YLE > Svenskfinland

Tuesday, 22 October, 13:48

YLE - 10 okt 19 kl. 04:59

Nu kommer läkaren till patienten - läkare från Vasa centralsjukhus besöker patienter i JakobstadNu breddas specialsjukvården på Malmska i Jakobstad. Läkare från Vasa kommer ut till patienterna istället för att patienten ska åka långt. Det handlar om ett projekt som omfattar hela sjukvårdsdistriktet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Jakobstad, Malmska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu kommer läkarentill , patienten, läkarefrån , Vasa, centralsjukhus, besöker patienter i Jakobstad
YLE - 30 sep 16 kl. 04:41

Överläkare: Vasa erbjuder mer vård för hjärtsjuka och cancerpatienter än Seinäjoki

Strålbehandling och kardiologi är två områden där Vasa centralsjukhus kan erbjuda mer vård än centralsjukhuset i Seinäjoki. Inom båda områden skickas patienter från Seinäjoki till Vasa. - Kardiologin är mycket utvecklad i Vasa.

Sydsvenskan - 04 jul 12 kl. 06:30

Läkaren: Patienten har missförstått

Specialisten i allmänmedicin Tomas Lundin vid Sveakliniken i Svedala var den läkare som skrev ut ?hundreceptet?.??Patienten har missförstått alltihop.

Länstidningen i Jämtland - 07 feb 18 kl. 13:58

Misstänka för dopning – nu bekräftar läkaren: "Aktiva landslagsåkare"

I SVT:s Uppdrag granskning har två svenska skidåkare pekats ut misstänkta för dopning på grund av höga blodvärden. Nu bekräftar skidlandslagets läkare Per Andersson att han vet vilka de är – och att båda är aktiva inom landslaget. – SVT har försett mig med uppgifter om att det rör sig om två fortfarande aktiva landslagsåkare, en manlig och en kvinnlig åkare, säger han till Sportbladet..

Dalarnas tidningar - 07 feb 18 kl. 13:58

Misstänka för dopning – nu bekräftar läkaren: "Aktiva landslagsåkare"

I SVT:s Uppdrag granskning har två svenska skidåkare pekats ut misstänkta för dopning på grund av höga blodvärden. Nu bekräftar skidlandslagets läkare Per Andersson att han vet vilka de är – och att båda är aktiva inom landslaget. – SVT har försett mig med uppgifter om att det rör sig om två fortfarande aktiva landslagsåkare, en manlig och en kvinnlig åkare, säger han till Sportbladet..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Läkaren struntade i patienterna för att se PSG mot Barcelona

En läkare i Argentina har hamnat i trubbel efter att han struntat i patienter för att i stället se matchen mellan PSG och Barcelona i Champions League, skriver Clarin. LÄS MER: Fotbollsspelare hade sex på arenan efter matchen – sparkasLäkaren heter Javier Barazza och ignorerade sina patienter för att kolla på fotbollsmatchen på tv. En av patienterna hade ett tio centimeter långt skärsår på ena benet och vädjar om doktorns hjälp, men får inget trevligt svar tillbaka.

ÖstersundsPosten - 26 jan 15 kl. 12:21

Läkare nekade inspelning - JO-anmäls

Det var i samband med ett vårdtillfälle vid en av länets hälsocentraler som patienten önskade spela in samtalet med den vikarierande läkaren. Men läkare tillät inte det och patienten har nu gjort en anmälan till Justitieombudsmannen, JO..

Västerbottens Folkblad - 13 okt 16 kl. 16:28

Läkare sålde medicin olagligt

En privat Umeåläkare har skrivit under ett strafföreläggande om böter på 60 000 kronor. Hon blev påkommen att ha sålt läkemedel, varav många utgångna, utan tillstånd. Det var en av hennes patienter som hörde av sig till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) efter att ha köpt en låda läkemedel efter besök hos läkaren.

DalaDemokraten - 04 feb 16 kl. 10:37

Sexbrottshäktade läkaren arbetade på barnklinik

I slutet på 1980-talet arbetade läkaren som AT-läkare inom landstinget Dalarna. AT-tjänstgörningen sträckte sin in en bit på 1990-talet och under den perioden arbetade läkaren som underläkare inom bland annat anestesi, ortopeden och kirurgi. Sista delen an sin AT-tjänstgöring gjorde läkaren på Jakobsgårdarnas vårdcentral i Borlänge..

YLE - 29 jun 16 kl. 19:33

Akutvårdsläkare: Helikopter är klen kompensation för förlorad fulljour

Helikoptern var väntad, säger ansvariga akutvårdsläkaren Taneli Väyrynen i Vasa. Den är ett steg i centraliseringen av sjukvården och nedmonteringen av Vasa centralsjukhus. Taneli Väyrynen är överläkare i medicinsk akutvård och ansvarig läkare för akutvården på Vasa centralsjukhus.

YLE - 13 nov 15 kl. 12:56

Vasa vill ha fler läkarstuderande

Två läkarstuderande på praktik är början på ett förhoppningsvis större samarbete mellan Åbo universitet och Vasa stad. Staden hoppas i framtiden på fler praktikanter och i förlängningen fler läkare. Samtidigt får läkarutbildningen vid Åbo universitet fler praktikplatser och mer praktisk handledning för sina studenter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 16 timmar sedan

Anna-Maja Henriksson: "Tiden har sprungit ifrån fiskodlingar till havs"

Jakobstads avgående fullmäktigeordförande Anna-Maja Henriksson tog i sitt avskedstal klart ställning mot fiskodling i öppna kassar och för en mera öppen förvaltning. Henriksson vill diskutera fiskodlingens miljöpåverkan med jord- och skogsbruksminister Jari Leppä (Centern)..

YLE - 16 timmar sedan

Pedersöre går vidare med markbytet – fullmäktige röstade om ärendet tre gånger

Kommunfullmäktige i Pedersöre gav grönt ljus för det omdiskuterade markbytet i Bennäs. Men beslutet var inte enhälligt och föregicks av två omröstningar..

YLE - 17 timmar sedan

Vasa minskar på antalet chefer – ny direktörstjänst tar över fyra chefers jobb

Vasa stad möblerar om i sin chefsorganisation. Det blir totalt sju chefsposter färre i organisationen, men en direktörspost tillkommer..

YLE - 17 timmar sedan

Peter Boström blir fullmäktigeordförande i Jakobstad

Peter Boström efterträder Anna-Maja Henriksson på fullmäktigeordförandeposten i Jakobstad..

YLE - 19 timmar sedan

Stor dag väntar för Seppo Evwaraye – Royals eldsjäl gör landslagsdebut som 37-åring

En plats i EM-semifinal finns i potten då Finlands herrlandslag i amerikansk fotboll möter Danmark på lördag. Med i det finländska laget finns då den 37-årige Vasabon Seppo Evwaraye som gör landslagsdebut..

YLE - 20 timmar sedan

Författaren Emma Karinsdotter: Barnen märker om man stoppar medicin i böckerna

När det pratas om barns läsning handlar det ofta om hur nyttigt det är för barn att läsa, bland annat växer ordförrådet. Men barnboksförfattaren Emma Karinsdotter är trött på det nyttiga: Vi tar ifrån barnen berättelsens värde..

YLE - Igår: 13:29

KPV vill inte flytta den avgörande kvalmatchen till Seinäjoki – Bollförbundet och TPS kräver besked i god tid: "Man kan inte flytta en match samma dag som den ska spelas"

I fotbollsligakvalet gör KPV och TPS upp om en plats i ligan nästa säsong. På torsdag möts lagen i Åbo där planen uppges vara i bra skick. Däremot finns det frågetecken kring var KPV:s hemmamatch på söndag ska spelas och när matchorten behöver spikas.

YLE - Igår: 07:06

Cirka 70 procent av tonårsflickorna har fått HPV-vaccin – sämst är täckningen i Österbotten

Det finns stora regionala skillnader i täckningen av HPV-vaccinet..

YLE - Igår: 04:27

Vindkraftsbolagen siktar in sig på Purmo – markägarna organiserar sig

Purmoskogarna är eftertraktade. Tre olika vindkraftsbolag är intresserade av att bygga på ett 6000 hektar stort område mellan Lillby och Åvist. Tommy Olin och Ole Lillqvist representerar de kring 240 markägare som berörs..

YLE - Igår: 14:58

Salo svenska skola satsar på synlighet för att locka fler elever

I Salo svenska skola går idag sexton elever från förskola till årskurs sex. Skolan satsar på synlighet för att skolans framtid ska vara garanterad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.