YA > Lokalt

Wednesday, 23 October, 06:49

YA - 10 okt 19 kl. 06:00

Färre niondeklassare har behörighet till gymnasietDet råder oenighet mellan skol- och utbildningsförvaltningen i Skurup och Skolverket när det gäller de exakta siffrorna rörande andelen gymnasiebehöriga niondeklassare i kommunen. Men klart är att utvecklingen pekar neråt..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Skurup, Skolverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, niondeklassarehar , behörighettill , gymnasiet
LV - 28 sep 17 kl. 14:10

Allt färre klarar behörighet till gymnasiet

Var fjärde elev på Astrid Lindgrens skola klarade inte behörigheten till gymnasiet senaste läsåret. På Vimarskolan är det nästan var femte som inte klarade behörigheten. Samtidigt har de elever som gick ut nian på AL-skolan i våras bättre betygspoäng än föregångarna året innan..

SR - 29 sep 16 kl. 14:10

Låg behörighet till gymnasiet för senast nyanlända

Allt fler är behöriga till gymnasiet, förutom en grupp. Det gäller dem som är så nya i Sverige att de saknar personnummer. Knappt fyra procent av de senast anlända har behörighet till gymnasiet.

Skånskan - 09 nov 16 kl. 17:40

Utbildningsministern pratade behörighet

Lund Tidiga stödinsatser, att läraryrket blir mer attraktivt och en jämlik skola. ERWP.fif(1)Det är enligt utbildningsminister Gustav Fridolin nyckelfaktorer för att fler elever ska bli behöriga till gymnasiet.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 13 kl. 07:00

Bra betyg men liten skillnad i behörighet

I fjor var 86 procent av niorna behöriga att söka gymnasiet, i år är siffran 87 procent."Vi är nöjda med förbättringen, men vi kan inte vara nöjda med siffran", säger Magnus Wikström på bildningsförvaltningen.
Meritvärdet, snittpoängen för de betyg som niondeklassarna har uppnått, ser bättre ut.

BT - 25 sep 14 kl. 08:34

Krissiffror för lärarnas behörighet

Så mycket som varannan lärare i gymnasieskolan och var tredje lärare i grundskolan saknar behörighet i de ämnen de undervisar i, visar statistik från Skolverket. Och fyra av tio legitimerade lärare jobbar inte inom skolan överhuvudtaget. De nya siffrorna visar i vilken grad de behöriga lärarna har tjänst som matchar deras kompetens.

Regeringen - 07 jul 17 kl. 15:57

Remiss SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet..

Nerikes Allehanda - 11 okt 17 kl. 13:20

Kommunen satsar extra på ökad behörighet till gymnasiet för elever i norra kommundelen

2 miljoner kronor ska satsas på att hjälpa fler elever att nå behörighet till gymnasiet i Lindesbergs kommun. Största satsningen ska göras i Storå/Guldsmedshyttan..

YA - 14 maj 18 kl. 21:00

Allt fler elever i sydöstra Skåne saknar behörighet att läsa på gymnasiet

Allt fler elever lämnar grundskolan i sydöstra Skåne utan behörighet att läsa på gymnasiet. Det visar en granskning av den kommunala skolan, som nyhetsbyrån Sirén har gjort..

YLE - 04 aug 17 kl. 14:42

OAJ vill ha offentligt lärarregister – föräldrar skulle kunna kolla lärarnas behörighet

Förslaget får medhåll också av Finlands Svenska Lärarförbund. Finland borde ta i bruk ett offentligt lärarregister. Det tycker undervisningssektorns fackorganisation OAJ.

BT - 15 apr 18 kl. 06:32

Allt färre kan börja gymnasiet – Borås sämre än genomsnittet

Andelen nior som klarar av att uppnå behörighet till gymnasiet sjunker. De tre senaste åren har resultatet legat under riksgenomsnittet..

TA - 25 sep 14 kl. 09:22

Krissiffror för lärarnas behörighet

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Så mycket som varannan lärare i gymnasieskolan och var tredje lärare i grundskolan saknar behörighet i de ämnen de undervisar i, visar statistik från Skolverket. Och fyra av tio legitimerade lärare jobbar inte inom skolan överhuvudtaget.
De nya siffrorna visar i vilken grad de behöriga lärarna har tjänst som matchar deras kompetens.

Fler nyheter från YA

YA - 19 okt 19 kl. 15:42

Ballonger och bandvagnar på marknad

Efter vad som känts som ett evigt regnande bjöd lördagen till och med på solglimtar och en del hel Skurupsbor passade på att besöka höstmarknaden i Folkets park..

YA - 19 okt 19 kl. 06:00

Här skolas de unga fyrbenta stjärnorna

Camilla Axelsson är tjejen vars första ord var ”häst” och som vid tio års ålder höll ridlektioner för kompisarna. Idag driver hon stallverksamhet i Slimminge, rider in 60 hästar varje vinter och kan dessutom stoltsera med att ha plockat hem fem av sex topplaceringar i senaste unghästchampionatet i Flyinge. .

YA - 18 okt 19 kl. 15:26

Dags igen för spökparad genom byn

YA - 18 okt 19 kl. 15:20

Lottakåren bjuder in till föredragskväll

På tisdag kväll, den 22 oktober, bjuder Skivarps lottakår in till föredrag och fika i församlingshemmet. .

YA - 18 okt 19 kl. 15:00

Skolelever hjälper Lions fixa lussestämning

Det blir än en gång skoleleverna på Hallenborgskolan som fixar luciatåg till Lions populära arrangemang. Men någon klassisk luciauttagning blir det inte i Skurup i år heller..

YA - 18 okt 19 kl. 00:01

Stor oro efter stök i högstadieklass

Efter en tids bråk och stök i en av högstadieklasserna på Prästamosseskolan anmäler nu föräldrarna till elever i klassen skolan till Skolinspektionen. Som dock bollar över utredningsansvaret till kommunen..

YA - 17 okt 19 kl. 21:30

Rattfylleri: Påstod sig ha druckit whisky efter olycka

När den 57-årige mannen körde av vägen blev han så chockad att han bad hustrun komma med en flaska sprit så att han kunde få några klunkar. Åtminstone är det så han förklarar sina 0,63 promille alkohol i blodet strax efter olyckan. .

YA - 17 okt 19 kl. 16:14

Målat föräldraskap visas på biblioteket

Malmökonstnären Nike Åkerberg är i full färd med att hänga upp ett tiotal av sina verk på Skurups bibliotek. .

YA - 17 okt 19 kl. 13:36

Liga stjäl inredning i dyra BMW-bilar

Tre exklusiva bilar har fått oönskat besök under natten till torsdagen. Det är BMW-bilar på flera adresser i Skurup som utsatts för stölder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.