireporter på Süddeutsche Zeitung..

SR - 30 minuter sedan

Trump får kritik – "En gåva till IS"

USA lyfter nu sanktionerna mot Turkiet sedan man förklarat vapenvilan i norra Syrien permanent. Trots den massiva kritiken internationellt och på hemmaplan menar president Trump att hans manöver varit framgångsrik..

SR - 30 minuter sedan

FOI: Attentatsmän får hjältestatus på nätet

Uppmaningar till våld och glorifieringar av personer som begått attentat. Det är några saker som förekommer i internationella radikalnationalistiska miljöer på nätet, enligt en ny studie från Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI..

SR - 1 timme sedan

Francos grav flyttas – familjen har överklagat

Spaniens förre diktator Francisco Franco ligger begravd i ett monument som vissa liknar vid ett mausoleum och på förmiddagen i dag ska graven flyttas till en kyrkogård fem mil bort..

SR - 1 timme sedan

Därför väljer invandrare att jobba i Sverige

Sveriges genom tidernas största arbetskraftsinvandring kom från Finland – för 50 år sedan. Under rekordåren 1968–1971 kom det drygt 111 000 finländare för att ta ett tillfälligt jobb i Sverige..

SR - 2 timmar sedan

Misstänkt storsvindlare inför rätta i Köpenhamn

I dag inleds rättegången mot 65-åriga Britta Nilsen som misstänks för att under årtionden lurat danska staten på närmare 170 miljoner kronor..

SR - 3 timmar sedan

Synskadade Leif höll på att falla ner på spåret

Säkerheten ombord på SJ:s snabbtåg får kritik. Tågets dörrar går nämligen att öppna, även på den sida där det inte finns nån perrong. Synskadades Riksförbund kräver nu att SJ åtgärdar problemet..

SR - 11 timmar sedan

Risk för militär konflikt om Nilen

Etiopien bygger Afrikas största vattenkraftsdamm, och i Egypten är oron stor för att det ska leda till sämre flöden i Nilen. För några veckor sedan bröt samtalen mellan de båda länderna ihop, men idag väntas deras ledare träffas för att undvika en eskalerad konflikt..

SR - 12 timmar sedan

Svensk-kurdiska läkare ska hjälpa drabbade i Syrien

Efter Turkiets offensiv in i kurdkontrollerade områden av Syrien växer också behovet av hjälp och förnödenheter hos civilbefolkningen. Det har fått flera svensk-kurdiska föreningar att samla in pengar till de drabbade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.