Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 21 October, 14:16

Kristianstadsbladet - 10 okt 19 kl. 05:00

Design för folket trivs i fabriksmiljöEfter att ha produktutvecklat möbler för möbelkedjor i åtta år vänder sig Jörgen Alricsson Skiöld nu för första gången till privatkunder i det nya företaget Feel Free Design. På Pappersbruket i Östanå hittade han, Petra Skiöld Alricsson och Martin Nygren rätt miljö att visa dem i..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Jörgen Alricsson Skiöld, Feel Free Design, Pappersbruket, Östanå, Skiöld Alricsson, Martin Nygren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Designför , folket, trivsi , fabriksmiljö
YLE - 19 nov 16 kl. 15:31

Anrik fabriksmiljö i Brändö ska inte gå förlorad

Det har snart gått 90 år sedan Wasa tvålfabrik byggdes. Efter ägarbytet på 80-talet har fabriksbyggnaden inhyst bland annat konstnärer och företag i 30 år. - Jag inser att byggnaden troligtvis kommer att rivas men ännu finns det lite hopp, säger länskonstnären Jimmy Pulli.

YLE - 19 nov 16 kl. 15:31

Anrik fabriksmiljö på Brändö ska inte gå förlorad

Det har snart gått 90 år sedan Vasa tvålfabrik byggdes. Efter ägarbytet på 80-talet har fabriksbyggnaden inhyst bland annat konstnärer och företag i 30 år. - Jag inser att byggnaden troligtvis kommer att rivas men ännu finns det lite hopp, säger länskonstnären Jimmy Pulli.

YLE - 06 jun 13 kl. 09:43

En promenad i anrik fabriksmiljö

Vad ska det bli av de gamla fabriksmiljöerna Smulterö, Rahkola och tvålfabriken i Vasa? Det undrar inte minst invånarna i stadsdelen Brändö, som på onsdagen ordnade en gemensam vandring för beslutsfattare och medborgare i områdena. Spela upp klipp på ArenanEtt fyrtiotal personer slöt upp.

Nerikes Allehanda - 22 sep 13 kl. 08:00

Design blandat med loppis

De föll för den öppna planlösningen med möjlighet att ha många på besök.Nu blandar de design och loppisfynd, gammalt och nytt för att skapa ett hem där hela familjen trivs..

DN - 07 okt 17 kl. 12:04

Lisa Magnusson: Ingen trivs med exkluderande design

Exkluderande design är tänkt att bygga bort hemlösa, missbrukare och tiggare. Men den motar även undan gamla tanter, kärlekspar, studenter och småbarnsfamiljer..

Sydsvenskan - 07 nov 15 kl. 04:00

Mannen som gav skönhet till folket

Bjørn Wiinblad (1918–2006) var den folkkäre formgivaren som inte platsade i den danska designhistorien. En framgångsrik outsider som klev in i Tusen och en natts sagovärld, och aldrig lämnade den. Likgiltig för anklagelser om kommersialism utnyttjade han massproduktionen för att ge skönhet till folket.

Sydsvenskan - 22 jan 11 kl. 06:00

Fältet och folket lockar

Foto: Pontus Tideman
Trots ökat chefsansvar jobbar Marianne Sandén Ljungberg på fältet - en roll hon trivs med.
??Vilken tur att du var lite sen!

Dagensanalys.se - 28 sep 17 kl. 09:29

Design är grunden till din digitala framgång

Vi på Dagensanalys.se delar ofta med oss om tips & guider om hur du kan förbättra din digitala marknadsföring med hjälp av Sociala medier SEO eller andra smarta strategier. En sak som dock sällan dyker upp är designen som är ditt digitala fönster av ditt företag mot dina kunder och prospekts.

YLE - 02 aug 12 kl. 05:59

Design Camp ger studerande nya möjligheter

Det tvärvetenskapliga projektet Design Camp ger sex högskolestuderande i Vasa möjligheten att pröva på att arbeta på uppdrag och utvecklingsprojekt för företag. Design Camp går in på djupet och baserar sig mer på designmetoder och tänkande än att skapa nya logon åt företag. Desigtänkande och arbetsmetoder typiska för design står i fokus.

Barometern - 16 okt 13 kl. 13:04

Royal Design kan få stödpengar

Royal Design har gått med över fem miljoner kronor i vinst de senaste tre åren men ändå kan företaget få ekonomiskt stöd av Nybro kommun. Det var på det senaste kommunstyrelsemötet som de ledande politikerna enigt beslutade om att satsa tre miljoner kronor på att stötta näringslivet i Orrefors.
Pengarna ska tas från bostadsbolaget NBAB och energibolaget Nybro Energi, i praktiken kommer alltså pengarna från hyresgäster och energikunder.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Murray tar jättekliv på världsrankningen

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Tv-toppen: "Så mycket bättre" började starkt

Jubileumssäsongen av "Så mycket bättre", med Magnus Uggla, Miss Li och Petter vid rodret, lockade över 1,6 miljoner tittare vid lördagens premiär. En annan säsongspremiär som fick svenskarna att bänka sig var "Solsidan" med 1,5 miljoner tittare..

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Bulgarien har hittat ny förbundskapten

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Biotoppen: "Joker" håller ställningarna

Inget verkar kunna rucka "Joker" från förstaplatsen på den svenska biotoppen. "Maleficent 2" får nöja sig med andraplatsen och Peter Magnussons nya komedi "Tills Frank skiljer oss åt" går in som trea. Ny är också zombieslaktarfilmen "Zombieland: Double tap" på femte plats..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Förundersökning om mord i Tiveden läggs ned

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Tidigare M-topp slipper åtal

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Socialministern: "Otroligt upprörande"

En misslyckad upphandling som stjälper sjukvården, tycker socialminister Lena Hallengren (S) om materialkaoset. MSB och Socialstyrelsen följer nu upphandlingskaoset för regeringens räkning, förklarar hon..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ny seger för svenske gångstjärnan

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Buskhe hoppar av Saabs styrelseOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.