YA > Nyheter

Thursday, 17 October, 23:13

YA - 10 okt 19 kl. 01:01

Människan har mikroskopisk påverkan på växthusgaserI lördagens YA kunde vi läsa en insändare av Siv Bildtsen att uppvärmningen beror på växthusgaserna. Vidare så påstod hon att 999 av 1000 forskare anser att klimat förändringarna orsakas av oss människor. Att dessa siffror är helt felaktiga förstår nog alla – för som man säger – "för bra för att vara sant"..
Läs mer på YA
Läs mer om:
YA, Siv Bildtsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Människanhar , mikroskopisk, påverkan, växthusgaser
Supermiljöbloggen - 06 nov 14 kl. 12:15

FN:s rapport om klimatet och framtiden

Mängden koldioxid, metan och lustgas är högre än under de senaste 800 000 åren. Utsläppen, tillsammans med annan mänsklig påverkan, är extremt sannolikt den största orsaken till den globala uppvärmningen sedan mitten av 1900-talet. Fortsatta utsläpp kommer att fortsätta uppvärmningen och effekterna på klimatsystemet.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

BT - 27 sep 13 kl. 10:55

Uppvärmningen människans fel

I dag släpptes den nya rapporten från FN:s klimatpanel (IPCC). I rapporten, som är en sammanfattning av de senaste årens klimatforskning, sägs att forskarna nu är till 95 procent säkra på att människan delvis ligger bakom den pågående temperaturhöjningen på jorden. Människans påverkan på klimatet är mycket tydlig, och går att se i de flesta regioner i världen.

Supermiljöbloggen - 20 okt 15 kl. 09:33

Tinande permafrost kan ge stora utsläpp

Metanutsläpp från områden med smältande permafrost är ett växande problem, framförallt om den globala medeltemperaturen fortsätter att öka. Om dessa områden smälter frigörs enorma mängder koldioxid och metan som legat lagrade i många tusen år, skriver professor John Abraham i The Guardian. Det pratas mycket om växthusgaser i samhället, hur vi kan minska utsläppen för att bromsa klimatförändringarna.

YA - 20 nov 13 kl. 04:00

I Grevéns tid

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Ät ost med gott samvete. Du bidrar till biologisk mångfald.
Chockvågorna gick genom de frukosterande svenskarna: När Livsmedelsverket skickade ut ett pressmeddelande om matens miljöpåverkan var det osten – den hårda, mjuka, milda, lagrade, vardagsvaran och lyxprodukten som radio och tv hakade upp sig på.

Supermiljöbloggen - 01 dec 15 kl. 12:11

Anders Wijkman: Två grader är en smärtgräns, inte ett mål

Romklubbens ordförande skriver om förhoppningar på klimattoppmötet och en ekonomi som inte kan mätas i pengar. Klimatmötet i Paris har dragit igång. Optimismen bland ledande politiker och media är inte att ta miste på.

BT - 25 sep 13 kl. 12:42

Tre av fyra har klimatångest

Sverige hamnar i världens blickfång när klimatexperter från hela världen samlas i Stockholm den 23?27 september. Då släpper FN:s klimatpanel IPCC sin femte vetenskapliga delrapport om klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - 20 okt 14 kl. 07:59

Fem (kli)matvaror att byta ut

Vi vet att vår mat påverkar klimatet, men det kan vara svårt att hålla koll på hur mycket. Här har du de fem värsta klimatbovarna som du borde byta ut. Nötkött: 26 kg*
Nötköttet är, som många vet, en stor klimatbov.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

11 saker att tänka på om du älskar kött

1. Antibiotika
Det används massor av antibiotika vid köttproduktion. När djuren hålls tätt inpå varandra är risken stor för sjukdomar och antibiotika används på rutin, vilket kan leda till att bakterier blir resistenta.

Supermiljöbloggen - 15 mar 19 kl. 08:23

De stora miljörörelsernas år

Varför växer massrörelserna i Europa? och kan de ge svaren på dagens kollektiva klimatångestattack? Vår kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö finner några av svaren i de nya rörelserna som växt fram i Storbritannien och Frankrike.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Ymer utslagen ur Stockholm Open

Mikael Ymer var frustrerad, irriterad och slog sönder sitt racket. Det gick helt enkelt inte alls Sverigeettans väg i den andra omgången i Stockholm Open och tysken Cedrik-Marcel Stebe vann i två raka set, 6–0, 7–5..

YA - 45 minuter sedan

Måndag hela veckan när Alexander Karim romandebuterar

Skådespelaren Alexander Karim debuterar med berättelsen om en man som upptäcker att han kan resa bakåt i tiden och därmed kanske förhindra sin egen död. Det är en roman som ibland vecklar in sig för mycket men ändå vinner i längden, tycker recensenten Maria Store..

YA - 30 minuter sedan

Ryskt bokbål på nytt sätt

En udda men intressant läsupplevelse om litteraturens vara och mening, anser kritikern Jimmy Vulovic om Vladimir Sorokins ”Manaraga – Mästerkockens dagbok”..

YA - 1 timme sedan

TT-FLASH: Kurdiskt ja till eldupphör

De kurdiska styrkorna säger ja till eldupphör i norra Syrien, uppger den kurdledda alliansen SDF:s högste befälhavare, enligt Reuters..

YA - 1 timme sedan

Malmö bröt måltorkan men föll på straffar

Underläge med 0–3 efter en kvart. Men Malmö fick till slut igång målskyttet och lyckades få med sig en poäng från hemmamötet med HV71. Gästerna knep dock bonuspoängen efter ett utdraget straffdrama..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.