Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 October, 19:30

Expressen - 10 okt 19 kl. 04:10

Över 4 000 döda i mässlingsutbrottÖver 4 000 personer har omkommit i mässlingsutbrottet i Kongo-Kinshasa i år..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kongo-Kinshasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 4 000, dödai , mässlingsutbrott
SVT - 15 jun 19 kl. 23:36

Över 1 000 smittade i mässlingsutbrott i USA

1 022 smittade i USA. Över 800 av dem i New York City och Rockland County. Mässlingsutbrottet i USA är det största på 30 år och blir allt värre.

SVT - 27 maj 17 kl. 01:43

Tyskland: Föräldrar som inte vaccinerar sina barn kan få böta 25.000 kronor

I Tyskland riskerar föräldrar som låter bli att vaccinera sina barn att böta 2.500 euro, motsvarande knappt 25.000 kronor.

DN - 09 apr 19 kl. 20:09

Mässlingsutbrott i New York – ovaccinerade riskerar böter

New Yorks borgmästare Bill de Blasio har utfärdat ett nödtillstånd i delar av staden efter ett större utbrott av mässling. Invånare som inte vaccinerar sig riskerar nu nästan 10.000 kronor i böter..

Sydsvenskan - 10 okt 19 kl. 03:20

Tusentals döda i mässlingsutbrott

Antalet döda i mässlingsutbrottet i Kongo-Kinshasa fortsätter att stiga kraftigt. Fler än 4 000 personer har hittills omkommit i den smittsamma sjukdomen i år, varav 90 procent är barn. "Antalet mässlingsfall i Kongo-Kinshasa hittills i år är mer än tre.

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 19 kl. 03:20

Tusentals döda i mässlingsutbrott

Antalet döda i mässlingsutbrottet i Kongo-Kinshasa fortsätter att stiga kraftigt. Fler än 4 000 personer har hittills omkommit i den smittsamma sjukdomen i år, varav 90 procent är barn. "Antalet mässlingsfall i Kongo-Kinshasa hittills i år är mer än tre.

DN - 27 maj 17 kl. 08:58

Tyskland vill införa böter för föräldrar som inte vaccinerar sina barn

Föräldrar i Tyskland kan få böta knappt 25.000 kronor om de låter bli att vaccinera sina barn. Med det nya lagförslaget hoppas tyskarna sätta stopp för ett mässlingsutbrott som drabbat landet, skriver SVT..

DN - 27 maj 17 kl. 08:58

Tyskland vill införa böter för föräldrar som inte tar emot vaccinationsråd

Föräldrar i Tyskland kan få böta knappt 25.000 kronor om de låter bli att ta emot råd om vaccinering på sina barn. Med det nya lagförslaget hoppas tyskarna sätta stopp för ett mässlingsutbrott som drabbat landet, skriver SVT..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

En person skjuten vid skola i USA – polisjakt efter skytt

Polisen jagar en beväpnad person efter en skjutning på en amerikansk skola, skriver CNN. En person ska vara skadad. .

Expressen - 5 minuter sedan

Ryssland och Syrien ska patrullera ihop

Ryssland och Turkiet gör gemensam sak i Syrien.Vladimir Putin och Tayyip Erdogan har meddelat att man kommer att patrullera i närheten av turkiska gränsen tillsammans. .

Expressen - 5 minuter sedan

Kåre, 63, erbjuder gratis körlektioner till flyktingar

Kåre Johansson bestämde sig för att göra en insats för Karlskronas ensamkommande flyktingungdomar.Därför erbjuder han numera kostnadsfria körlektioner till ungdomarna. – Körkort kan vara helt avgörande för om de får stanna i Sverige eller inte, säger Kåre..

Expressen - 30 minuter sedan

Bil voltade nerför slänt – kvinna förd till sjukhus

En kvinna har förts med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka på väg 117 norr om Hässleholm.Hon ska ha voltat av vägen, enligt Kristianstadsbladet..

Expressen - 30 minuter sedan

Ellen, 22, har kronisk migrän: ”Svårt att förstå”

I åtta års tid har Ellen Simonsson haft daglig migrän. Hon saknar fullständiga betyg från gymnasiet, men att plugga upp dem går inte.Migränen tar över allt.

Expressen - 30 minuter sedan

SD för första gången ikapp S bland LO-medlemmar

Stödet för Socialdemokraterna faller kraftigt bland LO-medlemmar, och för första gången är SD nu ikapp i den för S så viktiga väljargruppen. Det visar siffror som Sifo sammanställt för Expressen.På marginalen är SD, som får 31 procent, till och med något större än S, med 30,6 procent.

Expressen - 30 minuter sedan

Damberg kallas till utskottet om fri IS-man i Ängelholm

Efter ett Kvällsposten-reportage om en IS-sympatisör som går fri trots att han dömts till utvisning för ett dåd i Ängelholm, kallar M inrikesminister Mikael Damberg till justitieutskottet.M vill att utvisningsdömda som utgör en säkerhetsrisk ska hållas i förvar eller tvingas bära fotboja.– Exemplet får mig att reagera, nu måste lagen skärpas till, säger Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell..

Expressen - 1 timme sedan

Jimmy Carter till sjukhus efter fall

Jimmy Carter, 95, bröt bäckenbenet när han föll i hemmet.Enligt CNN mår dock den före detta presidenten förhållandevis bra. .

Expressen - 1 timme sedan

Omfattande strömavbrott – Södra länken stängd

Omkring 17 000 personer har drabbats av ett omfattande strömavbrott, skriver P4 Stockholm. Till följd av strömavbrottet har Södra länken stängts – och det finns i nuläget ingen prognos. .

Expressen - 1 timme sedan

Unga män viftade med vapen utanför förskola

En stor polisinsats sattes under tisdag eftermiddag i gång i Skara.Detta sedan man fått flera larm att tre unga män handskats med ett vapen.– Det visade sig handla om en soft air gun, men vi ser väldigt allvarligt på detta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.