SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 21 October, 06:43

SmålandsPosten - 10 okt 19 kl. 01:04

Nobel "as usal" – inte riktigtI dag klockan 13 avslöjas vilka som får 2018 och 2019 års Nobelpris i litteratur. Oavsett vilka pristagarna blir kommer Svenska Akademiens val att nagelfaras och diskuteras utifrån de senaste två årens händelser..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Nobelpris, Svenska Akademiens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nobelas , usalinte , riktigt
Expressen - 15 jan 19 kl. 21:59

Mattias Fyrenius lämnar Nobel Media efter sex år

Mattias Fyrenius lämnar Nobel Media AB. Efter sex år som vd har parterna gemensamt beslutat att gå skilda vägar. – Det jag är mest stolt över är att Nobel och Nobel Media blivit en egen röst i världen på riktigt under de här åren, säger Mattias Fyrenius.

Trelleborgs Allehanda - 10 dec 11 kl. 08:00

Nobel hyllades med julsång och disko

Foto: Tomas Nyberg
Det är kostymer, glittrande klänningar, kungen på ena kortsidan, drottningen på den andra - och så potatis- och purjolökssoppa.
Under hela terminen har Gertrudsgårdens förskola haft Alfred Nobel-tema. De har utfört flera experiment med ballonger och vatten.

Nya Wermlands Tidningen - 14 okt 14 kl. 06:00

"Vi åkte på en sur förlust mot Nobel"

Bowlingsäsongen är i full gång. BK Vattenlandet har nu hunnit spela fem matcher med A-laget. Tre hemma och två på bortaplan.

Nya Wermlands Tidningen - 29 apr 13 kl. 07:30

Nobel ett steg närmare elitserien

Efter förra helgens förluster stod det klart att BK Nobel måste vinna den här helgens kvalmatcher för att kunna nå elitserien. Det lyckades man med. ?

Nya Wermlands Tidningen - 09 sep 16 kl. 15:11

Bredden ska göra Nobel till topplag

På lördagseftermiddagen startar bowlingsäsongen på riktigt när BK Nobel spelar sin första seriematch på hemmaplan mot Varta BK.– Det här man gått och väntat på, säger lagledaren Klas Thunberg..

Nya Wermlands Tidningen - 07 sep 17 kl. 11:00

Premiärdags för BK Nobel

Efter två säsonger i division 1 är BK Nobel tillbaka i allsvenskan.På lördag väntar seriepremiär och nykomlingsmöte mot Ludvika på hemmaplan.– Vi är riktigt taggade, säger spelande lagledaren Johan Igelström..

Skånskan - 19 nov 18 kl. 17:21

En riktigt mesig Nobelkompromiss

Krönika Ja, vad ska man säga? Svenska Akademie-karusellen snurrar vidare och frågan är om det är på gott eller ont denna gång. Enligt ett pressmeddelande på Akademiens hemsida har man nu, i samråd med Nobelstiftelsen, beslutat att bilda en speciell Nobelkommitté inför arbetet med Nobelpristagaren i litteratur 2019 och 2020.

Kristianstadsbladet - 05 okt 11 kl. 06:30

Fika efter Nobel

Måndagsfika i Hässleholm. Till bordet de båda kulturskribenterna Jan Karlsson och Maria Ehrenberg och Marias litteraturintresserade dotter Emma. Uppdrag: Spekulera och sia om Nobelpriset i litteratur.

Nya Wermlands Tidningen - 12 apr 11 kl. 07:30

Nobel kvalar vidare mot bowlingtvåan

Bofors och Nobel F2 kvalade också i bowling under den gångna helgen. Nobel F försöker kvala till division 1 och vann över BK Peking med 13?7 två gånger.

Nya Wermlands Tidningen - 10 okt 11 kl. 07:30

Nobel tog hem derbyt mot Jösse

Nobel spelade Värmlands-derby i bowlingallsvenskan i lördags mot Arvika-lagget Jösse med förre Nobel-spelaren Raymond Jansson i spetsen. Nobel gick segrande ur striden med 13?7..

The Local - 08 mar 12 kl. 14:04

Nobel Foundation rejects Peace Prize criticism

The Nobel Foundation on Thursday formally rejected recent claims that the Norwegian Nobel Committee has strayed from the wishes expressed in prize creator Alfred Nobel's last will and testament..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan särskilda händelser i området och polisen säger att det varit en ovanligt lugn natt..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Miss Li åker på turné till våren

SmålandsPosten - 1 timme sedan

En expansiv stad med ekonomiska problem

Går runt i Växjö och konstaterar att vi bor i en stad som växer så att det knakar. Det är på många sätt trevligt att människor vill bo i vår stad. Det jag däremot inte förstår är kommunens ekonomi..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

C vill skapa en grön stadsby i Växjö

Centerpartiet vill att Växjö kommun satsar på ett område som formas för att bli en by i staden som präglas av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Företagsminister bör finnas i kommande regering

Fyra av fem jobb skapas i Sveriges små och medelstora företag. Dessa företags betydelse kan inte överskattas och på dessa mycket hårt arbetandes företagare vilar en betydande del av det svenska välståndet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Är ni emot yttrandefrihet?

Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande, ondgör sig på att en facklig företrädare skriver en insändare i Smålandsposten..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Politiker stoppar ett fantastiskt arbete

"Hagagården skall vara till för alla" - utom pensionärer. Klyschor i all ära, de låter så käckt, men för oss pensionärer låter det föga käckt..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Vi Liberaler ska försöka bättra oss

I Smålandsposten den 25 september lyfter Attention Kronoberg de särskilda behov och förutsättningar som finns hos barn, ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF), till exempel ADHD eller ASD/Aspergers syndrom..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Seger: Måste rusta för Champions League

SM-guldet är firat för Rosengård. Nu påbörjas jobbet inför nästa säsong..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ingen utvisningshotad har fått rätt mot SäpoOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.