Barometern > Nyheter

Monday, 21 October, 17:39

Barometern - 10 okt 19 kl. 06:00

”Vi jobbar stenhårt med fiber åt alla”Hur går det egentligen med fiberutbyggnaden i Torsås kommun? Kommunchefen säger att man jobbar stenhårt med frågan. Ingen kan lova ett datum när fiber ska finnas..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Torsås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi jobbar, stenhårtmed , fiber, åtalla
UT - 25 jun 13 kl. 08:03

Jobbar för fiber i Hulared

Om Bengt Andersson får som han vill, kommer han och grannarna att få fiberuppkoppling.
? Går det riktigt bra börjar vi gräva ner kabeln om två år.

SmålandsPosten - 08 dec 14 kl. 06:18

Fiber-vd kritisk mot Telia ? vill bygga nätet

Fiberutbyggnaden på landet är på god väg.
Nu vill kommunens nya fiberbolag Elmnet även satsa på ett citystamnät inne i Älmhults tätort.
Telia satsar inte, hävdar Elmnet.

UT - 07 jan 14 kl. 09:50

"Jag ser bara positivt med fiber"

En fiberutbyggnad på landsbygden kan stärka gemenskapen och framtidssäkrar fastigheterna. Det säger Bengt-Göran Andersson, chef för IT och fibernät på Ulricehamn energi AB. Han ser egentligen bara positivt på den aktivitet som just nu sker på landsbygden i Ulricehamns kommun där människor går ihop och bildar föreningar för att ideellt bygga ut fiber.

Alingsås tidning - 23 maj 16 kl. 05:30

Snabba ryck när Närsbo får fiber

De boende i Närsbo fick vänta länge på någorlunda snabb internetuppkoppling. Nu är de på väg att få fiber – ovanligt snabbt, billigt och utan EU-bidrag. Telestationen vid Närsbo var en av de sista i Alingsås kommun som byggdes ut för bredband via telefonledningen.

Länstidningen i Jämtland - 11 mar 17 kl. 12:00

Fiber är på gång - men än fattas flera hundra mil

Kommunen jobbar för att fler ska få internet och telefoni via fiber, när den traditionella koppartråden försvinner. Men än är det långt kvar.
– Vi har i dag 60 mil fiber i Härjedalen och runt 300 mil kvar för att nå bredbandsmålet, säger Mikael Holmström, näringslivsutvecklare på Härjedalens kommun..

ÖstersundsPosten - 11 mar 17 kl. 12:00

Fiber är på gång - men än fattas flera hundra mil

Kommunen jobbar för att fler ska få internet och telefoni via fiber, när den traditionella koppartråden försvinner. Men än är det långt kvar.
– Vi har i dag 60 mil fiber i Härjedalen och runt 300 mil kvar för att nå bredbandsmålet, säger Mikael Holmström, näringslivsutvecklare på Härjedalens kommun..

NT - 04 apr 14 kl. 14:38

Finspång bygger ut bredband via fiber

Det är populärt att installera bredband via fiber till villor.– Vi har maxtryck och jobbar så mycket det går, säger Angelica Gilenmyr, projektledare på Finet AB..

SmålandsPosten - 22 okt 18 kl. 19:56

Då har hela Älmhult tillgång till fiber

Det kommunala fiberbolaget Elmnet jobbar på slutspurten. Sommaren 2019 har hela kommunen tillgång till fiber, är planen. – Det kommer ske viss förtätning, både inne i tätorten och på landsbygden sen, men då är det stora jobbet gjort, säger vd:n.

Skånskan - 07 dec 16 kl. 14:00

Fiber och mer ännu byggmark viktiga områden

SVALÖV Fiberprojekt, utökat planarbete, mer satsning både på gång och cykelvägar samt grönyteskötsel. ERWP.fif(7)Samhällsbyggnadsnämnden har en hel rad viktiga områden att tänka på under 2017.

DalaDemokraten - 30 nov 15 kl. 11:04

Orsa rekordsatsar - lägger 10 miljoner på fiber

I måndags röstade man igenom ett beslut i kommunfullmäktige att en stenhård satsning på att bygga ut fibernätet ska starta så fort som möjligt. Det fanns inga partier som sa emot utan det var politisk enighet i beslutet..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Stökigt vid tågstationen - kan bli ökad bevakning

I helgen förstördes dörren till toaletten i stationshuset. Tidigare har tv-skärmar och skåp vandaliserats i väntrummet och på kvällar har rummet blivit ett tillhåll för gäng. Nu vill Resecentrum att området bevakas av väktare.

Barometern - 1 timme sedan

#Rättslösa gjorde ny protest i Kalmar: ”Finns stor glöd”

Vid lunchtid på måndagen samlades ett antal personer från #Rättslösa Kalmar på Larmtorget för att än en gång uppmärksamma de låga uppklarningstalen för sexualbrott i kommunen. .

Barometern - 45 minuter sedan

Man åtalas för flera trafikbrott efter bilstöld i Nybro

En 54-årig man åtalas för att ha stulit en bil och orsakat en trafikolycka i Nybro. Han ska sedan ha smitit från olycksplatsen..

Barometern - 45 minuter sedan

Baylan om Telia: "Har varit oense"

Det förtida utbytet av Telias styrelseordförande är en fråga som näringsminister Ibrahim Baylan (S) helt och hållet överlåter åt valberedningen att förklara. Men han gör ingen hemlighet av oenigheten om Telias planer på att köpa Bonnier Broadcast, där TV4 ingår..

Barometern - 45 minuter sedan

Nämnd får bakläxa

Samhällsbyggnadsnämnden i Oskarshamn får bakläxa av länsstyrelsen i ett fall där en granne klagat på buller från fläktar vid ett matställe. Nu skickas ärendet tillbaka till nämnden för fortsatt utredning. .

Barometern - 45 minuter sedan

Coldplay skickar brev – avslöjar nytt album

Barometern - 1 timme sedan

Craftstaden hoppas poängkungen återvänder

Han lämnade Craftstaden som poängkung och gick till Kalmarsund. Nu är kontraktet med SSL-laget brutet. – Han har redan fått ett kontraktsförslag, säger Craftstadens sportchef Robert Nilsson..

Barometern - 1 timme sedan

Mörbylånga: Debatt om skatter i fullmäktige

Vad kommer en skattehöjning ha för effekt på företagandet i kommunen? Den frågan debatterades vid måndagens kommunfullmäktige i Mörbylånga. .

Barometern - 1 timme sedan

Utryckning till Folktandvården

Räddningstjänsten kallades på måndagseftermiddagen till Folktandvården i Torsås efter att personalen känt branddoft..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.