SR > Nyheter

Monday, 21 October, 08:30

SR - 10 okt 19 kl. 01:03

Larm om hemska villkor i livsmedelsindustrinHjälporganisationen Oxfam larmar om gräsliga arbetsvillkor, låga löner och diskriminering inom livsmedelsindustrin efter att ha genomfört enkäter i bland annat Indien och Brasilien..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Oxfam, Indien, Brasilien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmom , hemska, villkori , livsmedelsindustrin
GöteborgsPosten - 02 okt 15 kl. 11:25

Larm om hemska scener i Kållered i natt

Hjälpgruppen Refugees welcome och skådespelaren Kjell Bergqvist slår larm om hemska scener från Migrationsverkets flyktingmottagning i Kållered i natt..

GöteborgsPosten - 02 okt 15 kl. 11:25

Larm om hemska scener i Kållered

Hjälpgruppen Refugees welcome och skådespelaren Kjell Bergqvist slår larm om hemska scener från Migrationsverkets flyktingmottagning i Kållered i natt..

Newsmill - 12 feb 13 kl. 15:17

Livsmedelsindustrin måste ta greppet om sina leverantörsled

http://www.newsmill.se/trackback/49158Debaclet om hästlasagnen är bara en i raden av incidenter som regelbundet inträffar inom livsmedelsindustrin.

BT - 02 dec 14 kl. 03:11

S vill satsa på livsmedelsindustrin

Genom en blocköverskridande strategi vill Socialdemokraterna utveckla livsmedelsindustrin till en exportmotor för svensk ekonomi. - Målet är att göra maten till det nya stålet, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) till Svenska Dagbladet.Han tror även att satsningen kan bidra till bättre integration.

SmålandsPosten - 31 dec 13 kl. 08:31

Inställd nattbuss sätter press på larm för chaufförerna

Det kan bli ett larm för busschaufförerna på nattbussarna redan om ett par veckor, om det tekniska löser sig. Detta efter ett skyddsstopp som ställde in nattbussen mellan Växjö och Lessebo natten till lördagen. Trafikdirektör Thomas Nilsson har tidigare sagt att det i möjligaste mån ska finnas vakter på nattbussarna tills larm och övervakningskameror är monterade.

UNT - 10 maj 12 kl. 14:10

Uppåt för livsmedelsindustrin

Försäljningen inom livsmedelsindustrin fick ett uppsving under årets första kvartal, visar branschorganisationen Livsmedelsföretagens enkät. Det ger hopp om ett efterlängtat trendbrott. (TT).

YLE - 03 mar 13 kl. 07:44

HS: Hästköttsaffären minskade förtroendet för livsmedelsindustrin

Hästköttsaffären har tärt på finländarnas förtroende för livsmedelsindustrin. Mest har man tappat förtroendet för importörerna, köttförädlarna och de övervakande myndigheterna. Uppgifterna framgår i en mätning för Helsingin Sanomat.

SR - 06 jul 13 kl. 03:59

Dåliga villkor för utländska stipendieforskare

Nyblivna utländska forskare på Karolinska Institutet slår larm om usla villkor för dem vars forskartjänster finansieras med stipendier. En av de nästan 400 utländska stipendieforskarna på Karolinska Institutet, KI är Hiske van Duinen. Hon säger att forskarnas kontrakt är så korta, att det blir svårt att ens få ett personnummer i Sverige..

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 09:19

Lyft för livsmedelsindustrin


Det ljusnar för den svenska livsmedelsindustrin, mycket tack vara stabilare råvarupriser, men också till följd av rationaliseringar.Enligt branschorganet Livsmedelsföretagen var lönsamheten under det andra kvartalet den bästa på tre år. Försäljningen ligger dock stilla, enligt ett pressmeddelande..

Opinionen.se - 14 aug 13 kl. 09:21

Lyft för livsmedelsindustrin

Det ljusnar för den svenska livsmedelsindustrin, mycket tack vara stabilare råvarupriser, men också till följd av rationaliseringar. Enligt branschorganet Livsmedelsföretagen var lönsamheten under det andra kvartalet den bästa på tre år. Försäljningen ligger dock stilla, enligt ett pressmeddelande..

Fler nyheter från SR

SR - 3 minuter sedan

Oklar fortsättning på brexitföljetongen

Helgens förväntade stora nyhet från det brittiska parlamentet uteblev. Boris Johnson kan inte lägga fram samma förslag igen..

SR - 1 timme sedan

Trudeau kämpar i motvind inför valet

Kanadas tidigare så populäre premiärminister Justin Trudeau kämpar nu för sin politiska överlevnad när landet i dag går till val. En rad skandaler och brustna vallöften har fått många kanadensare att tappa förtroendet för honom.

SR - 1 timme sedan

Chile: Presidenten talar om krig

I Chile fortsätter de våldsamma protesterna mot regeringen. President Sebastián Piñera sa att landet befinner sig i krig – ett uttalande som nu får stark kritik..

SR - 2 timmar sedan

Stöd till företag dröjer

Flera industriföretag ser över sitt personalbehov nu när konjunkturen mattas av. Samtidigt dröjer införandet av ett nytt statligt stöd för korttidsarbete som ska göra det möjligt att behålla arbetskraft i stället för att säga upp anställda..

SR - 2 timmar sedan

Färre distriktsveterinärer äventyrar djurskyddet

Nu höjs röster för att djurskyddet kan vara hotat på flera håll i landet.De statliga distriktsveterinärerna, som ska se till att det finns tillgång till veterinärer i hela landet, har slagit ihop flera av sina områden..

SR - 2 timmar sedan

Glädjefyllda protester i Beirut

Hundratusentals libaneser deltog i går i demonstrationer mot den styrande elitens korruption och vanskötsel av ekonomin..

SR - 3 timmar sedan

Inga utpekade har vunnit mot Säpo

Inte i ett enda fall där Säpo ansökt om utvisning av en person som de anser vara ett säkerhetshot har den enskilde vunnit rättsprocessen mot Säpo. Det visar Ekots granskning av lagen om särskild utlänningskontroll..

SR - 5 timmar sedan

Chile utökar undantagstillstånd

Efter t-baneprotesterna i Chile utökas nu undantagstillståndet till flera städer över hela landet, uppger nyhetsbyrån AFP..

SR - 5 timmar sedan

Få företag har planer på att fånga in koldioxid

En teknik som kan bli nödvändig för att nå det svenska klimatmålet om minskade utsläpp är att fånga in koldioxiden vid industrins skorstenar och sedan lagra den. Men samtidigt visar Ekots granskning att det i dag bara är tre företag i Sverige som har konkreta planer på det..

SR - 9 timmar sedan

Stora framgångar för gröna partier i Schweiz

I parlamentsvalet i Schweiz skördade landets två gröna partier stora framgångar. Ett av partierna ser ut att kunna fördubbla sina ledamöter i parlamentets underhus, om de preliminära resultaten stämmer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.