Realtid > Ekonomi

Thursday, 24 October, 07:26

Realtid - 10 okt 19 kl. 06:05

Bättre information om hyresåtaganden krävs En av de största redovisningsförändringar någonsin i börsbolagen är den nya standarden IFRS 16, som kräver en skuldberäkning av fasta hyresåtaganden. Här måste börsbolagen bli bättre.  Det skriver Peter Malmqvist, chefsanalytiker på Aktiespararna..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
IFRS, Peter Malmqvist, Aktiespararna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre informationom , hyresåtaganden, krävs
Regeringen - 02 feb 18 kl. 13:56

Åtaganden i EU-handslagen

Åtaganden i EU-handslagen tas fram efter aktörernas egna förutsättningar och identifierade behov. Det innebär att åtaganden vid varje EU-handslagstillfälle ser olika ut. Gemensamt för alla EU-handslag är att de ska innebära en ambitionsökning i organisationens EU-relaterade arbete.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 15 kl. 04:00

Ökade krav på snabb och korrekt information i kris.

Två uppmärksammade händelser i Helsingborg i närtid:Militärer övar på Berga industriområde i norra Helsingborg. Helikoptrar flyger i området och skottlossning från automatvapen hörs nattetid. Många människor blir oroliga och larmar polis och medier.

HBL - 13 dec 12 kl. 11:06

SRV: Riksdagen fick tillräcklig information om ESM

Statens revisionsverk anser att Finansministeriet har gett riksdagen riktig och trovärdig information om de finansiella stabiliseringsarrangemangen i Europa. Under sin revision upptäckte verket dock att informationen är så splittrad att det är svårt att få en helhetsbild av ansvarsförbindelserna och riskerna i samband med eurokrisen. Det som gör det svårt att skapa sig en bild av Finlands totala åtaganden och risker är de indirekta ansvar som påförs Finland via Europeiska centralbanken..

HBL - 02 feb 15 kl. 16:16

Seppälä blir familjebolag igen

Stockmann säljer förlustbringande sorgebarnet Seppälä till klädkedjans vd Eveliina Melentjeff som är övertygad om att hon kan få klädkedjan på rätt kurs. På grund av dyra hyreskostnader blir Helsingfors centrum helt utan Seppälä-affärer. På måndagen kom beskedet att Stockmann har hittat en köpare till Seppälä som har gjort miljonförluster de senaste åren.

DI - 24 maj 16 kl. 10:03

Miljardnota för Spotifys nya Stockholmskontor

Spotify antyder ofta att man kan minska andelen medarbetare i Sverige om inte villkoren för techbolag förbättras. Men årsredovisningen vittnar om nya hyresåtaganden i Stockholm i miljardklassen, avslöjar Di Digital..

Realtid - 14 okt 19 kl. 16:45

Analytiker tar IFRS 16 med ro

Medan Aktiespararnas chefsanalytiker Peter Malmqvist vill se bättre rapportering från börsbolagen om ändrad redovisningsstandard om hyresåtaganden är aktieanalytiker inte lika oroade. .

SmålandsPosten - 17 dec 13 kl. 05:49

Överskott ska gå till fastighetsunderhåll

Allianspolitikerna i Växjö tycker tydligen att det inte är nog att hyres­gäster i genomsnitt betalar cirka 2 000 kronor mer varje månad i hyra i jäm­förelse med boende i annan ägande­form. Det är resultatet av alliansens statliga bostadspolitik?–?

Dagens PS - 19 sep 17 kl. 07:00

Krönika: Kaffe, molnet och riskerna

PS krönikör ser likheter mellan kokhett kaffe och företag som bränner sig.
I och med familjeliv och vardag försöker jag några dagar i veckan börja jobba när alla andra fortfarande sover. En morgon när jag kom till kontoret tidigt och väckte kaffeautomaten till liv insåg jag att jag råkade fylla på för mycket kaffe i muggen.

Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 07:14

Ta ert ansvar, inför obligatorisk hälsokontroll

Foto: Erik Svensson

Till migrationsminister Tobias Billström (M), socialminister Göran Hägglund (KD) och barn/äldre-minister Maria Larsson (KD).Migrationsverket och Radan Fastigheter AB, bjöd på informationsmöte den 5 juni med anledning av före detta sanatoriet Broby Sjukhus nyöppnande som asylförläggning.Anmärkningsvärt av Migrationsverkets lämnade information, att endast 35–40 procent genomgick en hälsokontroll.

Kristianstadsbladet - 09 jun 14 kl. 07:11

Miljöpartist vill ha ny politisk organisation

Foto: Tommy Svensson
Arvoderade gruppledare, men bort med extra arvoden till heltidsarvoderade politiker. Det förslaget läggs nu fram i en interpellation av Miljöpartiet.
Peter Groth (MP) har tidigare motionerat om en ny politisk organisation.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 45 minuter sedan

Så byggde Carl Armfelt och Erik Sprinchorn upp Tin fonder

Stjärnförvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn berättar om resan från lanseringen av fonden Core Ny Teknik till nästa steg då duon ska skapa ett fondbolag med fler fonder. "Just nu lägger vi tid på att bli ett fondbolag", säger duon..

Realtid - 1 timme sedan

"Dags att belysa fondernas likviditetsrisker"

Att stänga fonder för uttag, så kallade ”gatings” sker typiskt sett i samband med att många investerare gör stora uttag samtidigt. Att genomföra dessa försäljningar har visat sig vara svårt och det sätter återigen likviditeten i fondernas underliggande innehav i rampljuset. Det skriver Sean Hamilton George, investeringschef på Strukturinvest Fondkommission..

Realtid - 14 timmar sedan

”Stor potential på den kinesiska aktiemarknaden”

Handelskriget till trots, Joseph Wat, som förvaltar Atlantis Asian Fund, är ändå optimistisk. ”Du köper bäst när det finns blod på gatorna och säljer när det har lugnat ned sig”..

Realtid - 15 timmar sedan

”Det legala och det kommersiella måste samspela”

Advokatbyrån Synch är legal rådgivare till börsaktuella Reforce International, som nyligen tog in 51 miljoner kronor i en uppmärksammad finansieringsrunda. Utmaningen handlar om att koordinera en mängd intressen – legala, kommersiella, ägare och investerare – berättar Synchs teamchef Dan Örnfjäder..

Realtid - 16 timmar sedan

Därför har Öhman Fonder gått över till hållbar förvaltning

Öhman Fonder, som haft hållbarhetsinriktning under många år, hade vid halvårsskiftet fullt ut integrerat hållbarheten i all sin förvaltning, säger bolagets ordförande Johan Malm och vd Jamal Abida Norling..

Realtid - 17 timmar sedan

"Vi agerar givetvis för våra kunder och ägares bästa"

Med anledning av regeringens förslag ”En effektivare flytträtt av försäkringssparande” har tonläget skruvats upp ordentligt hos en del mindre aktörer i branschen. Avanza skriver i sitt något tekniska debattinlägg om hur flytträtten bäst ska gynna deras egen balansräkning. Det skriver Skandias pensionsekonom Mattias Munter i en replik..

Realtid - 17 timmar sedan

"Robur är inte till salu"

Kapitalförvaltargruppen Carneo vill köpa en stor nordisk kapitalförvaltare, men Swedbank är i alla fall inte intreserad av att sälja Robur. Det säger bankens vd Jens Henriksson till Realtid..

Realtid - 19 timmar sedan

800 jobb bort på Handelsbanken

UPPDATERAD Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800, inklusive konsulter, i samband med det omstruktureringsprogram som banken presenterade i dagens delårsrapport..

Realtid - 19 timmar sedan

Softbank tar över Wework

Weworks grundare och tidigare vd lämnar alla uppdrag i kontorshotellbolaget för att säkerställa bolagets överlevnad genom att Softbank tar över kontrollen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.