PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 18 October, 01:51

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 04:00

Kepler Cheuvreux: Fyra verkstadsbolag att köpaSkillnaderna är mycket stora mellan de olika verkstadsbolagen inför rapportsäsongen. Det konstaterar Mattias Isakson, Swedbank Strategi & Allokerings aktiestrateg på Aktiellt, bankens placeringssida på nätet. Rädslan för en ny recession gör den kommande rapportsäsongen intressantare än vanligt, menar han. Därför har han tittat närmare på läget för verkstadsbolagen inför accelerationen av kvartalsrapporter i nästa vecka. Vinstvarningar i sektorn – Dessutom har det kommit ett antal vinstvarningar från utländska bolag inom sektorn, vilket också höjer pulsen inför de stundande rapporterna.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Cheuvreux, Mattias Isakson, Strategi, Aktiellt, Epiroc, Kepler Cheuvreux, Swedbanks Fokusportfölj, Sandvik För Sandvik, Tyskland, Sandvik, Hexagon, Manufacturing Intelligence, Geosystems, Kina, Swedbank, Swedbanks Sektorfavoriter, Volvo Lastbilstillverkaren Volvo, Kepler, EBIT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kepler, Cheuvreux, Fyra, verkstadsbolagatt , köpa
Affärsvärlden - 07 sep 15 kl. 09:58

Kepler Cheuvreux: Ett köpvärt verkstadsbolag

Kepler Cheuvreux höjer rekommendationen för kraft- och automationsföretaget ABB till köp från behåll..

PrivataAffärer - 15 jun 18 kl. 11:44

Kepler Cheuvreux: Överdriven ränteoro på fastighetsmarknaden

”De uppfattade riskerna från stigande räntor för de bolag vi bevakar förefaller ofta vara överdrivna”, skriver mäklarfirman i en sektoranalys där tre bolag får rekommendationen behåll (Corem, NP3 och Wallenstam) medan övriga 14 betygsatta svenska fastighetsbolag får stämpeln köp. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen har investmentbanken inlett bevakning av Brinova, Pandox, Platzer och SBB med köp. Därutöver köp-rekommenderas Atrium Ljungberg, Balder, Castellum, D Carnegie, Diös, Fabege, Hufvudstaden, Klövern, Kungsleden och Wihlborgs.

PrivataAffärer - 24 sep 18 kl. 10:35

Kepler Cheuvreux: Starkt tredje kvartal för Ericsson

Kepler Cheuvreux hänvisar till att nätverksmarknaden visar tecken på förbättring med en väntad uppgång på 4 procent andra halvåret, jämfört med en nedgång på 1 procent under första halvåret. Ericsson gynnas också av positiva valutaeffekter de kommande kvartalen efter kronförsvagningen, påpekar Kepler Cheuvreux. ”Vi bedömer att intäkterna fortsätter att förbättras i fjärde kvartalet med en tillväxt på 6 procent för jämförbara enheter och vi ser en tillväxt på 0,5 procent 2019 och 2,5 procent 2020 där utrullningen av 5G motverkar lägre intäkter från digitala tjänster”, skriver analysfirman.

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 09:33

Swedbank / Kepler Cheuvreux stuvar om i svenska basportföljen

Potentialen för aktier är stor och Swedbank / Kepler Cheuvreux väljer att kvarstå med övervikt i de mest konjunkturkänsliga sektorerna och i stället komplettera med några defensiva innehav. En väsentlig del i analysen är förhandlingarna mellan USA och Kina om tullar. Om det blir någon form av avtal kommer marknaden att lyfta bort en hel del risk som härrör från tullfrågan.

PrivataAffärer - 19 sep 18 kl. 09:09

Kepler Cheuvreux: Överreaktion ger köpläge i Kinnevik

På tisdagen tappade Kinneviks aktie nästan 8 procent i spåren efter Zalandos vinstvarning. Kinnevik är storägare i den tyska e-handelsjätten. Men vinstvarningen berodde mest på tillfälliga effekter i samband med det ovanliga vädret och förväntas inte få någon större påverkan på längre sikt.

DI - 16 feb 15 kl. 17:34

Boliden: Kepler Cheuvreux och UBS höjer riktkurser

Boliden får se höjda riktkurser från de båda analytikerhusen Kepler Cheuvreux och UBS. Det rapporterar Dow Jones Newswires. Kepler Cheuvreux höjer riktkursen till 156 kronor från 126 kronor och upprepar rekommendationen behåll.

Affärsvärlden - 19 jun 17 kl. 08:11

Swedbank köper in sig i Kepler Cheuvreux

Swedbank ingår ett strategiskt partnerskap med aktiemäklaren Kepler Cheuvreux avseende den nordiska marknaden, och köper 6 procent av Kepler Cheuvreux samt tar en plats i styrelsen..

PrivataAffärer - 20 sep 18 kl. 09:12

Kepler Cheuvreux satsar på bettingsektorn

Rekommendationen för Betsson, Evolution Gaming och Net Ent blir behåll, enligt en analys från Kepler Cheuvreux. Riktkurserna för bolagen (onsdagens stängningskurs): * Kindred: 125 kr (103,35) * Leo Vegas: 94 kr (62,70) * Mr Green: 64 kr (40,52) * Kambi: 253 kr (190) * Betsson: 71 kr (65,98) * Evolution Gaming: 687 kr (656,50) * Net Ent: 39 kr (37,39) Sedan tidigare har Kepler Cheuvreux även en köprekommendation för Catena Media med en riktkurs på 157 kr.  .

DI - 11 okt 18 kl. 09:08

Kepler Cheuvreux: Enorm marknad för Saab

Analyshuset Kepler Cheuvreux skruvar upp försvarkoncernen Saabs riktkurs efter skolflygplansordern som nyligen offentliggjordes av det amerikanska försvaret. Kepler Cheuvreux skriver att de ser en "enorm marknad" i förhållande till Saabs nuvarande orderbok..

DI - 11 feb 19 kl. 09:09

Rekar: Kepler sänker Ratos till minska och kapar riktkursen med 36 provent Kepler Cheuvreux sänker Ratos till minska (under granskning), riktkurs 18 kronor (28)

Kepler Cheuvreux har sänkt investmentbolaget Ratos till minska men aktien är fortfarande under granskning. Det uppger Finwire..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Analytikernas fokus inför rapportfredagen

Rapporter 18 oktober: Volvo (kl 7.20)
Atrium Ljungberg (kl 7.30)
Duni (kl 7.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

SEB: Då stärks kronan igen

Marknadsaktörernas syn på den svenska kronan redovisas i det nya numret av SEK News, som är SEB:s marknadspublikation för valutafrågor, analyser och rekommendationer för krontillgångar. I enkäten ställdes frågor till finansiella institutioner och stora företag om deras förväntningar på bland annat Riksbanken och utsikterna för kronan. Hökaktiga enkätsvar Enkäten utförs varje halvår och den senaste visar att marknaden har ”en rekordstor positionering” för att kronan ska bli ännu svagare.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Healthcare Direkt: Så hittar du vinnarna i sektorn

Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science.  Siri Ladow berättar också om sin uppdragsanalys av medicinteknikbolaget Zenicor och hur det faller in i analysmodellen med bolagets styrkor och svagheter. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp Sedana Medical och Oasmia Pharmaceuticals emissioner med dess likheter och skillnader..

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Börslyft och kronförstärkning efter brexitbeskedet

Avtalet måste förvisso godkännas av det brittiska parlamentet som ska rösta på lördag. Men sannolikheten för att en ordnad brexit sker har ökat rejält vilket bland annat fått den svenska finansmarknaden att reagera.  Stockholmsbörsen handlades visserligen upp redan innan beskedet men fick ytterligare bränsle när avtalsbeskedet kom.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Parterna överens – nytt brexitavtal i hamn

”När det finns en vilja så finns det ett avtal, vi har ett! Det är en rättvis och balanserad uppgörelse för EU och för Storbritannien och det är ett bevis för vår strävan att hitta lösningar. Jag rekommenderar att Europeiska rådet omfamnar detta avtal”, twittrar Juncker.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Autoliv: Svag bilmarknad bakom Nordeas sänkning

”Utsikterna för bilförsäljning och bilproduktion har blivit mindre säkra och har påverkats negativt av striktare miljöregler i Europa, lägre subventioner i Kina, och välfyllda lager. Under de senaste tre månaderna har IHS minskat sina prognoser för bilproduktionen med ytterligare 2 procent för 2019-2021”, skriver Nordea också. Det är bakgrunden till att Nordea sänkt sin rekommendation från köp till behåll.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Anmäl dig till Stora Placeringskvällen i Göteborg 19 november

Evenemanget i korthet: Vad: Stora Placeringskvällen i Göteborg
Var: Radisson Blue Scandinavia, Södra Hamngatan 59, Göteborg
När: 19 november 2019 kl 18-2130 (cirka). Insläppet öppnar 1730. På scen finns bland annat representanter från Splitan Fonder, Didner & Gerge, DNB, Avanza, Catella, Simplicity, Danske Invest och Odin Fonder som berättar om spännande investeri

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

DNB: Dometic intressant trots marknadsproblem

Det skriver DNB i en analys där  banken sänker riktkursen till 102 kr (109), men upprepar sin köprekommendation. ”Trots att de utmanande marknadsförhållandena inom RV-marknaden fortsätter, så har den operationella prestationen under det första halvåret i vår mening varit solid med skyddade marginaler på höga nivåer”, skriver DNB. Banken menar att har goda möjligheter att för det första kapa kostnader för att stärka marginalerna, för det andra att accelerera förvärvstakten, och för det tredje minska sitt beroende av den amerikanska RV-marknaden, som fortsatt att uppvisa svaghet under 2019.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Autoliv till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg. Goldman Sachs & Co sänker sin rekommendation för Boliden till sälj från neutral.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Vinstlyft för Avanza

Rörelsens intäkter ökade med 17 procent i tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Bland intäktsposterna noteras att courtagenettot blev 126 miljoner kr (111), fondprovisioner uppgick till 86 miljoner kr (81) och räntenettot var 53 miljoner kr (31). Rörelsekostnaderna ökade med 10 procent mot föregående år, främst på grund av högre personalkostnader, skriver Avanza.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.