SR > Vetenskap

Friday, 18 October, 23:50

SR - 10 okt 19 kl. 06:02

Många kvinnor behandlas illa vid förlossningEn ny omfattande studie i tidskriften The Lancet visar att var tredje kvinna upplevde fysiska eller psykiska övergrepp vid sin förlossning i fyra olika låginkomstländer..
Läs mer på SR
Läs mer om:
The Lancet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många kvinnor, behandlas, illavid , förlossning
GöteborgsPosten - 29 apr 17 kl. 05:00

Stor skillnad i vården efter förlossning

Vilken vård kvinnor erbjuds efter förlossning beror på var i landet de bor. På Östra sjukhuset råder så väl tids- som platsbrist vilket medför att familjer separeras och kvinnor lämnas vind för våg om de drabbas av psykisk ohälsa. I Borås och Varberg är situationen en annan..

Dagens Medicin - 18 jul 18 kl. 12:07

Färre kvinnor brister vid förlossning

Andelen allvarliga bristningar vid förlossningar minskar i både riket och i Stockholm, visar statistik.  .

YLE - 09 okt 14 kl. 18:00

Demonstrera med pop up-förlossning

I morgon, fredag (10.10), kan du se en solstol utanför S-market i Ingå. I solstolen ser du kanske en höggravid kvinna.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 06:00

Låt utländska kvinnor göra abort till subventionerat pris i Stockholm

INTERNATIONELLA ABORTRÄTTSDAGEN Varannan minut dör en kvinna i samband med graviditet, förlossning och osäkra aborter i världen. Därför bör våra politiker i Stockholms landsting stå upp för vår starka abortlagstiftning genom att erbjuda utländska kvinnor abort till subventionerad kostnad. Det bör även gälla kvinnor som är på tillfälligt besök i Sverige, samt säkra resurser så att papperslösas rätt till abort efterlevs även i praktiken, skriver Hanna Navier.

Skånskan - 19 apr 18 kl. 14:07

Nyskapande på scen om graviditet och förlossning

scen/recension SCEN
Rosemarys Babyshower
Scen: Potatopotato, Malmö, 19/4 2018
Idé, koncept, regi: Paulina Göth, Jenny M Jensen
Ljusdesign och scenografi: Kerstin Weimers
Röstverk: Zofia Åsenlöf Dramaturgi: Helena Engberg, Freja Hallberg och Linda Forsell
Maskdesign och konstruktion: Tina Tinouschka Nilsson På scen: Paulina Göth, Jenny M JensenGraviditet och förlossning som en existentiell upplevelse för den som ska föda. Det ville skådespelarna Jenny M Jensen och Paulina Göth undersöka och skapade Rosemarys Babyshower. Resultatet är en föreställning i två akter där allt från sång, dans, ljusprojektioner, monologer, dialoger, filosofiskt allvar och pricksäker humor samt en dos skräck används för att gå på djupet med dessa livsomvälva

NSD - 08 mar 13 kl. 15:04

Barn illa medtaget vid tvillingförlossning

Ett barn fick syrebrist och blev illa medtaget vid en tvillingförlossning på Sunderby sjukhus i Luleå i december i fjol..

Alliansfritt Sverige - 14 feb 14 kl. 13:57

Hur många fler skall behöva uppleva en stressfylld förlossning innan Filippa Reinfeldt lyfter blicken från Instagram?

Att det råder kris i förlossningsvården i Stockholm kan vid det här laget inte har undgått någon. Även Filippa Reinfeldts alltmer taffliga försök att prata bort krisen kan också ses som allmän kännedom. Hon har försökt lösa krisen med smicker, skylla på såssarna, på barnmorskorna själva, bett barnmorskorna sluta jobba om de skall klaga så mycket, sticka barnmorskorna tusen kronor extra för varje förlossning de utför och sist men inte minst, påstå att krisen ”inte är någons fel”.

SVT - 22 jun 14 kl. 17:49

Fler kvinnor drabbas av tarminkontinens efter förlossning

Många kvinnor drabbas av tarminkontinens efter en förlossning. Hela 13 procent har fortfarande problem 20 år efter att man fött visar ny svensk forskning. Och antalet kvinnor som drabbas av djupare bristningar ökar..

SvD - 17 apr 17 kl. 21:00

Socialstyrelsen: Brister i vården efter förlossning

Dålig kontinuitet i vården, risk att psykisk ohälsa inte upptäcks och en otydlighet kring vart kvinnor som upplever problem efter sin förlossning ska vända sig. Vår nya kartläggning visar på en rad brister i vården av kvinnor som har fött barn, skriver Olivia Wigzell och Emma Lindgren, Socialstyrelsen..

DN - 09 jun 18 kl. 05:00

Hemförlossning ökade efter stängning av små förlossningsenheter

I landstinget finns 22 barnmorskor som har landstingets godkännande att utföra hemförlossning. Bland förlossningsläkarna är stödet lågt. Liisa Svensson, en av barnmorskorna, tycker att det är viktigt att möjligheten till landstingsfinansierad hemförlossning får finnas kvar.

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Lokalt anpassade arter i tropiska vatten minskar mest

En stor internationell studie har kartlagt hur världens förlust av biologisk mångfald varierar lokalt..

SR - 15 timmar sedan

Allt mindre antibiotika säljs till djur

Antibiotikaförsäljningen till djur fortsätter att sjunka i flera europiska länder, enligt en rapport från den Europeiska läkemedelsmyndigheten..

SR - 17 timmar sedan

Forskare protesterar mot titel på ny EU-kommissionär

Den första november tillträder den nya EU-kommissionen. Men många är upprörda över att ordet forskning inte längre finns med i titeln på den kommissionär som ska ansvara för just forskning..

SR - 17 timmar sedan

Katter signalerar vad de vill med tonläget – precis som människor

Det är inte bara vi människor som kommunicerar med språk. Katter gör det också. Nu visar färska forskningsresultat att katter använder samma biologiska koder som människor när de kommunicerar..

SR - Igår: 15:51

Ljus framtid för knölvalen

Det kommer goda nyheter från Atlantens djupa vatten. Återhämtningen tycks nämligen gå bra för knölvalarna i sydvästra Atlanten..

SR - Igår: 14:43

Allt färre små barn i världen dör

Barnadödligheten i världen har gått ner kraftigt, det visar en stor studie i veckans nummer av Nature..

SR - Igår: 13:07

Regeringens experter vill se mer forskning om slutförvaring av kärnbränsle

Regeringens vetenskapliga experter i Kärnavfallsrådet är inte nöjda med Svensk kärnbränslehanterings nya utredningar om slutförvaret för använt kärnbränsle..

SR - Igår: 06:00

Massage lugnar effektivast vid demens

Massage och beröring kan vara fungera bättre än läkemedel för att lugna en person som drabbats av demens..

SR - I förrgår: 11:00

Så placerar du dina pensionspengar klimatsmart

De flesta svenskar som har en premiepension har pengar investerade i fossila bränslen och en del andra branscher som kan uppfattas som etiskt tveksamma. Men det går att göra hållbara val även där..

SR - I förrgår: 06:00

Brandfiltar testas som skydd för hela hus

Enorma brandfiltar skulle kunna bli en framtida lösning för att skydda hus från kraftiga skogsbränder menar amerikanska forskare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.