Nyteknik > Teknik

Tuesday, 22 October, 01:33

Nyteknik - 10 okt 19 kl. 06:00

”Jag vill knuffa industrin framåt”Inom fem år blir återvunna material en verklig massindustri. Det tror Steven Cheung, grundare av Recyctex, som har gjort återvunna tyger åt bland annat H&M, Tretorn och Zara..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Steven Cheung, Recyctex, Zara

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill knuffa, industrin, framåt
Hela Gotland - 05 jul 18 kl. 12:45

Domprosten om omdebatterade händelsen: "Jag fick knuffa mig fram"

Mats Hermanssons beslut att stoppa ett oannonserat tal om integration med hjälp av domkyrkans klockor har fått stor uppmärksamhet i både traditionella och sociala medier..

Hela Gotland - 05 jul 18 kl. 12:45

Domprosten: "Jag fick knuffa mig fram"

Mats Hermanssons beslut att stoppa ett oannonserat tal om integration med hjälp av domkyrkans klockor har fått stor uppmärksamhet i både traditionella och sociala medier..

Newsmill - 21 dec 11 kl. 19:56

Nymoderaternas beröringsskräck för industrin håller på att gå över

http://www.newsmill.se/trackback/41829Newsmill Analys: Socialdemokraterna och Moderaterna är plötsligt helt eniga i synen på hur livet ska gå vidare efter Saab.

Sydsvenskan - 29 dec 11 kl. 06:30

Forskare: Industrin tjänar på öppenhet

Industrin måste samarbeta mer så att vi får bättre och miljövänligare förpackningar, sen kan de tävla om innehållet. Det säger Märit Beckeman som har doktorerat på vilka möjligheter det finns för innovationer i livsmedelsbranschen.
Hon har en bakgrund inom både livsmedels- och förpackningsindustrin och har sett hur de två ofta har arbetat parallellt istället för gemensamt och hur lite handeln är inblandad i diskussionen.

YLE - 16 jul 15 kl. 05:40

Industrin blomstrar - Vasa stad sparar

Vasas ekonomiska region är bäst i landet. Samtidigt går Vasa stad kraftigt på minus. Hur är det möjligt?

BT - 05 mar 11 kl. 08:59

Unga ratar industrin- men på fel grunder

Ungdomars bild av industrin är en ödesfråga för Västsverige. Egentligen för hela Sverige. Problemet är att deras bild inte stämmer med verkligheten.

Skånskan - 18 okt 19 kl. 12:28

Rånare hotade knuffa ut tioåriga flickor framför bilar

Malmö Två tioåriga flickor utsattes på torsdagen för ett rånförsök, där två äldre flickor hotade att knuffa ut dem i trafiken om de inte gav dem deras mobiltelefoner.Rånförsöket inträffade i hörnet Östra Rönneholmsvägen och Fersens väg vid 17-tiden på torsdagen. Två tjejer, som beskrivs vara i 16-årsåldern, gick fram till de båda tioåriga flickorna och krävde att de skulle lämna över sina mobiltelefoner, annars skulle de kasta ut dem i gatan.

Kristianstadsbladet - 26 mar 11 kl. 05:02

Få unga lockas av industrin

Industrin skriker efter kvalificerad personal, men finns inget större intresse.
BROMÖLLA/SÖLVESBORG. Enligt Skolverket läser två procent av eleverna på gymnasiet industriutbildningar.

Cornucopia - 13 sep 15 kl. 12:24

SD går framåt på flyktingtragiken - telefonintervjuers metodik kritiseras

Efter att media massivt påmint svenska folket att det kommer ökande strömmar asylsökande till Sverige och Europa, den sk flyktingkatastrofen, går nu SD fortsatt framåt i de senaste opinionsundersökningarna. Samtidigt kommer det kritik mot telefonbaserade opinionsundersökningar från tankesmedjan Det goda samhället, där man menar att dessa blir allt mindre relevanta när en dissidentopinion ökar.

Det lär inte ha undgått någon som alls följer nyheterna att det kommer asylsökande till Europa och till Sverige.

TA - 02 maj 13 kl. 10:11

Trögare för industrin


Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i april till 49,6, jämfört med 52,1 månaden före."Nedgången var bred och samtliga delindex gav ett negativt bidrag till PMI-totalt under månaden", skriver Swedbank och Silf, som tar fram inköpschefsindex, i ett pressmeddelande.Inköpschefsindex bygger på intervjuer med cirka 200 inköpschefer inom tillverkningsindustrin.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Forskarna: Vår metod kan korrigera nästan alla genetiska sjukdomar

Nära 90 procent av alla ärftliga sjukdomar kan korrigeras med en ny mer exakt metod för genredigering. Det påstår forskare vid MIT och Harvard..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Volvo investerar i cybersäkerhet från Israel

Med allt fler uppkopplade lastbilar ökar behovet av att skydda dem mot hackerattacker. Därför investerar nu Volvo i ett israeliskt säkerhetsföretag..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Forskarna: ”Prime editing” bättre än Crispr-Cas9

Det finns ett mer exakt sätt att redigera gener än gensaxen Crispr-Cas9 menar forskare vid MIT och Broad Institute. De kallar sin nya metod för ”prime editing”..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Fri fart på autobahn överlevde omröstning

På initiativ av miljöpartiet De gröna röstade tyska förbundsdagen om att slopa den fria farten på autobahn, med 130 km/h som ny maxhastighet. Det blev ett rungande nej..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Investering i smart underhåll ger ökat värde

En studie från Chalmers Tekniska högskola gör gällande att underhållsarbetet inom svensk industri i dagsläget har en årlig ekonomisk påverkan på 6 % av den totala omsättningen, det vill säga närmare 177 miljarder kronor..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Uppgifter: Elbilsleveranser försenas för att mildra utsläppsböter

Bilimportören håller på laddbara bilar för att mildra eller helt undkomma böter när EU:s utsläppsregler aktiveras nästa år, enligt uppgifter..

Nyteknik - 12 timmar sedan

USA-myndighet: ”Det finns ingen klimatkris”

Den amerikanska myndigheten Bureau of Land Management fick i uppdrag att miljögranska planer på oljeborrning i Alaska. Resultatet: Grönt ljus för det mest omfattande exploateringsförslaget..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Tre kronor i skatt på plastbärkassar

Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen. Och 30 öre kommer varje liten plastpåse du brukar ha frukt och grönsaker i att kosta..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Vattenfall tvingas lägga ned vindkraftsprojekt efter tio år

Vattenfall och Wallenstam med det gemensamma bolaget Taggen Vindpark AB avbryter ett vindkraftsprojekt i havet utanför Sölvesborg, enligt ett pressmeddelande. Försvarsmakten som har ett skjutfält nära området godkänner inte projektet..

Nyteknik - Igår: 06:00

Sveriges hemligaste myndighet rymmer många spionskatter

Världens äldsta kryptomaskin, en serie Enigmor och signalspaningsutrustning från den nedskjutna DC-3:an. Hos Sveriges hemligaste civila myndighet ryms ett litet museum fyllt av spionskatter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.