SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 20 October, 11:38

SmålandsPosten - 10 okt 19 kl. 05:30

En hållbar ekonomi för Kronoberg - ett måsteRegion Kronoberg står inför en tuff ekonomisk utmaning de närmsta åren och vi kan förklara detta på ett enkelt sätt: våra skatteintäkter ökar inte i samma takt som våra utgifter, och det är självklart inte bra för en god och hållbar ekonomi..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Kronoberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En hållbar, ekonomiför , Kronobergett måste
Cornucopia - 01 apr 18 kl. 11:00

Ohållbar ekonomi i alla nya BRF i Stockholm - även med lokalhyror - Tobin fortfarande värst

Förra inlägget om den ohållbara ekonomin i nybyggda bostadsrättsföreningar i Stockholm hade inte tagit hänsyn till lokalhyror och garagehyror. Siffrorna är nu uppdaterade och samtliga föreningar har fortfarande ohållbar ekonomi. Avgjort värst är projekten från Tobin, som nu innehar de tre sämsta platserna.

Barometern - 20 nov 13 kl. 07:26

Kalmar kommun har inte en hållbar ekonomi

”Vem behöver vinster i välfärden?” skriver Bertil Dahl (V). Alla i Kalmar kommun som vill ha en välfärd av god kvalitet och en ekonomi som är hållbar på sikt, är svaret.

SmålandsPosten - 01 jun 13 kl. 08:19

Försiktig rödgrön budget för en hållbar ekonomi

Det ligger 700 miljoner kronor i kommunkassan.
Då vill den rödgröna oppositionen höja skatten.
Det är att ta ansvar för en hållbar ekonomi, lyder motiveringen.

Kristianstadsbladet - 05 dec 13 kl. 08:51

Hässleholms kommun ska ha en hållbar ekonomi

Hässleholms kommun ska ha en hållbar ekonomi med en effektiv resursanvändning vilket är ett av åtta övergripande mål som fullmäktige beslutat om.
Det innebär att vi ska arbeta med ”god ekonomisk hushållning”. I begreppet ligger såväl god ekonomi som en bra kvalitet på verksamheter.

SmålandsPosten - 06 okt 16 kl. 18:06

Så mycket sparar kommunen efter Hållbar ekonomi

I nästa års budget väntas kommunen spara cirka nio miljoner kronor efter besparingsbesluten i Hållbar ekonomi. Ekonomichef Daniel Gustafsson ser positivt på ekonomins framtid..

SmålandsPosten - 10 nov 16 kl. 06:00

S och M: Politiken är ansvarig för hållbar ekonomi

I en debattartikel den 2 november ondgör sig Hanna Gaunitz över de beslut som fattas inom ramen för Hållbar ekonomi. Bland annat hänvisar hon till den förhållandevis höga utlåningen av böcker. Det stämmer, men vad Hanna Gaunitz inte talar om är den höga utlåningskostnaden per besök..

SmålandsPosten - 04 maj 18 kl. 18:41

Hållbar ekonomi-beslut rivs upp – måltidspolicy finns redan

Fullmäktige har beslutat att riva upp beslutet som togs i besparingsprogrammet Hållbar ekonomi, där de ville utreda möjliga kvalitetsförbättringar i matdistributionen för omsorgstagarna som bor hemma. Anledningen är att kommunen sedan dess har tagit fram en ny måltidspolicy..

Barometern - 26 jul 19 kl. 09:52

Föreläsning om hållbar ekonomi

I mitten av september kommer Tobias Jansson att hålla en föreläsning om hållbar och cirkulär ekonomi..

YA - 01 apr 16 kl. 03:00

Hållbar ekonomi med Göran Hjort

Snart ordnar Ecotopia en kurs i alternativa sätt att se på sin ekonomi. Då kan man lära sig mer om cirkulär ekonomi och permaekonomi..

Realtid - 17 sep 19 kl. 06:00

"Finansbranschen spelar en viktig roll för en hållbar ekonomi"

Finansbranchen har stora möjligheter att påverka ekonomin i en mer hållbar riktning. Det är PWC:s experter Angelica Berg och Viktor Lindroth överens om. "Ekonomin kräver lönsamhet, men även hållbarhet" säger de.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Man anhållen – misstänks för mordförsök

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Möten – tidstjuven som förökar sig

Många suckar över arbetsdagar som hackas sönder utan att något vettigt blir gjort. Ineffektiva möten är stressframkallande tidstjuvar, men risken är att de bara blir fler..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Braskande brexitrubriker: Dårar och förnedring

Premiärminister Boris Johnson – en hjälte som kämpar mot dårar, eller en loser? Brittiska tidningar ger, minst sagt, skilda beskrivningar av gårdagens stora brexitdrabbning i parlamentet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

14 miljoners-bygge ska förhindra översvämningar i stan

Vid extrema regn riskerar källare i centrala Växjö att svämmas över. Nu vill kommunen riva en byggnad – för att ge plats åt en ny pumpstation för 14 miljoner kronor..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Att utlysa "klimatnödläge" – verktyg eller slagträ?

Runt hundra städer har utlyst ett så kallat klimatnödläge. Syftet är att erkänna allvaret i klimatförändringen och att agera därefter. Men vad innebär egentligen ett klimatnödläge – och är det mer än bara signalpolitik?.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Glödhet höst gör Coleman till OS-utmanare

Simprofilen Michelle Coleman har en halv miljon anledningar till att glädjas över en glödhet höst. Dessutom har hon klivit upp som en potentiell OS-medaljkandidat i en för henne ny huvudgren..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Prisad: Växjöfotograf utsedd till Sveriges bästa

Växjöfotografen Martina Wärenfeldt är bäst i Sverige. På lördagskvällen tog hon hem utmärkelsen vid en gala i Stockholm..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Föremål undersöks efter smäll vid bostad

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Nya uppgifter kring terrormålet i Östersund

Den man som greps i Östersund i augusti misstänkt för stämpling till terroristbrott ska ha pressats att utföra ett dåd i Sverige, rapporterar i Sveriges Radio..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.