Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 16 October, 11:12

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 19 kl. 05:00

Lokal skolmarsch i protest mot nedskärningarI helgen arrangeras skolmarscher på tolv olika orter runtom i landet. En av dem är Trelleborg. Här hoppas föräldern Nathalie Nilsson att många ställer upp för att visa sitt missnöje med nedskärningar inom skolan..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Trelleborg, Nathalie Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lokal, skolmarschi , protestmot , nedskärningar
Sydöstran - I förrgår: 16:18

Skolmarsch mot nedskärningar

Under söndagen hölls en skolmarsch i protest mot minskade resurser inom skolans värld. – I dag har barnen sämre förutsättningar än sina föräldrar för första gången sedan 1800-talet, säger Lena Sandgren, Lärarförbundet..

YLE - 22 aug 15 kl. 17:32

Stordemonstration mot nedskärningar lockade tusentals

På lördagen marscherade minst 5 000 människor i Helsingfors i protest mot regeringen och nedskärningspolitiken. I demonstrationen deltog bland annat studerande, pensionärer, handikappade och löntagare. Bakom demonstrationen står den politiskt obundna medborgarrörelsen Joukkovoima, på svenska ungefär ”masskraft”.

YLE - 12 mar 16 kl. 14:20

Tusentals demonstrerade mot regeringens nedskärningar i Helsingfors

Över 8 000 människor samlades på Senatstorget i Helsingfors på lördagseftermiddagen för att demonstrera mot regeringens inbesparingspolitik. Demonstranterna motsatte sig regeringens nedskärningar och kräver att alla ska ha en tillräcklig inkomst för att kunna försörja sig. En del hade mest kommit för att dricka öl och njuta av vårsolen.

YLE - 24 aug 17 kl. 17:41

Nedskärningar + reformer = kaos när läsåret kör igång vid Helsingfors universitet

Överarbetad personal och studenter som hamnar i kläm mellan ett nytt och ett gammalt kursutbud. Det är verkligheten när Helsingfors universitet inleder läsåret de kommande veckorna. Allt har inte gått som på Strömsö när HU sparkat hundratals anställda och samtidigt drivit igenom två stora reformer.

Skånskan - 06 feb 19 kl. 19:00

Ryter till mot nedskärningar

ESLÖV Nu agerar kommunstyrelsen för att hinna föra fram sin kritik mot de nedskärningar i busstrafiken som regionpolitikerna ska besluta om i veckan.
Protesten formuleras i en skrivelse där man kritiserar bristen på dialog inför besparingarna.Kritiken mot besparingarna är hård bland de styrande politikerna i Eslöv.

SR - 19 jul 17 kl. 12:52

Frankrikes försvarschef avgår i protest mot Macrons nedskärningar

Frankrikes försvarschef Pierre de Villiers har avgått i protest mot president Emmanuel Macrons nedskärningar i försvarsbudgeten. Avskedsansökan följer ett öppet gräl mellan försvarschefen och presidenten..

Blekinge Läns tidning - 02 jul 18 kl. 23:42

Protest mot ytterligare nedskärningar på förskolan i Fridlevstad

Till hösten blir det ytterligare nedskärningar på förskolan i Fridlevstad. Beskedet har skapat stor oro bland föräldrarna till barnen vid förskolan, och har fått dem att skicka en protest till de ansvariga inom kunskapsförvaltningen. .

Supermiljöbloggen - 07 okt 15 kl. 15:08

Per Bolund om alliansens miljöbudgetar: ”Fyra nyanser av nedskärningar”

Finansmarknadsministern säger i en intervju med Supermiljöbloggen att han undrar vilka signaler som oppositionspartierna egentligen vill skicka till omvärlden inför klimattoppmötet i Paris i december? I går presenterade oppositionspartierna sina budgetmotioner. Supermiljöbloggen tog ett snack med finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) för att höra hur han ser på regeringens eget budgetförslag, i jämförelse med allianspartiernas.

YLE - 20 maj 15 kl. 16:43

Enkät: Hellre nedskärningar än höjda skatter

Regeringsförhandlarna letar efter lösningar på det så kallade hållbarhetsgapet. Hittills har partiledarna inte berättat hur nedskärningarna och anpassningsåtgärderna på flera miljarder euro ska genomföras. Finländarna själva föredrar nedskärningar framom höjda skatter, visar en enkät som Taloustutkimus gjort för Yle.

YLE - 26 nov 16 kl. 16:31

Orpo spår nya nedskärningar på upp till 2 miljarder - Sipilä tonar ner

Samlingspartiets ordförande, finansminister Petteri Orpo anser Finlands ekonomi mår dåligt och säger att nya nedskräningar blir ett måste i vår. Sipilä tar avstånd - "det är verkligen inte klart att vi skär ner mer". Enligt Orpo (Saml) mår den finska ekonomin mår dåligt.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Brott: Man hade stöldgods och patroner i lasten

En man fastnade i polisens kontroll i Trelleborgs hamn med stöldgods och patroner i lasten. Han är nu misstänkt för häleri och brott mot vapenlagen..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Detonation i Hässleholm. Rånförsök i Lund..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Trelleborg sämre skolkommun än samtliga grannar

Lärarförbundets stora undersökning ”Årets skolkommun” presenterades på onsdagen. Trelleborgs kommun hamnar på plats 165 av landets 290 kommuner. Det är sämre än samtliga grannkommuner.

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Hässleholm: Detonation vid bostadshus i natt

Vid 04-tiden på natten till onsdagen ska en explosion ha inträffat vid en villa i Hässleholm. Ingen person ska dock ha skadats fysiskt..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Anrikt Trelleborgsföretag till salu – ”vill inte att det ska raseras”

Palmblads konditori är till salu. För ägaren och konditorn Magnus Svensson har det varit ett tufft beslut. ”Det enda som är viktigt är att hitta någon seriös som kan driva det vidare”, säger han..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Fler njursjuka ska få hjälp

Regionen satsar 44 miljoner kronor på bättre dialysvård och njursjukvård i Skåne. 6 miljoner av dessa medel hamnar i Kristianstad-Hässleholm. Bland annat ska fler kunna få hemdialys..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Biskopen vill nå ut till unga

”När jag ser ett upplyst gym på kvällen som är full av människor undrar jag om det är dagens tempel.” Biskop Johan Tyrberg besökte i tisdags Trelleborg och St Nicolai och pratade bland annat om dagens samhälles behov av kyrkan..

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Rymdhjulet ska rädda konståkarens elitsatsning

Han är en av Sveriges största konståkningstalanger, men har dragits med en mystisk ryggskada sedan ett år tillbaka. Nu hoppas Gabriel Folkesson ha hittat räddningen – en ny träningsmaskin..

Trelleborgs Allehanda - 18 timmar sedan

Stor oro om framtiden för skolbusstrafiken

Utredningen om skolbussarnas framtid väcker oro redan innan den har presenterats. På onsdag ska utredningen upp på politikernas bord i bildningsnämnden – som föreslår att den skickas vidare för beslut i kommunfullmäktige. .

Trelleborgs Allehanda - 18 timmar sedan

Dåliga journaler gör att Ivo inte tar ställning

Patienten fick läckande tarmsammanfogning, felaktiga råd och anser själv att hon var nära att dö av vården. Ivo kritiserar dock bara verksamheten för dålig journalföring och anser att rådgivningen inte kan bedömas på grund av dessa brister...Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.