Barometern > Nyheter

Thursday, 24 October, 06:41

Barometern - 10 okt 19 kl. 06:00

Bön för årets älgjaktHelgmålsbön har man ju hört talas om. Men Älgmålsbön är möjligen nytt för en del. Hur som helst ska det hållas på lördag i två kyrkor i Högsby pastorat..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Älgmålsbön, Högsby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bönför årets , älgjakt
YLE - 28 sep 13 kl. 14:37

På älgjakt i Petsmo

Idag började årets älgjakt. Finlands viltcentral har beviljat närmare 33.000 älglicenser.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 10:49

Ingen älgjakt på norra Öland


För andra året i rad ställs all älgjakt på norra Öland in. På södra Öland planerar jägarna att fälla åtta älgar för att kunna skicka in prover på djuren till forskarna.Orsaken är den mystiska älgsjukan som sedan flera år härjar på Öland men också i andra delar av Sydsverige, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.

BT - 01 okt 14 kl. 10:49

Ingen älgjakt på norra Öland

För andra året i rad ställs all älgjakt på norra Öland in. På södra Öland planerar jägarna att fälla åtta älgar för att kunna skicka in prover på djuren till forskarna. Orsaken är den mystiska älgsjukan som sedan flera år härjar på Öland men också i andra delar av Sydsverige, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.

YLE - 04 feb 15 kl. 14:32

Lyckad älgjakt i Österbotten

Under höstens älgjakt sköts 1834 älgar i Kust-Österbotten. Totalt hade 1483 licenser delats ut och de skjutna älgarna motsvarar nästan 88 procent av de utdelade licenserna. För en licens får jaktlagen skjuta en fullvuxen älg eller två kalvar.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Unik älgjakt i Strömsund

Funktionsnedsättning och älgjakt. Det är ingen omöjlig kombination vid Stenhällans jaktlag i Strömsund. ?

NSD - 08 okt 12 kl. 20:26

Varg dödades vid älgjakt

En varg har skjutits vid älgjakt utanför Färila i Hälsingland. Jaktlaget fick upp ett älgspår och hundföraren följde tätt efter sin hund då en varg plötsligt uppges ha attackerat hunden. Vargen lät sig inte skrämmas av ett skott i luften, i stället sköts ett skott mot vargen som blev dödande.

BT - 08 okt 12 kl. 20:23

Attackerande varg sköts vid älgjakt

En varg har skjutits vid älgjakt utanför Färila i Hälsingland. Jaktlaget fick upp ett älgspår och hundföraren följde tätt efter sin hund då en varg plötsligt uppges ha attackerat hunden. Vargen lät sig inte skrämmas av ett skott i luften, i stället sköts ett skott mot vargen som blev dödande.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Eftersöksjägare på älgjakt

Vid klockan halv åtta i morse körde en bil på ett rådjur i närheten av kanotstadion i Borlänge. Det blev plåtskador på bilen men inga personskador. Djuret försvann från platsen.

BT - 12 okt 12 kl. 07:55

Förskolebarn på älgjakt

De orange banden sätts på mössorna och det laddas i bössorna.
Det är dags för älgjakt på Skogsduvans förskola i Mossebo. Ryktet har gått ?

Kristianstadsbladet - 05 okt 13 kl. 12:03

Ingen älgjakt på Öland


Jägarna på norra Öland har beslutat att inte skjuta några älgar alls under årets älgjakt, rapporterar lokala medier. Ovanligt många älgar har dött på ön på sistone och jägarna är nu oroliga för älgens fortlevnad. Av 20 födda och märkta älgkalvar på Öland i år har endast fem överlevt.

UNT - 05 okt 13 kl. 12:03

Ingen älgjakt på Öland

Jägarna på norra Öland har beslutat att inte skjuta några älgar alls under årets älgjakt, rapporterar lokala medier. Ovanligt många älgar har dött på ön på sistone och jägarna är nu oroliga för älgens fortlevnad.(TT).

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Målet – en livskraftig landsbygd

Landsbygdspolitik ”Maten produceras till stor del på landsbygden och kan med fördel även förädlas på landsbygden. Därför förstärker vi finansieringen av livsmedelsstrategin, som en del av ett bondepaket, för att stärka livsmedelskedjans konkurrenskraft.”.

Barometern - 30 minuter sedan

Tusentals äldre betalar inte studielån i tid

Antalet äldre med studielån ökar och många över 60 år har problem med att betala tillbaka..

Barometern - 45 minuter sedan

Iman Aldebe låter modet tala

Hon är känd för sina lyxiga turbaner, ett alternativ till slöjan för stilmedvetna muslimer, men också ett plagg för andra modeintresserade. Iman Aldebe har dock högre ambitioner än så med sitt skapande. ”Jag har alltid velat bygga broar med min design”, säger hon..

Barometern - 45 minuter sedan

BILDER: Hemma hos Tina och Mikael flödar ljuset

Huset på visningen var mörkt och murrigt, men Tina Lovestedt såg potential i det lilla huset i Loverslund. Med varsamma händer och stort tålamod har hon och maken Mikael skapat sitt drömhem..

Barometern - 45 minuter sedan

Arbete för de globala målen i FN – och på hemmaplan

FN-dagen.

Barometern - 45 minuter sedan

Fjärilsexpert fyller 60 år: ”Har knappt tid att arbeta”

Födelsedagar är till för att firas. Mats Lindeborg ser till att göra det mesta av sin med fyra olika tillfällen för jubel och klang. .

Barometern - 45 minuter sedan

Ren spekulation om Kalmars privata äldreboenden

Omsorgsnämndens ordförande Michael Ländin (S) i Kalmar och kommunalrådet Liselotte Ross (V) drar för stora växlar på en undersökning som inte når upp till de gängse kriterierna för statistisk signifikans..

Barometern - 45 minuter sedan

En resa till stenåldern för elever på Paradisskolan

I en skogsdunge vid Åkrahäll levde eleverna i årskurs tre på Paradisskolan stenåldersliv. .

Barometern - 45 minuter sedan

Musikföreställning i Berga

Nu på lördag den 26 oktober kommer artisten Sara Lindh till Berga Bio med föreställningen ”Jag tog vägen bort från kartan”..

Barometern - 45 minuter sedan

BILDER: Här är huset där tiden stått stilla i 50 år

Ljuset strömmar in genom stora fönster. Väggarna är klädda med målad juteväv. Klinker och korkoplastgolv berättar om 1960-talet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.