Barometern > Nyheter

Friday, 18 October, 06:14

Barometern - 10 okt 19 kl. 06:00

Krönika: Det kan vara framtiden för glesbygdenI mitten av 1990-talet fanns ett av Sveriges absolut mest lönsamma industriföretag i Ruda i Högsby Kommun. Det hette Moteco och tillverkade antenner till Ericssons och Nokias mobiltelefoner som på den tiden var världens två största mobiltelefontillverkare..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Sveriges, Ruda, Högsby Kommun, Moteco, Ericssons, Nokias

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KrönikaDet kan vara , framtidenför , glesbygden
Länstidningen i Jämtland - 21 okt 15 kl. 07:58

Krönika: Framtiden är här – nu fortsätter dystopin

Trettio år har gått sedan science-fiction-komedin "Tillbaka till framtiden" hade premiär. I uppföljaren till 1980-talsklassikern, "Tillbaka till framtiden 2”, visar kalendern just den 21 oktober 2015 – alltså precis på dagen i dag – när Marty McFly (Michael J Fox) och Doc Brown (Christopher Lloyd) landar i framtiden. Rätt svindlande, eller hur?.

DalaDemokraten - 04 jan 17 kl. 17:58

Krönika: Framtiden tillhör Stina Nilsson

Silver-Stina har blivit seger-Stina – som också håller över distans.
Väggen lär komma i vägen för den totala succén i Tour de Ski redan på söndag.
Men framtiden tillhör Stina Nilsson..

Nerikes Allehanda - 25 jul 15 kl. 09:07

Krönika: Framtiden är tystnad och lugn och ro

När jag i början av veckan halvt planlöst åkte runt i min bil på Gotlands karga sydvästkust rullade samtidigt ett radioprogram i P1 som hette ”Det nya utefolket”..

YLE - 13 mar 14 kl. 15:32

Bybutiker ska hålla glesbygden levande i framtiden

Bybutikerna kunde axla en del av de tjänster som håller på att flytta bort från glesbygden. Det slår man fast i en rapport som Finlands dagligvaruhandel rf, Kommunförbundet och universiteten i Åbo och Jyväskylä presenterade på torsdagen. Bland annat kunde butikerna i större utsträckning fungera som en länk mellan privata och offentliga tjänster.

YLE - 12 jun 17 kl. 05:02

Reklam tär på vårdresurser i framtiden

Social-och hälsovården blir en skattefinansierad miljardmarknad när landskapsbolagen, privata bolag och tredje sektorn skall konkurrera om kunderna i framtiden. Reklam kommer att bli en naturlig del av den konkurrensen men resurserna tas från helheten och vårdresurserna kan bli lidande. - Marknadsföringen tar en del av kakan och när staten inte ökar resurserna betyder det att marknadsföringen är bort från servicen, säger Göran Honga, direktör på Vasa sjukvårdsdistrikt.

YLE - 19 dec 13 kl. 06:36

TS: Taxichaufförer kunde dela ut posten i glesbygden

I framtiden kan posten delas ut av taxibilar som kör till exempel skolskjutsar, skriver tidningen Turun Sanomat. Itella anser att taxibilar på glesbygden kan dela ut post. På det sättet kunde man trygga postutdelningen överallt utan att kostnaderna stiger alltför mycket.

Dagens PS - 23 okt 17 kl. 10:48

Krönika: Mobilen död inom fem år

Och snart går datorn samma öde till mötes, menar DagensPS nye teknikkrönikör Johan Hagegård i en premiärkrönika och förklarar varför. Historisk sett har den tekniska utvecklingen skett med en exponentiell kurva, från cykler på runt hundra år per gång ned till 20-50 år på 1900-talet. Men bara de senaste 25 åren har vi haft flera stora, livsförändrande tekniska skiften.

Dagens PS - 20 jun 17 kl. 07:15

Krönika: Så krymper du kostymen strategiskt

Sommaren är förhoppningsvis på väg och många, inklusive mig själv, spenderar mycket tid i trädgården. Plötsligt slog det mig att kopplingen mellan trädgårdsodling och företagande är starkare än man kan tro. Precis som noggranna trädgårdsmästare gallrar sina frösådder eller stärker sin favoritros genom att beskära svagare stjälkar, så förbättrar företag sin finansiella hälsa genom att göra sig av med tillgångar som inte utvecklas så bra.

Dagens PS - 06 nov 17 kl. 12:29

Krönika: Tekniken redan på dödsbädden

Den har åtminstone fått en diagnos på en dödlig sjukdom. Det finns ett antal bromsmediciner redan, och fler är under utveckling, men ett botemedel ser ut att vara långt borta. Detta är en krönika.

Dagens PS - 05 dec 17 kl. 10:50

Krönika: Checklista för ett lyckat AR-projekt

Dagens PS krönikör Johan Hagegård ger handfasta tips på hur du utnyttjar framtidens teknik för att skapa ”verkligt” värde för ditt företag. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 08:00

Krönika: Nyckeln till smartare rekrytering

Miguel Vergara, PS-krönikör och EPM-ambassadör på Oracle, skisserar hur den brittiska myndigheten Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) gör om sitt sätt hantera medarbetare och börjar med ett nytt sätt att se på personal och deras mätvärden. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Mattias Andersson slutspurtar på Backa teater

Dramatikern och regissören Mattias Anderssons två senaste veckor har varit allt annat än lugna. Mitt i slutspurten inför premiären av “Vi som fick leva om våra liv” kom beskedet att Andersson blir Dramatens nya teaterchef..

Barometern - 15 minuter sedan

Dålig postservice i Virserum

Barometern - 15 minuter sedan

Hur svårt ska det vara, Byggebo?

Byggebo i Oskarshamn är ett bostadsbolag som ligger efter alla andra..

Barometern - 15 minuter sedan

Insändare: Ta bort straffet för ringa narkotikabrott

Kan det vara rimligt att våra ungdomar, som av rent ungdomligt oförstånd, grupptryck eller i avsikt att platsa i gänget, börjar använda sig av narkotikadroger och därmed blir brottsbelagda, får sin framtid förstörd av en orimlig lagstiftning?.

Barometern - 15 minuter sedan

Insändare: Liljas, vi är nöjda med hur det är

Volvo vill ta bort servicen utanför större städer!.

Barometern - 15 minuter sedan

Snart är det jaktänkornas tid

Nu är flertalet män iväg på älgjakt. .

Barometern - 15 minuter sedan

Han var prao i stadshuset: ”Intressant och lärorikt”

Elias Byström har precis avslutat sin andra av två praoveckor. I våras var han på Äspölaboratoriet. Nu har han gjort en vecka hos bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed på kommunhuset.

Barometern - 15 minuter sedan

Tufft att hitta praoplatser till högstadieelever

Varje vår och höst ska Oskarshamns cirka 300 grundskoleelever ut på prao. Något som innebär mycket jobb för studie- och yrkesvägledarna på skolorna. – Det är tufft.

Barometern - 15 minuter sedan

Företag vill se bättre kommunikation mellan skolorna

En del företag har svårt eller kan inte alls ta emot praoelever. Plåtson i Oskarshamn har tagit emot elever i flera år. Men i år, och förra året, krockade grundskolornas prao med gymnasiepraktiken.

Barometern - 15 minuter sedan

Orolig väntan på livstecken från släkten i Syrien

Allt hade ju börjat se bra. Hoppet om att en dag kunna återvända till Syrien växte. Men Donald Trumps beslut att dra tillbaka de amerikanska trupperna förändrade allt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.