SR > Vetenskap

Tuesday, 22 October, 03:33

SR - 10 okt 19 kl. 06:03

Oväntat lång tid för lungorna att återhämta sig vid ett rökstopp Att sluta röka innebär stora hälsovinster, men en ny studie visar att verkar ta längre tid för kroppen att återhämta sig än vad tidigare forskning visat..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oväntat, lång, tidför , lungornaatt , återhämtasig vid , ett rökstopp
Nyteknik - 07 okt 19 kl. 16:59

Skoda om elbilar: ”Väntat för att kunna leverera något prisvärt”

Sent på bollen, men inte efter konkurrenterna. Enligt produktchef Stefan Nygren har Skoda bidat sin tid i elektrifieringsracet. ”Vi har väntat på en tid då vi kan erbjuda mycket för pengarna”, säger han till Ny Teknik..

SR - 08 nov 17 kl. 23:00

Oväntat stor risk för återfall i bröstcancer

Kvinnor med hormonell bröstcancer riskerar återfall oväntat lång tid efter avslutad behandling, enligt en studie där Karolinska institutet har medverkat..

Nya Wermlands Tidningen - 25 sep 12 kl. 07:30

Delårsrapporten tog oväntat lång tid

En delårsrapport som visar plus och en prognos för hela året som visar på 11,3 miljoner kronor plus, kan det bli särskilt lång debatt om den i kommunfullmäktige? Jodå, när kommunfullmäktige i Degerfors på måndagskvällen hade sitt sammanträde, så tog den frågan 1,5 timmar och innehöll också en ajournering..

Sydsvenskan - 18 jul 13 kl. 06:30

Palm funderade över hur han hade upplevt sina sista ögonblick. Panik över att inte kunna andas? Kunde spädbarn ha sådana känslor? Eller hade han lugnt somnat in när lungorna fylldes av det kalla vattnet?

Kapitel 16Strax före sex ringde Vetter. Pojken hade varit vid liv då någon burit honom till dammen och tryckt ned den lilla kroppen i det smutsiga och kalla vattnet. Alltså mord, alternativt dråp.

BT - 31 okt 14 kl. 11:18

Trygghet i livets sista tid

Pirkko Polbäck vet att hon troligen bara har några få månader kvar att leva, men döden skrämmer henne inte. ”Nu när jag inte längre behöver kämpa mot cancern så känner jag mig befriad, nästan lycklig i vissa stunder”, säger hon. I somras beslutade 64-åringen att tacka nej till ytterligare cytostatikabehandlingar för att förlänga livet.

YLE - 23 mar 15 kl. 05:33

Sportfiskarna har väntat på laxtrappor i Svartån i 30 år

Sportfiskare i Raseborg är glada över att planerna för fiskvägar går framåt. Framtida laxfiske kan locka turister till regionen.
Hardy Granström säger att sportfiskarna väntat i 30 år på att laxarna ska återvända.

YLE - 23 mar 15 kl. 05:33

Sportfiskarna har väntat på fiskvägar i Svartån i 30 år

Sportfiskare i Raseborg är glada över att planerna för fiskvägar går framåt. Framtida laxfiske kan locka turister till regionen. Sportfiskare Hardy Granström från Raseborg har länge hoppats på att laxen ska återvända till Svartån.

Dagens PS - 18 jul 19 kl. 07:09

Nordea sämre än väntat: ”Inte tillfredsställande”

Nordea Banks vinst har inkommit sämre än väntat. Rörelseresultatet var 5,2 procent lägre än vad marknaden förväntat sig. Storbanken skall se över sina mål och Nordea-chefen uppger att det behövs ytterligare åtgärder för att stärka resultatet.

Nyhetskanalen - 26 okt 12 kl. 15:28

Oväntat hög USA-tillväxt kan lyfta Obama

USA:s BNP steg 2,0 procent under tredje kvartalet jämfört med kvartalet före, enligt en preliminär beräkning från handelsdepartementet. Siffran kan på marginalen ses som positiv för president Obama, som på senare tid har tappat i opinionsstöd till republikanske utmanaren Mitt Romney.Uppgången var något större än väntat.

BT - 11 sep 14 kl. 10:31

"Oväntat starka jobbsiffror"

Cirka 371 000 av arbetskraften eller 7,8 procent var i augusti arbetslösa eller inskrivna i åtgärder, enligt Arbetsförmedlingens nya statistik. Det är 31 000 färre än för ett år sedan då arbetslösheten låg på 8,5 procent. - Det är mycket bättre än väntat, enligt Annika Winsth på Nordea.

Fler nyheter från SR

SR - 18 okt 19 kl. 14:56

Varför somliga får gåshud av musik och andra inte

Hur vi reagerar på musik är väldigt olika. Somliga får gåshud till viss musik, andra får aldrig det. Och det kan bero på skillnader i hjärnan..

SR - 15 timmar sedan

Kollektivt beteende upptäckt hos urtidsdjur

Sociala beteenden hos djur tar vi för självklart. Men fanns de redan hos de allra första djuren på jorden?.

SR - 16 timmar sedan

Därför rör sig silvermyran så snabbt

Silvermyran är världens snabbaste myra och lever i Saharaöknen. Den kan ta över 40 steg i sekunden, visar tyska forskare i en ny studie där de försökt lista ut varför den är så snabb..

SR - 21 timmar sedan

Nordsjöns botten kan snart bli begravningsplats för koldioxid

Storskalig lagring av koldioxid under Nordsjöns botten kan bli verklighet redan om fyra år. Flera storföretag har enats om att utveckla infångning av koldioxid som ska begravas under havsbottnen..

SR - 21 timmar sedan

USA tar hjälp av kinesisk parasit för att bekämpa kinesisk insekt

Delar av östra USA har drabbats av en invasiv insekt från Kina som hotar stora arealer av bland annat frukt- och bärodlingar. Parasitstekel kan bli lösningen..

SR - 18 okt 19 kl. 09:21

Lokalt anpassade arter i tropiska vatten minskar mest

En stor internationell studie har kartlagt hur världens förlust av biologisk mångfald varierar lokalt..

SR - 18 okt 19 kl. 08:24

Allt mindre antibiotika säljs till djur

Antibiotikaförsäljningen till djur fortsätter att sjunka i flera europiska länder, enligt en rapport från den Europeiska läkemedelsmyndigheten..

SR - 18 okt 19 kl. 06:00

Forskare protesterar mot titel på ny EU-kommissionär

Den första november tillträder den nya EU-kommissionen. Men många är upprörda över att ordet forskning inte längre finns med i titeln på den kommissionär som ska ansvara för just forskning..

SR - 18 okt 19 kl. 06:00

Katter signalerar vad de vill med tonläget – precis som människor

Det är inte bara vi människor som kommunicerar med språk. Katter gör det också. Nu visar färska forskningsresultat att katter använder samma biologiska koder som människor när de kommunicerar..

SR - 17 okt 19 kl. 15:51

Ljus framtid för knölvalen

Det kommer goda nyheter från Atlantens djupa vatten. Återhämtningen tycks nämligen gå bra för knölvalarna i sydvästra Atlanten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.