YLE > Finland

Saturday, 19 October, 20:10

YLE - 10 okt 19 kl. 05:36

Åbolands teaterskola firar 10 år av kreativitet och skådespel: "Det har varit intensivt men jätteroligt"Åbolands teaterskola startade sin verksamhet september 2009 och nu firar man med utställning både i Pargas och i Åbo..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pargas, Åbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åbolands, teaterskola, firar10 , årav , kreativitetoch , skådespel, Det har varit intensivt men jätteroligt
YLE - 10 jun 17 kl. 08:55

Åboland för hundra år sedan: Åbolands sjukhus

Många åbolänningar har fötts på Åbolands sjukhus. Mycket har också hunnit hända i sjukhusets historia sedan huset byggdes 1950-talet. Tanken om ett sjukhus föddes redan i mitten av 1850- talet, då Carl-Gustav Eschner testamenterade sina pengar för att grunda Eschnerska Frilasarettet.

YLE - 16 dec 15 kl. 12:57

”Sjukvårdsdistriktet förstår inte vilken krutdurk Åbolands sjukhus är”

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt förstår inte vilken krutdurk de har att göra med när de forcerar fram beslut om Åbolands sjukhus. Det menar Åbopolitikern Christel von Frenckell-Ramberg från Svenska folkpartiet som är märkbart irriterad när hon möter direktören för sjukvårdsdistriktet Olli-Pekka Lehtonen i en direktsänd radiodebatt på onsdagsmorgonen. På tisdagskvällen fattade styrelsen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt beslutet att sätta tummen ner för en renovering och utvidgning av Åbolands sjukhus på dess nuvarande plats.

YLE - 08 feb 17 kl. 17:31

Sjukvårdsdirektören: "Åbolands sjukhus är ett av våra bästa brand"

Baserat på patientrespons så är Åbolands sjukhus en väldigt populär vårdinrättning och den är något som sjukvårdsdistriktets direktör Leena Setälä vill värna om. Samtidigt förelås förändringar i sjukhusets verksamhet. - En patientenkät med ett par hundra svarande visar att Åbolands sjukhus är populärt bland sina besökare, och vad patienterna tycker är viktigt, säger Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts direktör Leena Setälä.

YLE - 28 jan 14 kl. 05:23

Åbolands sjukhus vill sköta vården på svenska i Åboland

Åbolands sjukhus vill ta ett större ansvar för att sköta vården på svenska i regionen i framtiden. Reijo Grönfors, som är chefsläkare vid Åbolands sjukhus, säger att både vårdreformen och den omorganisering som Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt står inför kan leda till att vården på svenska är hotad. - Som jag ser det har vi två alternativ.

Nyan - 15 aug 16 kl. 12:02

Skådespelarduo tar över Alandicas teaterskola

De två kulturpristagarna Annelie Åkerblom och Jonas Danielsson träder in i rollerna som Teater Alandicas Teaterskolas nya lärare tillsammans med dramapedagogen Synnöve Westerberg.
– Det blir en helt ny roll för mig och det känns både spännande och bra, säger lärarnyförvärvet Annelie Åkerblom som tillsammans med teaterkollegan Jonas Danielsson och mångårige dramapedagogen Synnöve Westerberg ska leda Teater Alandica Teaterskola i höst.

– Det ska bli riktigt roligt.

YLE - 10 maj 17 kl. 19:23

Sjukvårdsdistriktet vill minska antalet operationer vid Åbolands sjukhus

Sjukvårdsdistriktet omorganiserar sin operationsverksamhet och det kan få följder för Åbolands sjukhus. Tvisten bottnar i sjukvårdsdistriktets planerade omorganiseringar av operationsverksamheten vid sjukhuset i Vakka-Suomi och Loimaa. Tidigare var det tänkt att operationerna som gjorts där skulle ha flyttats till Åboland sjukhus men nu anser sjukvårdsdistriktet att det finns juridiska hinder med bland annat dejourverksamheten och väljer därför att rata Åbolands sjukhus till fördel för sjukhuset i Salo.

YLE - 28 mar 17 kl. 18:24

Konstrundan firar tio år - här är de åboländska deltagarna

Konstrundan firar tio år 8–10.8.2017.

YLE - 11 okt 16 kl. 14:51

Åbolands psykvård blir del av sjukvårdsdistriktet

Åbolands sjukhus psykiatriska vård blir en del av Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts resultatenhet vid årsskiftet. Så lyder sjukvårdsdistriktsstyrelsens beslut. Fusionen gäller främst administrativ personal.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:34

Pilgrimsled lockar vandrare till Åbolands skärgård

Åbolands skärgård kunde locka tusentals natur- och kulturturister i form av vandrare längs pilgrimsleden St Olav Waterway. Eller åtminstone några vandrare till en början. - Det största problemet med det här projektet är ivern, säger projektledaren Nina Söderlund.

YLE - 21 feb 17 kl. 05:02

Fortsättningsvis svårt att hitta hyresbostäder i Åbolands skärgård

Det är fortsättningsvis brist på hyresbostäder i delar av Åbolands skärgård. Det här problemet aktualiserades då det kom fram att Björkö handel i Houtskär kanske får en ny köpman, men att det är svårt att hitta en hyresbostad åt den nya företagaren. - Det är nog ganska svårt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Stora stygga vargen och annan amatörteater hjälper politiker till seger på Åland

Det blir amatörskådespelarnas afton på söndag på Åland. En stor mängd teateraktiva är också verksamma som politiker. Nu kandiderar många i lagtings- och kommunalvalet.

YLE - 12 timmar sedan

10 frågor - visste du det här om Åland?

Du vet säkert att Åland är ett demilitariserat område med självstyrelse och svenska som enda officiella språk. Men vet du hur många språk som talas sammanlagt på Åland eller hur många öar som finns på Åland? Testa din kunskap om Åland!.

YLE - 6 timmar sedan

Artilleribeskjutning orsakade de sju sovjetiska soldaternas död - hittades i utgrävningar på Hangö udd i höstas

Nu finns det mera information om de sju sovjetiska soldaterna vars gravar arkeologer grävde upp i närheten av Syndalen i Hangö i början av hösten..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen: Man bussade kamphund på pudel i Träskända

En kvinna som rastade sin pudel i Träskända på fredagen uppger för polisen att en kamphund attackerade hennes hund efter att mannen gett något slags kommando till hunden..

YLE - 8 timmar sedan

Undervisningsminister Li Andersson vill komma åt skolmobbning genom att förbättra elevvården i hela landet

Regeringen satsar 29 miljoner euro på att komma åt skolmobbning i grundskolor och på andra stadiet. I dag finns det stora regionala och kommunala skillnader i den elevhälsovård som erbjuds i olika delar av landet..

YLE - 9 timmar sedan

Brandvarnaren upptäckte inte brand på taket - två personer räddade sig ur brinnande hus

På lördagsmorgonen förstördes ett egnahemshus i Reso i en brand. De två personerna i huset lyckades själva ta sig ut ur det brinnande huset, men de fördes till sjukhus eftersom de hade andats in rök..

YLE - 11 timmar sedan

Försäljningen av e-cigaretter rasar i Finland efter nyheter om amerikanska sjukdomsfall - ”Kunderna frågar om jag kommer att dö av ett bloss”

Nyheterna om de lungsjukdomar som tros vara kopplade till e-cigaretter i USA har skrämt upp kunderna här hemma. Finländska försäljare uppger att efterfrågan minskar och många frågar om hälsoriskerna..

YLE - 12 timmar sedan

Fira höstlovet med kvistiga frågor om Västnylands nyhetsvecka

I höstrusket kan du få upp värmen med lite frågesport..

YLE - 12 timmar sedan

HS: Kvinnornas andel i börsbolagens styrelser har ökat – majoriteten av ordförandena är fortfarande män

Andelen kvinnor i företagsstyrelserna på Helsingforsbörsens huvudlista har ökat betydligt under det här årtiondet, skriver tidningen Helsingin Sanomat..

YLE - 14 timmar sedan

Skotten på Vårdberget – vem bar egentligen ansvar för brottet som skedde år 1927?

I januari 1927 hittas affärsmannen John Engblom skjuten på Vårdberget i Åbo. Polisen riktar snabbt misstankarna mot Margit Niininen som studerar vid Åbo Akademi och mot hennes fästman Allan Törnudd. Men de har båda ett alibi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.