Expressen > Opinion

Tuesday, 22 October, 18:54

Expressen - 10 okt 19 kl. 06:00

Varför snålar regeringen i arbetet mot självmord?Självmord är den vanligaste dödsorsaken för män upp till 44 år. Stigma och okunskap bidrar till att självmord ofta reduceras till en vårdfråga. Men suicidprevention behöver pågå på alla samhällsnivåer och ges skäliga resurser, skriver de ideella organisationerna Mind, Suicide Zero och Spes..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Mind, Zero, Spes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför snålar, regeringeni , arbetetmot , självmord
Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 07:40

Oroande att antalet självmord ökar

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Antalet självmord i Sverige ökar för andra året i rad. Miljöpartiet i Skåne har släppt en rapport om just detta. Vi vill bland annat att Region Skåne tar initiativ till en nollvision för självmord, skriver tre skånska MP-politiker.

BT - 23 jul 12 kl. 10:58

Kunskap om självmord ska ökas

Kunskaperna om självmord bland barn och unga ska öka och tabun ska bort. Det är förhoppningen när Sverige nu testar en modell från Australien för att få färre unga att ta sina liv.
Medan självmord generellt följer en nedåtgående kurva i Sverige syns inte samma trend när det gäller barn och unga.

Barometern - 04 jan 14 kl. 11:12

Bättre samverkan kan hindra självmord

Ett nytt år har börjat med nya förhoppningar. Som landstingspolitiker hoppas jag att den psykiska hälsan ska förbättras i vårt län. Många mår så dåligt att man ser ett självmord som den sista utvägen.

YLE - 10 sep 14 kl. 12:45

Självmord är näst största orsaken till att unga dör

Årligen begår över 800 000 personer självmord i världen. Det visar Världshälsoorganisationen WHO:s nya rapport, som för första gången någonsin lyfter upp hur man kan förbygga självmord globalt. På onsdagen uppmärksammas den internationella suicidpreventiva dagen världen över.

Skånskan - 10 jul 16 kl. 15:10

Nollvision i Region Skåne mot självmord

MALMÖ Primärvården och kommunerna ska också erbjuda sina anställda utbildning i hur man ska bemöta suicidala personer. Dessutom har Region Skåne infört en nollvision och vill samarbeta med olika aktörer.– Vi har ett gemensamt ansvar för att ställa frågor och agera för att hjälpa medborgare som mår dåligt och har självmordstankar, säger regionrådet Anders Åkesson (MP), som är förste vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

SmålandsPosten - 12 nov 13 kl. 07:15

Mons Kallentoft: Vindsjälar

I kretsen av de svenska deckarförfattare som tydligt mutat in ett eget geografiskt område, är Mons Kallentoft kanske den allra mest generöse när det gäller att krydda sina romaner med lokala detaljer. Bland Linköpings stadsdelar, gator, krogar och omgivningar rör sig polisen Malin Fors nu för sjunde gången. Vindsjälar är den andra delen i en kvartett där de fyra elementen ska fungera som inspiration och sammanhållande tema.

Kristianstadsbladet - 20 jul 14 kl. 01:29

Ny myndighet kan stoppa självmord

En helt ny statlig myndighet skulle kunna minska självmorden i Sverige, anser företrädare för föreningen Mind och flera experter. De varnar också för att tabu kring frågorna kan leda till handlingsförlamning.
Riksdagen har fattat beslut om en nollvision för självmord, precis som för trafiken.

BT - 20 jul 14 kl. 01:29

Ny myndighet kan stoppa självmord

En helt ny statlig myndighet skulle kunna minska självmorden i Sverige, anser företrädare för föreningen Mind och flera experter. De varnar också för att tabu kring frågorna kan leda till handlingsförlamning. Riksdagen har fattat beslut om en nollvision för självmord, precis som för trafiken.

DN - 07 aug 17 kl. 09:41

Regeringen öppnar för kampanj mot självmord

Organisationen Suicide Zero vill att regeringen lägger mer resurser på att förebygga självmord. Socialminister Annika Strandhäll (S) är öppen för att diskutera en upplysningskampanj. – Vi behöver se betydligt allvarligare på den situationen vi har med självmord, säger hon till P1 Morgon..

SR - 07 aug 17 kl. 07:59

Regeringen öppnar för kampanj mot självmord

Organisationen Suicide Zero vill att regeringen lägger mer resurser på att förebygga självmord. Socialminister Annika Strandhäll (S) är öppen för att diskutera en upplysningskampanj. – Vi behöver se betydligt allvarligare på den situationen vi har med självmord, säger hon till P1 Morgon..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Jobbinvandringen gör oss 30 miljarder rikare

Istället för att motverka skuggsamhället vill Socialdemokraterna stoppa den jobbinvandring som gör oss tiotals miljarder kronor rikare varje år och som låter tiotusentals bristyrken fyllas, skriver Timbros Caspian Rehbinder..

Expressen - Igår: 18:05

Grisarna utsätts för systematisk tortyr

Kan man känna för mycket? Reagera för starkt då man ser djur systematiskt utsättas för tortyrliknande behandling? I sådana fall föredrar jag det framför att avtrubbas helt, skriver veterinärstudenten Felicia Hogrell..

Expressen - Igår: 06:05

Bensinen blandas ut – ändå höjs skatten

Om den höga bensinskatten motiveras av miljöskäl är det minst sagt märkligt att regeringen fortsätter att höja skatten trots att inblandningen av biobränsle gör både bensin och diesel mer och mer miljövänlig.Inblandningen riskerar även att medföra en ökad bränsleförbrukning, skriver Christian Ekström och Sofia Linder från Skattebetalarna..

Expressen - I förrgår: 07:15

Är du lönsam nog för nya cancervården?

Vinster från skolpengen plöjs ner i en offensiv för ökad privat finansiering av cancervård.En sjukvårdsfråga av större etisk dignitet än dagens flagranta brott mot Hälso- och sjukvårdslagen är svår att hitta, skriver forskaren John Lapidus..

Expressen - 18 okt 19 kl. 16:11

Ett ”smalare” public service vore förödande

Vi vill att den viktiga berättelsen om Sverige, en berättelse som är både bred och smal och som innefattar både fakta och fiktion, berättas av en svensk oberoende aktör och inte av exempelvis kinesiska mediekonglomerat, skriver journalistklubbarna vid SR och SVT..

Expressen - 19 okt 19 kl. 07:15

Arbetsinvandringen är ett vansinnigt system

Det finns bara en vinnare på oreda och kaos på arbetsmarknaden – och det är oseriösa aktörer.SD:s fientlighet mot fackliga skyddsombud är ett hot – ett annat är det helt vansinniga systemet med arbetskraftsinvandring vi har i dag, skriver Lena Rådström Baastad, partisekreterare (S)..

Expressen - 19 okt 19 kl. 07:00

Stämmer det att folkhemmet raseras?

Debattörerna från Hyresgästföreningen hävdar att folkhemmet raseras – men underbygger inte sin vredesartikel med några beräkningar. Här kommer relevanta siffror som jag tagit fram med grundliga studier, skriver Nils-Eric Sandberg..

Expressen - 18 okt 19 kl. 16:11

Högerns ”smala” public service vore förödande

Vi vill att den viktiga berättelsen om Sverige, en berättelse som är både bred och smal och som innefattar både fakta och fiktion, berättas av en svensk oberoende aktör och inte av exempelvis kinesiska mediekonglomerat, skriver journalistklubbarna vid SR och SVT..

Expressen - 18 okt 19 kl. 06:05

Avgrund mellan stat och kommun – SD har svaren

Regeringen tycks inte förstå att kommunerna utgör själva grunden för hela det svenska samhället. Med SD:s budget minskar konsekvenserna av den krissituation som regeringen har orsakat, skriver partiets samtliga kommunstyrelseordförande, Louise Erixon, Cecilian Bladh in Zito, Teddy Nilsson och Eric Berntsson..

Expressen - 17 okt 19 kl. 15:05

Här är välfärden som Centern har förstört

Annie Lööf förnekar inte att hennes och Centerpartiets politik gynnar rika män i Danderyd och Djursholm. Hon gör det inte eftersom det är sant, skriver Jonas Sjöstedt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.