UT > Nyheter

Wednesday, 23 October, 08:07

UT - 10 okt 19 kl. 01:00

Färre antal kränkningar på Ätradal – men de ökar på BogesundTrenden från föregående läsår står fast. Antalet kränkningar minskar kraftigt på högstadieskolorna men ökar på F–6-skolorna. .
Läs mer på UT
Läs mer om:
Ätradal, Bogesund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färreantal , kränkningar, Ätradalmen de , ökar, Bogesund
SmålandsPosten - 31 maj 19 kl. 06:37

Skolan: Färre kränkningar, större trygghet och bättre arbetsmiljö.

Färre kränkningar, större trygghet och bättre arbetsmiljö. Elever, lärare och politiker är överens. Mentorerna ska fortsätta på Linnéskolan..

DI - 14 timmar sedan

Uppgifter: Opec kan överväga större produktionssänkningar

Oljekartellen Opec och dess allierade överväger större produktionssänkningar vid deras möte i december på grund av….

DN - 14 jun 19 kl. 13:07

Allt färre kvinnofridskränkningar registreras av polisen

Allt färre fall av grov kvinnofridskränkning anmäls. Men det beror inte på att antalet kränkningar faktiskt minskat utan på att polisen har ändrat sina rutiner, visar en ny studie av Brå. Eftersom beviskraven höjts blir också åtalen färre, men samtidigt säkrare..

UT - 23 maj 14 kl. 21:46

Färre elevassistentertrots att behovet ökar

Behovet av elevassistenter ökar. Men kravet på att följa budget gör att antalet tjänster istället minskas.
– Vi slits mellan två uppdrag, säger Lisbeth Almér Larsson, rektor på Stenbocksskolan.

SvD - 13 sep 15 kl. 16:13

”Nato ett större beslut än euron – ökar spänningen”

Att ansöka om medlemskap i Nato är ett större beslut än att gå med i euron. Det skulle dessutom öka spänningen i regionen, säger förre Rysslandsambassadören Sven Hirdman med anledning av professor Wilhelm Agrells uppmaning att Sverige bör gå med i Nato..

NSD - 20 dec 16 kl. 13:22

Färre vaccinerade – antalet influensafall ökar

Den senaste veckan har antalet influensafall ökat kraftigt – samtidigt som det är färre i år som vaccinerat sig jämfört med i fjol..

Alliansfritt Sverige - 16 maj 13 kl. 08:47

Klyftorna ökar ? mest mellan vad olika moderater säger om ökade klyftor

KLYFTOR. Imorse kom OECD:s rapport över klyftorna. Sverige är inte längre det mest jämlika landet, och klyftorna har ökat rejält.

BT - 20 nov 13 kl. 10:11

Oppositionen angrep skattesänkningar

- Moderaterna har en prioritering som går före allt annat, att låna till att sänka skatten, sade Fredrik Olovsson (S), när debatten om ramarna för 2014 års statsbudget inleddes i riksdagen i dag. - Regeringen uppger att man står fast vid budgetmålen, men i handling struntar man i det.Liknande tongångar hördes från Miljöpartiet.

YLE - 18 sep 17 kl. 04:58

Vi vet det men vad gör vi? Sjukpensioneringar bland unga ökar

I de äldre åldersgrupperna blir sjukpensionärerna färre - i de yngre ökar de. Bekymmersamt och katastrofalt, säger psykoterapeut Monica Halinen, med livslång erfarenhet av terapiarbete. Här är grafen där utvecklingen blir plågsamt tydlig: Det ser fint ut för 55 plussarna upp till 64 år.

YLE - 20 aug 13 kl. 10:39

Polisen: Högre hastighet ger värre skador

Jeanette Rönnqvist, äldre konstapel vid Rörliga polisen i Åbo ställer sig kritisk till högre hastigheter på landsvägarna. Högre hastigheter kan leda till fler dödskrockar på landsvägarna, befarar hon. Enligt YLE:s enkät stöder en majoritet av medlemmarna i riksdagens trafikutskott att hastighetsbegränsningarna på vägarna höjs.

GöteborgsPosten - 28 nov 17 kl. 13:39

Mindre egoism - färre kränkningar

#Metoo-kampanjen är väldigt viktig. Men det är först när vi gör något åt den egoistiska grundfilosofi som fått fäste som vi kan åstadkomma verklig förändring, skriver ledarutvecklare Maria Utbult..

Fler nyheter från UT

UT - 2 timmar sedan

Föreläsning om feminism

På torsdag kommer författaren och historieforskaren Henrik Arnstad till Tranemo bibliotek. I föreläsningen ”Den radikala idén att kvinnor är människor” diskuteras feminismens historia från franska revolutionen till i dag..

UT - 7 timmar sedan

Insändare: I SD-styrda Sölvesborg börjar demokratin ge vika

Sölvesborg kommuns SD-allians ”Samstyret” är en plan för ett nytt styre i Sverige..

UT - 7 timmar sedan

Återigen stora flockar med kajor över staden

En dag blev taket mitt emot Stig Karlssons lägenhet alldeles svart. Det var kajor som hade slagit sig ner. De är ett eskalerande problem, säger Stig och han tycker något borde göras.

UT - 11 timmar sedan

Deltagarsuccén uteblev – nu ställs Sundhages cup in

Drömmen var att skapa ett Mariedal cup för flickor. Men Pia Sundhage futsal trophy har aldrig blivit någon deltagarsuccé. Årets upplaga ställs in på grund av för få anmälda lag..

UT - 12 timmar sedan

Slaget vid Skottek i ljudformat: ”Det är som Game of Thrones”

Kring Ulricehamn och Tranemo-trakten finns det nu fem nyinspelade ljudklipp som tillsammans skildrar Slaget om Åsundens is. .

UT - 14 timmar sedan

Stor polisinsats efter våldsuppgörelse på Ätradalsskolan

Misshandel och olaga hot är polisens rubricering efter en turbulent förmiddag på Ätradalsskolan. Flera polispatruller larmades till skolan för att avstyra ett bråk där flera ungdomar i 14-15-årsåldern var inblandade..

UT - 14 timmar sedan

Chaufför körde skolbarn alkoholpåverkad – döms till böter

Den chaufför som i februari körde en skolbuss i Tranemo kommun påverkad av alkohol dömdes under tisdagen till dagsböter i Borås tingsrätt..

UT - 16 timmar sedan

Rektorn efter knivhotet: ”Vi ska titta på hur vi gör situationen säker”

Timmele skola har kallat till ett stort informationsmöte efter händelsen igår då en elev hotade andra med kniv. Rektorn berättar nu också vad som utlöste bråket som ledde fram till hotet. .

UT - 17 timmar sedan

Lämnar herrlaget för att ta över Nittorps damer

Hon har precis avslutat säsongen som tränare för Mariedals herrlag i femman. Nu tar Ingrid Lundkvist över Nittorps division 1-damer. – Jag vill tränare spelare som vill lite mer, säger hon..

UT - 20 timmar sedan

Åtalas: Körde av vägen med polisen bakom sig

Han körde av vägen i en kurva medan polisen låg bakom. Patrullen fick sedan hjälpa till att släcka den kraschade bilen som börjat brinna. Nu åtalas 25-åringen för vårdslöshet i trafik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.