SVT > Kultur

Thursday, 24 October, 01:55

SVT - 10 okt 19 kl. 06:00

De kan få Nobelprisen i litteratur 2018 och 2019I sviterna av Svenska Akademiens kris beslutades att 2018 års Nobelpris i litteratur skulle skjutas upp. Detta eftersom man förlorat både anseende och ett stort antal ledamöter. Nu är Svenska Akademien fulltalig igen och både 2018 och 2019 års pristagare ska utses klockan 13.00 i Börshuset i Stockholm..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nobelprisen, Svenska Akademiens, Nobelpris, Svenska Akademien, Börshuset, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De kan , Nobelpriseni , litteratur, 2018och , 2019
Trelleborgs Allehanda - 10 okt 19 kl. 13:23

Klart: De får nobelprisen i litteratur 2018 och 2019

Efter ett års uppehåll meddelades på torsdagen vem som får nobelprisen i litteratur 2018 och 2019 – Olga Tokarczuk samt Peter Handke. .

Expressen - 10 okt 19 kl. 16:49

NYHETSDAGEN: Olga Tokarczuk och Peter Handke får Nobelprisen i litteratur 2018 och 2019 • Erdogans nya hot mot Europa efter attacken • Uppsalas kris – går upp i stabsläge: ”Alarmerande”

Den polska författaren Olga Tokarczuk tilldelas Nobelpriset i litteratur 2018.Författaren Peter Handke från Österrike tilldelas 2019 års pris.***Minst 109 personer har dött efter att Turkiet gått in med militär i norra Syrien.

Barometern - 10 okt 19 kl. 13:03

Just nu: De får Nobelprisen i litteratur

Svenska Akademien har presenterat 2018 och 2019 års Nobelpristagare i litteratur. 2018 års pris går till den polska författaren Olga Tokarczuk. 2019 års pris går till den österrikiska författaren Peter Handke..

Länstidningen i Jämtland - 10 okt 19 kl. 13:06

Efter krisen – nu är det klart: Här är årets dubbla Nobelpristagare i litteratur

Olga Tokarczuk och Peter Handke får Nobelpriset i litteratur 2018 och 2019..

Aftonbladet - 10 okt 19 kl. 12:10

Nobelpriset i litteratur 2018 och 2019

Aftonbladet - 10 okt 19 kl. 12:10

De får Nobelpriset i litteratur 2018 och 2019

SVT - 10 okt 19 kl. 12:39

Nobelprisen i litteratur tillkännages

Två Nobelpris i litteratur kommer att delas ut för första gången sedan 1966. Efter att Svenska Akademien genomgått sin värsta kris någonsin sköts 2018 års pris upp. Nu står det snart klart vilka som får 2018 och 2019 års litteraturpris..

Skånskan - 10 okt 19 kl. 13:01

De får Nobelprisen i litteratur

Kultur Äntligen! På onsdagen tillkännagavs pristagarna till både fjolårets och årets Nobelpris i litteratur. Det blev Olga Tokarczuk från Polen och Peter Handke från Österrike som tilldelades priserna.

YLE - 10 okt 19 kl. 06:06

Vilka två författare får Nobelpriset i litteratur? Se vår direktsända Nobelstudio klockan 13.40

I dag kungörs vilka två författare som tilldelas Nobelprisen i litteratur för år 2018 och 2019..

YLE - 10 dec 16 kl. 16:00

Nobelprisen delades ut i Stockholm - nu inleds banketten. Se direkt på Arenan!

Nobelprisen i fysik, kemi, medicin och litteratur samt ekonomipriset delades ut i Stockholm i kväll. Kung Carl Gustav överräckte Nobelprisen i Stockholms konserthus. Nobelbanketten äger rum i Stockholms stadshus.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Östgötateatern överklagar beslut om robot

Arbetsmiljöverket förbjöd i slutet av september Östgötateatern från att använda en industrirobot i nycirkusföreställningen The last fish. Nu överklagar teatern beslutet till Länsrätten i Linköping, skriver tidningen Arbetarskydd..

SVT - 8 timmar sedan

Valet av Handke: Går det att skilja på verk och person?

Valet av Peter Handke har väckt liv i debatten om det går att skilja på verk och person. Handke anklagas bland annat för att relativisera folkmordet i Srebrenica i en essä från 1996. Men Handke själv säger att han är ren litteratur.

SVT - 7 timmar sedan

Konstnärer i Hongkong: ”Konsten blir en form av nyhetsförmedling”

I spåren av demonstrationerna som sedan fem månader tillbaka rasar i Hongkong har den aktivistiska konströrelsen fått nytt liv. Konstnärer deltar med gatukonst, musik och satirteckningar i protesterna och ställer krav på demokratiska reformer. Men vad är det som driver den unga generationens konstnärer och vilka möjligheter har de att påverka?.

SVT - 8 timmar sedan

Protestaktion mot Akademien hålls på torsdag

Samtidigt som Svenska Akademien sammanträder på torsdagen hålls en protestaktion utanför Börshuset i solidaritet med organisationen Srebrenicas mödrar, skriver Dagens nyheter..

SVT - 8 timmar sedan

Nya villkor för public service klubbat i riksdagen

Riksdagen beslutade idag om de kommande villkoren och riktlinjerna för public service när de röstade ja till regeringens proposition. Sverigedemokraterna var det enda partiet som röstade emot propositionen. Beslutet innebär bland annat att lokaljournalistiken ska stärkas och att public services kärnverksamhet ska utvidgas till internet..

SVT - 9 timmar sedan

Tre gripna för stöld av guldtoalett

Tre män har gripits för att ha stulit en toalettstol i 18 karats guld från ett brittiskt slott i september. Toaletten, som är ett konstverk av konstnären Maurizio Cattelan, är dock fortfarande försvunnen..

SVT - 12 timmar sedan

”Ljusets poet” Ingo Maurer är död

Den legendariska, tyska designern Ingo Maurer – med smeknamnet ”ljusets poet” – dog i förrgår i sitt hem i Munchen 87 år gammal. En stor förlust för designvärlden enligt Deyan Sudjic – chef för Designmuseet i London – som i en tweet beskriver Maurer som seklets mest innovativa och kreativa ljusformgivare. Inte illa för en tysk fiskarson som på grund av kriget bara fick gå sex år i skolan..

SVT - 13 timmar sedan

Svenska Akademien: Busringningen kom inte inifrån Börshuset

Någon busringde den irländske författaren John Banville med beskedet att han vunnit Nobelpriset i litteratur och sa sig vara från Svenska Akademien. När John Banville ringde tillbaka på det nummer busringarens ringde från hamnade han på Svenska Akademiens kansli, men samtalet kommer inte därifrån, säger ständige sekreteraren Mats Malm..

SVT - 13 timmar sedan

Advokaten: ”Vi ser fram emot en prövning i Högsta domstolen”

Frej Larsson döms i Hovrätten för hot mot tjänsteman efter en Instagrambild och en rad i en låttext. Nu meddelar rapparens advokat Viktor Banke att de kommer att överklaga domen till Högsta domstolen..

SVT - 14 timmar sedan

Hovrätten dömer Frej Larsson för hot mot tjänsteman

För ett år sedan friades rapparen Frej Larsson av Stockholms tingsrätt efter att ha åtalats för hot mot tjänsteman. En text till en Instagrambild och en rad i en låttext utgjorde hot mot en polis som Larsson haft en konflikt med, ansåg åklagaren som överklagade den friande domen till hovrätten. Hovrätten ändrar nu domen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.