YA > Lokalt

Monday, 21 October, 11:51

YA - 10 okt 19 kl. 06:00

Nybörjarkurser ska locka fler till PriffespelKortspelarna som varje onsdag ägnar sig åt Priffe på Restaurang Rutger har blivit allt färre de senaste åren. Med hjälp av nybörjarkurser hoppas nu SPF kunna fylla på med nya krafter och öka deltagarantalet..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Priffespel, Priffe, Restaurang Rutger, SPF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nybörjarkurserska , locka, flertill , Priffespel
Alingsås tidning - 30 sep 17 kl. 05:30

Fotoklubben vill locka till sig yngre

Medelåldern i Vårgårda Fotoklubb är hög. I ett försök att locka till sig nya och yngre medlemmar satsar man nu på nybörjarkurser och på att bredda verksamheten. Höstverksamhet är i full gång hos Vårgårda Fotoklubb, som alltså försöker bredda sig.

Kristianstadsbladet - 22 feb 14 kl. 09:28

Inga fler nybörjare på lärarprogram

Trots att antalet sökande till lärarutbildningarna steg påtagligt blev det bara försumbart fler nya lärarstudenter i höstas. Var tionde antagen började aldrig.
Behovet av lärare är stort och det talas mycket om hur viktigt det är att locka fler till lärarprogrammen.

BT - 22 feb 14 kl. 09:29

Inga fler nybörjare på lärarprogram

Trots att antalet sökande till lärarutbildningarna steg påtagligt blev det bara försumbart fler nya lärarstudenter i höstas. Var tionde antagen började aldrig. Behovet av lärare är stort och det talas mycket om hur viktigt det är att locka fler till lärarprogrammen.

Nya Wermlands Tidningen - 15 aug 14 kl. 19:00

Allt fler upptäcker kajakpaddling

Vid flertalet tillfällen under året har det i Friluftsfrämjandets regi arrangerats nybörjarkurser för kajakpaddling, under ledning av Johan Rudberg och Ann-Christine Nyström. Bland annat har deltagarna vart på turer i Harefjorden i Säffle och i Tösse skärgård..

Barometern - 21 mar 16 kl. 13:50

Gratis nybörjargolf gav eko på en nationell nivå

Möre Golfklubb valde att satsa på gratis nybörjarkurser. Nu får initiativet positiv respons från Svenska Golfförbundet..

YLE - 17 mar 15 kl. 16:37

Fler nybörjarplatser på ÅA, Hanken testar nybörjarkvoter

Högskolorna i Åbo kan ta emot fler studerande i höst tack vare fler studieplatser, skriver Turun Sanomat. Åbo Akademi hör till de läroinrättningar som tilldelats fler studieplatser enligt beslut från Undervisnings- och kulturministeriet. Yrkeshögskolor erbjuder i år cirka 25 000 och universitet cirka 18 000 nybörjarplatser.

Magazin24 - 10 dec 14 kl. 11:11

Fler och fler hittar till boxningen i Köping

BOXNING Det är knappt någon lugn stund i boxningslokalen i Köping. Magazin24 gjorde ett besök hos BK Köping när det var nybörjarträning på måndagen. – I dag är det mer lek och träning eftersom det är nybörjare.

Kristianstadsbladet - 27 dec 12 kl. 10:31

Fler studenter på lärarlinjerna


Antalet nybörjare på lärarutbildningen ökade höstterminen 2012 jämfört med höstterminen 2011. Nära 9 300 påbörjade lärarutbildningen mot 8 300 ett år tidigare. Flest nybörjare hade utbildningen till förskollärare, enligt en analys från Högskoleverket.

HBL - 10 jul 14 kl. 04:14

Allt fler finländare kan simma – ändå drunknar folk som förr

Andelen simkunniga i Finland ökar stadigt, men sakta. Sämst är simkunnigheten bland 55-åringar och äldre, av dem kan endast varannan simma 200 meter. Det svala vädret i juni påverkar inte antalet drunkningsolyckor på årsnivå.

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 16:49

Många nybörjare på årets FN-rollspel

Foto: Bosse Nilsson
Årets FN-rollspel på Söderport är i full gång. Omkring 200 elever iklär sig under tre dagar rollen som diplomater för att rösta i viktiga och aktuella frågor.
Det kryllar av svarta kostymer, militäruniformer och färgglada hattar i Söderports korridorer.

Fler nyheter från YA

YA - Igår: 15:42

Ballonger och bandvagnar på marknad

Efter vad som känts som ett evigt regnande bjöd lördagen till och med på solglimtar och en del hel Skurupsbor passade på att besöka höstmarknaden i Folkets park..

YA - I förrgår: 06:00

Här skolas de unga fyrbenta stjärnorna

Camilla Axelsson är tjejen vars första ord var ”häst” och som vid tio års ålder höll ridlektioner för kompisarna. Idag driver hon stallverksamhet i Slimminge, rider in 60 hästar varje vinter och kan dessutom stoltsera med att ha plockat hem fem av sex topplaceringar i senaste unghästchampionatet i Flyinge. .

YA - I förrgår: 15:26

Dags igen för spökparad genom byn

YA - I förrgår: 15:20

Lottakåren bjuder in till föredragskväll

På tisdag kväll, den 22 oktober, bjuder Skivarps lottakår in till föredrag och fika i församlingshemmet. .

YA - I förrgår: 15:00

Skolelever hjälper Lions fixa lussestämning

Det blir än en gång skoleleverna på Hallenborgskolan som fixar luciatåg till Lions populära arrangemang. Men någon klassisk luciauttagning blir det inte i Skurup i år heller..

YA - 18 okt 19 kl. 00:01

Stor oro efter stök i högstadieklass

Efter en tids bråk och stök i en av högstadieklasserna på Prästamosseskolan anmäler nu föräldrarna till elever i klassen skolan till Skolinspektionen. Som dock bollar över utredningsansvaret till kommunen..

YA - 17 okt 19 kl. 21:30

Rattfylleri: Påstod sig ha druckit whisky efter olycka

När den 57-årige mannen körde av vägen blev han så chockad att han bad hustrun komma med en flaska sprit så att han kunde få några klunkar. Åtminstone är det så han förklarar sina 0,63 promille alkohol i blodet strax efter olyckan. .

YA - 17 okt 19 kl. 16:14

Målat föräldraskap visas på biblioteket

Malmökonstnären Nike Åkerberg är i full färd med att hänga upp ett tiotal av sina verk på Skurups bibliotek. .

YA - 17 okt 19 kl. 13:36

Liga stjäl inredning i dyra BMW-bilar

Tre exklusiva bilar har fått oönskat besök under natten till torsdagen. Det är BMW-bilar på flera adresser i Skurup som utsatts för stölder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.