SVT > Ekonomi

Saturday, 19 October, 13:52

SVT - 10 okt 19 kl. 04:26

Storbankerna tror på förlängd brexitStorbritanniens omtalade deadline för brexit närmar sig med stormsteg. Men osäkerheten är stor för om landet verkligen kommer att lämna EU vid månadsskiftet – och om de brakar ut utan ett avtal. Ingen av storbankerna i Sverige tror på dock på en “hård”, avtalslös brexit..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbankerna, tror, förlängd, brexit
Dagens PS - 10 okt 19 kl. 07:25

Det tror svenska storbanker om brexit

Blir det en avtalslös och hård brexit – vad spår bankerna? Här är svaret. Ingen av storbankerna i Sverige tror enligt SVT:s rundringning att Storbritannien lämnar EU utan någon form av uppgörelse.

Dagens PS - 26 jul 19 kl. 07:25

Handelsministern tror på avtalslös brexit

”Och det jag oroar mig mest för är att svenska företag inte förberett sig”, säger Ann Linde (S). Enligt Ann Linde – som intervjuas av TT, bland annat i en artikel som publiceras på SvD – är det ”entydigt” att Storbritannien går mot en avtalslös brexit. Landets nye premiärminister Boris Johnson har deklarerat att Storbritannien lämnar EU i månadsskiftet oktober-november.

DI - 15 nov 15 kl. 10:27

Eurotunnels vd drömmer om Brexit

Transportbolaget Groupe Eurotunnel, som är operatör för kanaltunneln mellan Storbritannien och Frankrike, tror att en eventuell Brexit skulle återuppliva den tidigare traditionen av taxfree shopping i Calais. Det skriver Financial Times..

DI - 14 jun 16 kl. 14:14

Spelbolagen tror allt mer på Brexit

Vid sidan av opinionsmätningarna inför Storbritanniens folkomröstning om fortsatt EU-medlemskap den 23 juni har vadslagningsföretagen valt sin egen linje. Medan mätningarna visat växlande resultat har oddsen hela tiden talat för att britterna kommer att stanna i EU. Snart kommer det dock att ändras, enligt bookmakerföretaget William Hill..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Nu ska brexit avgöras – kanske

Efter drygt tre år kan det vara dags för ett avgörande om brexit i dag. Läger är högst oklart inför omröstningen i brittiska underhuset om det nya avtalet med EU – och om det ens slutar i dag. – Jag tror att (premiärminister) Boris Johnson faktiskt kan.

Helsingborgs Dagblad - 8 timmar sedan

Nu ska brexit avgöras – kanske

Efter drygt tre år kan det vara dags för ett avgörande om brexit i dag. Läger är högst oklart inför omröstningen i brittiska underhuset om det nya avtalet med EU – och om det ens slutar i dag. – Jag tror att (premiärminister) Boris Johnson faktiskt kan.

YLE - 02 jul 16 kl. 13:58

Brexit: Hård kamp om platsen som Europas finanshjärta

I finanskretsarna är många nu rädda för att EU kommer att göra det svårt för finansföretag i London att göra business i EU-området.
Dragkampen är alltså i gång om platsen som Europas ledande finanscentrum. Bankvärlden togs på sängen av det brittiska brexit-beskedet och bankernas aktiekurser störtdök på de europeiska börserna.

YLE - 29 mar 17 kl. 19:12

Terho om brexit: Beslut om en finländsk folkomröstning före riksdagsvalet

Den sannfinländske partiledarkandidaten Sampo Terho vill avvakta och dra lärdom av brexit. Därefter bör Finland besluta om en egen folkomröstning om utträde ur EU. Den tidigare socialdemokratiske utrikesministern Erkki Tuomioja anser för sin del att britterna gör en realistisk bedömning då de inte längre försöker få tillgång till EU:s inre marknad efter utträdet.

PrivataAffärer - 21 aug 19 kl. 10:04

Fonderna som är överviktade i Storbritannien inför brexit

Följetongen brexit kan vara på väg mot sin upplösning, då Storbritannien av allt att döma ser ut att lämna EU den 31 oktober. Den stora knäckfrågan är huruvida det sker med eller utan ett avtal med EU, och tonläget är uppskruvat från flera håll. Den brittiske premiärministern och Toryledaren Boris Johnson har uppmanat de regeringsanställda att förbereda sig på ett avtalslöst utträde (en hård brexit), då han bland annat ser den så kallade ”backstoplösningen” för Nordirland som odemokratisk.

YLE - 28 jun 16 kl. 14:53

Niinistö: Brexit ingen säkerhetspolitisk omvälvning för Finland

President Sauli Niinistö tror inte att brexit, ett brittiskt utträde ur EU, på ett avgörande sätt skulle ändra på Finlands säkerhetspolitiska läge. Niinistö påpekar att Storbritannien inte heller tidigare visat något större intresse för europeisk försvars- och säkerhetspolitik inom ramen för EU. - Jag har svårt att se att det här väsentligt skulle ändra på vårt säkerhetsläge, sade Niinistö vid en pressträff i Puumala i Savolax i dag.

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 12:52

Analytiker spår ljus framtid för Ericsson

Krisdagarna är över för Ericsson, och smarta tekniska val för 5G har gjort bolaget starkt. Rapporten lovar en stark utveckling framöver, enligt analytiker..

SVT - I förrgår: 21:02

Miljoner kronor av pensionspengar upp i rök – idag väcktes åtal

I dag väcktes de första åtalen i härvan kring Falcon Funds, där gärningsmännen misstänks ha lurat pensionssparare på hundratals miljoner kronor genom att medvetet göra dåliga affärer. Säkerheten för pensionsspararna har blivit bättre sedan affären uppdagades, men det finns inget skydd mot förluster på grund av brottslighet..

SVT - I förrgår: 17:27

Återvunnen PET-plast nu dyrare än nytillverkad

Återvunnen PET-plast har för första gången på över tio års tid blivit dyrare än nytillverkad, rapporterar analysföretaget S&P Global Platts. Prisskiftet riskerar att få som följd att framförallt mindre europeiska tillverkare av plastförpackningar nu vänder ryggen mot de återanvändbara plastflingorna – trots EU:s initiativ för det motsatta..

SVT - 15 okt 19 kl. 16:47

SVT förklarar: Allraskandalen

Det skandalomsusade pensionsbolaget Allra hamnar återigen i rampljuset när rättegången mot delar av den före detta ledningen startat. Men vad har egentligen hänt i skandalen? SVT Nyheter sammanfattar Allra-härvan med hjälp av ekonomireporter Johanna Cervenka..

SVT - 14 okt 19 kl. 11:30

Abhijit Banerjee, Esther Duflo och Michael Kremer tilldelas ekonomipriset

Under måndagen var det dags att presentera det sista priset, Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne under den så kallade Nobelveckan. Kungliga Vetenskapsakademien meddelande under måndagsförmiddagen att det är Abhijit Banerjee, Esther Duflo och Michael Kremer som blir 2019 års mottagare av priset..

SVT - 14 okt 19 kl. 12:52

Så reagerade experterna i studion på ekonomipristagarna

Micael Dahlén, professor i företagsekonomi, bjöd på kramkalas i SVT:s nobelstudio efter att nyheten om att Abhijit Banerjee, Esther Duflo och Michael Kremer tilldelades Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 2019. – Äntligen! En kvinna och så ung som får priset, säger han..

SVT - 14 okt 19 kl. 09:47

Skatt på pension för svenskar i Portugal på gång

Portugal kommer att införa en skatt för bland annat pensionärer från Sverige som bor i landet. Tidigare har man kunnat bosätta sig i landet utan att behöva betala skatt på sin privata tjänstepension, rapporterar Ekot..

SVT - 12 okt 19 kl. 08:04

Visa och Mastercard lämnar Facebooks kryptovaluta Libra

Den kommande lanseringen av Facebooks kryptovaluta Libra har drabbats av ett tungt bakslag. Kreditkortsföretagen Visa och Mastercard, samt näthandelsjätten Ebay hoppar av valutans stödorganisation Libra Associations..

SVT - 11 okt 19 kl. 20:22

Förslag: Riksbanken tappar makt till riksdagen

Politikerna kommer att få inflytande över inflationsmålet. Samtidigt ska Riksbanken få ta hänsyn till mer än bara inflationen när räntan sätts, enligt förslagen till hur Riksbanken ska arbeta i framtiden. – Jag tror att det finns förbättringspotential, säger riksbankskommitténs ordförande Mats Dillén till SVT..

SVT - 10 okt 19 kl. 18:03

Svartlistade Kina-bolag skulle använda svensk AI-teknik

USA har svartlistat en rad kinesiska företag som anklagas för övervakning av minoriteter. Flera av bolagen har haft samarbetspartners i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.